Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (108)

Kamarádova holka

Kamarádova holka (2008)

Kate Hudson si za výkon ve filmu vysloužila nominaci na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka. Ve stejném ročníku byla na stejnou cenu nominována i za film Bláznovo zlato (2008).

Poslední píseň

Poslední píseň (2010)

Ve filmu zazněla skladba kapely Maroon 5 "She Will Be Loved". Kelly Prestonová, která ztvárnila Kim, se objevila v hudebním klipu k této písni.

Kazatel

Kazatel (2011)

Pro některé herce nebyl film první zkušeností s upírskou tématikou. Cam Gigandet si již dříve zahrál upíra Jamese ve snímku Stmívání (2008) a Stephen Moyer ztvárnil upíra Billa v seriálu True Blood: Pravá krev (od r. 2008).

Super Size Me

Super Size Me (2004)

Když Morgan Spurlock projíždí autem v Los Angeles, u silnice je možné zahlédnout billboard s reklamou na seriál Gilmorova děvčata (od r. 2000).

Let's Dance 3D

Let's Dance 3D (2010)

Ve finále, když Julian dává kolem krků tanečníků řetězy, má na sobě střídavě bundu a tílko.

Holka na roztrhání

Holka na roztrhání (2002)

Skulptura, o které ve filmu tvrdí, že vznikla úderem blesku do písku, je ve skutečnosti ručně foukaný sklářský výrobek firmy Simon Pearce. Sklárny Simon Pearce sídlí ve Vermontu a byly založeny irským přistěhovalcem Simonem Pearcem.

Holka na roztrhání

Holka na roztrhání (2002)

Navzdory původnímu anglickému názvu filmu Sweet Home Alabama leží dům, o kterém Melanie tvrdí, že patří její rodině, v městečku Mount Berry ve státě Georgia. Dům, který se správně jmenuje Oak Hill, je georgijskou národní památkou a patřil zakladatelce místní univerzity, Marthě Berryové.

Holka na roztrhání

Holka na roztrhání (2002)

Zmiňovaná jména psů (Bear a Bryant) jsou odkazem na legendárního fotbalového trenéra alabamské univerzity Paula W. "Beara" Bryanta.

Nestanu se tvojí ženou

Nestanu se tvojí ženou (2007)

Anglický název filmu I Could Never Be Your Woman je také názvem skladby od skupiny White Town, která ve filmu zazní.

Nestanu se tvojí ženou

Nestanu se tvojí ženou (2007)

Role Rosiina (Michelle Pfeiffer) ex-manžela byla původně svěřena Normu MacDonaldovi, který si proto dokonce nechal narůst velký knír. Když mu pak režisérka Amy Heckerlingová přikázala, aby si jej oholil, rozhodl se od projektu odstoupit.

Nestanu se tvojí ženou

Nestanu se tvojí ženou (2007)

Postava Michelle Pfeifferové má mít podle scénáře 40 let, zatímco Pfeifferové v době natáčení bylo již 47. Stejně tak její herecký partner Paul Rudd, kterému bylo tehdy 36, hrál devětadvacetiletou postavu, která navíc vystupuje v Rosiině show jako středoškolák. Pravděpodobně největším překvapením je ale Stacey Dashová, která jako čtyřicetiletá ztvárnila roli teenagerky.

Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku (1987)

Testovacím divákům se nelíbil původní konec filmu, proto bylo natočeno ještě několik verzí.

Funny Girl

Funny Girl (1968)

Studio Columbia chtělo původně obsadit do role Fanny Briceové Shirley MacLaine, ale producent Ray Stark, který rovněž produkoval stejnojmennou divadelní hru na Broadwayi a byl zetěm skutečné Fanny Briceové, trval na tom, aby si Streisand zopakovala svou divadelní roli i ve filmu.

Funny Girl

Funny Girl (1968)

Několik herců veřejně vytýkalo režiséru Williamu Wylerovi, že byly jejich scény až příliš ořezány kvůli tomu, aby se veškerá divákova pozornost soustředila výhradně na Barbru Streisand.

Reklama