Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (220)

plakát

Modré límečky (1978) 

"They'll do anything to keep you on their line. They pit the lifers against the new boys, the old against the young, the black against the white - ANYTHING to keep us in our place." Aneb konečně zase film, který byl o něčem. DOPORUČUJI !

plakát

Zmýlená neplatí (1958) 

Jedním slovem geniální ! Vynikající hudba a skvělý příběh. To se prostě musí vidět.

plakát

Revolver na prodej (1942) 

V některých filmech vás uchvátí první půlhodina, ale pak se člověk může hodinu ukousat nudou. Tohle je přesně opačný případ. Pomalejší rozjezd a pak už to jenom nabírá spád. Film uspěl, ikdyž se nemohl chlubit studiovými hvězdami první třídy. Pro představitele hlavních rolí A. Ladda a V. Lake byl zlomem v kariéře. Scénář podle knihy se podle mě povedl, další co by se dalo vyzdvihnout byla vynikající atmosféra a vypjaté akční scény. Tenhle film je typický zaprášený klenot, na který stojí za to se podívat.

plakát

Pán sedmi moří (1940) 

Ačkoliv jsem k tomuhle filmu přistupoval celkem váhávě tak jsem se v těch dvou hodinách opravdu ani trochu nenudil. Vynikající šarvátky, lodní bitvy. Skvělá pasáž v Panamě. Prostě film naplněný akcí a dobrodružstvím, který měl v době uvedení posílit morálku Angličanů.

plakát

Hříšní andělé (1938) 

Hříšní andělé jsou filmem s vynikajícím hereckým obsazením. A ikdyž byl Cagney ve W. Bros. muž č.1. tak Bogart mu jako obvykle zdatně sekundoval. Co se týče dětského gangu tak tam se uplatnili staré známě "firmy" z filmu Dead End. Je vidět, že na tomhle filmu se opravdu neškudlilo. Mnoho akčních scén, které patřily ve své době ke špičce. Nebýt celkového výchovného charakteru, mohlo to být ještě lepší, ale přesto se mi tenhle film líbil a beru ho jako jednu z nejlepších gangsterek.

plakát

20,000 Years in Sing Sing (1932) 

Tenhle film by se dal zčásti považovat za gangsterský.Nechybí akce, napětí a ani vynikající konec. V hlavní roli je skvělí S. Tracy a tohle byla jedna z jeho prvních hlavních rolí. Film netrpí nešvary, které měli podobné filmy té doby, tj moralizování, nerealističnost, řemeslné odfláknutí... Nelze jinak, než doporučit. Vynikající film z vězeňského prostředí.

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

První řada - geniální, na druhý řadě se mi zas líbilo to cestování po USA. 3. řada už zas o něčem jinym ale pořád koukatelny.

plakát

Ninočka (1939) 

Dalo by se říct, že Ninočka je pomyslný vrchol komedií z 30. let. Scénář a zápletka byly naprosto vynikající. Obsazení taky na jedničku. Není absolutně co vytknout. Žádná hluchá místa i přes úctyhodnou stopáž. Když vydržíte 70 let starý film sledovat téměř bez přestávky tak to o něčem vypovídá. Tenhle film by neměl uniknout žádnému filmovému nadšenci.

plakát

Jsem uprchlý galejník (1932) 

Vynikající příběh o muži, který bojoval se systémem. Film kritizuje šokující poměry v pracovních táborech. Hlavním motivem je nespravedlivě odsouzený muž, kterému se podaří dvakrát uprchnout z pekla. Překvapili mě na svou dobu skvělé akční scény (policejní zásah při přepadení, závěrečná honička). Stejně tak spousta dalších nezapomenutelných scén. Tenhle film prostě musíte vidět.

plakát

Vždyť jsme jen jednou na světě (1938) 

Po rozpačitém začátku se i z tohodle filmu vyklube skvělá komedie. Líbilo se mi až idilické vylíčení hlavních postav v kontrastu s rodinou milionářů. Děda, který z rukávu sype životní moudra, matka, která neustále píše na na svém stroji divadelní hry nebo otec a další původně náhodní kolemjdoucí, kteří ve sklepě vyrábějí celá léta ilegálně petardy. Neskutečné množství gagů a komických situací (soud, nóbl restaurace, parta dětí v parku atd...). Prostě vyloženě jsem se bavil a můžu říct, že se jedná o jednu z nejlepších komedíí 30. let, kterou jsem kdy viděl. Přišla mi snad i lepší než Caprova předchozí, oscary ověnčená komedie na podobné téma - Stalo se jedné noci.