Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 919)

plakát

Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) 

Ano, jako raná teenagerka jsem taky (asi jako všichni v devadesátkách) žrala Kurťáka a měla ho za novodobého Ježíše.. Viděla jsem s ním jakékoliv záznamy, četla o něm knihy a s ním rozhovory, sbírala plakáty, sjížděla videoklipy a hudbu poslouchala stále dokola.. Dnes už jsem slavného Kurta Cobaina přežila o další 4 roky.. Čím jsem starší, tím v něm vidím více pozéra a feťáka, jeho genialita ustupuje.. Myslela jsem, že nejnovější dokument "Kurt Cobain: Montage of Heck" mu vdechne více lidskosti a ukáže mi ho z jiné stránky.. Bohužel se tak nestalo.. V dokumentu zazní mnohem méně informací než v kterékoliv životopisné knize, kterou jsem četla.. Po této stránce jsem byla zklamána.. Dokument byl pravděpodobně myšlen jako soubor nepublikovaných a málo známých klípků, videí a textů navlečených na chabé kostře Kurtova životopisu.. Co mě ovšem hodně pozitivně překvapilo, jakou originální, koukatelnou a umělecky excelentní formou, bylo natočeno.. Díky formě před režisérem Brettem Morgenem smekám..

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Úžasná Bridget Jonesová si s každým novým filmem snižuj svou úroveň.. Z roztomilé třicátnice se dobelhala do hodně trapné čtyřicátnice.. Renée Zellweger pravděpodobně odmítla pro roli už potřetí přibrat, tak vypadá jako vyžilá alkoholička/bulimička/feťačka, která Bridget Jonesovou, na jakou si divák zvykl, nepřipomíná ani vzdáleně.. Hugh Grant si zachoval tvář a do trojky se nehrnul, i když u znatelně chyběl.. Nevím, jestli to byl záměr nebo jestli za to může čas, ale Colin Firth je více podoben pradědečkovi než novopečenému otci.. A Patrick Dempsey je prostě seriálový xichtík Patrick Dempsey - hezky se na něj kouká, ale postavě nevdechne život.. Asi by šlo tohle všechno se 3* odpustit a zapomenout, ale to by "Dítě Bridget Jonesové" nesmělo mít tak debilní příběh s idiotskou zápletkou, která v podstatě kromě diváka nezajímá ani obsazené herce.. Je z nich cítit povinnost a utrpení.. Srovnatelné s dávno vyšuměnou céčkovou telenovelou.. Naprosto nechápu, jak se tahle parodie sama sebe může pohybovat v červeném hodnocení.. Helen Fielding by měla dostat na svou "tvůrčí práci" dostat zbrojní pas.. Omlouvám se všem, které se zasloužily o červené hodnocení (setrvačnost???), ale sem tam si pusťte nějaký normální film pro srovnání.. PS: Máte pravdu v porovnání s "50 odstíny čehokoliv" si tento film červené hodnocení rozhodně zaslouží..

plakát

Most - Série 2 (2013) (série) 

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S02: Tempo nepolevuje a stále baví *****

plakát

Most - Série 1 (2011) (série) 

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S01: Příjemné překvápko od prvního okamžiku *****

plakát

Ve jménu krve (2016) 

Měl to být laciná střílečka, ale stalo se z toho alkoholické drama, které tápe kudy vede cesta k thrilleru.. Mel Gibson by měl ve svém věku sedět na režisérském křesílku a přestat hrát naštvané tatínky ve věku dědečků.. Sice zbytečné, ale pokud od děje vůbec nic nečekáte, tak i béčkově koukatelné..

plakát

Barva noci (1994) 

Tak jsem si pustila po letech tuhle vykopávku, ze které jsem si nepamatovala ani ťuk a musím konstatovat, že tehdá to mohlo být dobré, ale dnes už to provedení je spíše úsměvné.. Za pár měsíců zase nebudu vědět, o co tam šlo, a třeba si to pustím nevědomky znovu :-) Klasická "intelektuální" Willisovská detektívka :-D

plakát

Muž jménem Ove (2015) 

Film "Muž jménem Ove" je opravdu tuhé sousto.. Přiznám se, že podobný na podobný typ filmů nejsem stavěna.. Hodně poklidné tempo, které určuje život v důchodu, je přímou rozepří nabušeného rytmu amerických filmů.. Jako divák jsem zvyklá na svižnější servírování příběhu.. Ovšem, když jsem se prožvýkala tužším začátkem, tak jsem objevila velmi silný a hořký příběh, který je ukryt na pozadí nenávistné povahy hlavního hrdiny.. Pointa je silná, ale myslím, že zatím nemám na podobné filmy vycvičenou trpělivost.. Čekat téměř dvě hodiny na něco, co jsem mohla dostat za polovinu času mě spíše zneklidňuje..

plakát

La La Land (2016) 

"La La Land" je film, o kterém se hodně mluví.. Nejlépe v superlativech.. Muzikál, ve kterém se moc nezpívá.. Film, kde se moc nehraje.. Přes první (titulkovou) scénu jsem se musela horko těžko prokousat.. Začátek měl hodně pomalý rozjezd, děj relativně o ničem a má to konec nekonec.. ALE.. Je to sakra dobře natočeno.. Herci jsou zde bohužel spíše postavičky, loutky, které mají dotvářet umělecky navrženou scénu.. Je celkem jedno, koho by do hlavních rolí obsadili, hlavně aby byla mezi ústředním párem jiskra a ta se Ryanovi Goslingovi a Emmě Stone vykřesat opravdu podařila.. Úchvatné byly scény, které byly natočeny na "jeden nádech" kameramana.. A těch bylo opravdu hodně.. Kloubou dolů před scénografy.. Uznání patří hercům, že se i s minimem střihu a spoustě zběsilých kamer dokáží tvářit naprosto přirozeně.. Velké uznání patří v neposlední řadě samotnému režiséru Damienu Chazellovi, že si troufl ve své rané filmové tvorbě na takhle velké sousto.. Mimochodem, opravdu jsem nevěřila, že je má Ryan relativně pohybové nadání, dokud jsem toho topora neviděla tančit.. A snad ještě poznámečka, že mi hlavou lítaly velké asociace s některými filmy Woodhoy Allena, a to zejména díky jím věčně obsazované Emmě Stone.. Jako chápu, proč je to skvěle natočeno, ale ani to mne nepřesvědčí si "La La Land" pustit ještě jednou..

plakát

The Program: Pád legendy (2015) 

Sportovní drama "The Program: Pád legendy" na mě příliš velký dojem neudělalo.. Hodně neosobní, povrchní, chladné.. Sestříhané nezajímavým až nudným způsobem.. Mdlé obsazení.. Herci se ve výkonech zrovna dvakrát nepřetrhli.. V každém záběru je cítit, že se tvůrci za každou cenu snaží z příběhu vyrazit senzaci, což příběhu nejen škodí, ale díky tomu film celkově působí nevěrohodně až bulvárně.. Zajímavé téma, které je zpracováním pohřbeno :-(

plakát

Kubo a kouzelný meč (2016) 

I když východní tematika není zrovna můj šálek čaje, tak musím uznat, že pohádka "Kubo a kouzelný meč" se nad očekávání povedla.. Jednak chválím super skvělé vizuální zpracování, celkově režie byla povedená a tempo filmu krásně načasované.. Legenda zajímavá, postavičky sympatické a humor opravdu sedl.. Už dlouho jsem se takhle příjemně nad animovanou pohádkou nebavila.. Rozhodně doporučuji dětem i dospělým :-)