Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Deníček (19)

Klíč k výběru partnera pro manželství - Miroslav Plzák

Člověk by podle názvu řekl, že to bude pěkná blbost a nic víc jsem ani nečekala. Myslela jsem si, že se zasměji stupiditě divných rad, jak si vybrat partnera pro manželství, že obsahem bude spousta rad, jak skvěle komunikovat a milovat a všechno v životě bude nádherné. Byla jsem mile překvapená, že jsem nic z toho nedostala. Pan Plzák vztahy bere hodně racionálně a pragmaticky, což člověka nutí přeci jen k zamyšlení a občas i k úsměvu. Skvělá kniha. 

Černý obelisk - Erich Maria Remarque

Asi nejlepší kniha z meziválečné doby, jakou jsem kdy četla :-) 

Křižáci na západě - Stefan Heym

Kniha popisující život, pletichy a strasti amerických vojáků ke konci druhé světové války. Vcelku zajímavé čtení, ve kterém je popsána spousta různých charakterů a nic není černobílé. 

The Sounds - Painted by numbers

Nový hudební objev - stojí opravdu za to :-)

Jak získávat přátele a působit na lidi - Dale Carnegie

I když bych to nečekala od knížky podobného druhu, musím říct, že na tom něco je :-) Myslím, že kdyby přístupy popsané v knize lidi v rozumné míře používali, svět by byl šťastnější :-D 

Tři kamarádi - Erich Maria Remarque

doplňuji povinnou četbu ze základní školy :-)

Level 16: Temná odhalení - Zuiker Anthony E., Swierczynski Duane

Třetí díl levelu 26. Zde má detektiv Dark co dočinění s vrahem, který chce světu přinést spoustu hezkých poselství :-)

Billy Joel - Honesty

Tak ještě jedná pěkná od Billyho :-)

Billy Joel - You may be right

Zábavná písnička :-) 

Level 26: Proroctví temnoty - Zuiker Anthony E., Swierczynski Duane

Druhý díl Levelu 26.

Level 26: Netvor z temnot - Zuiker Anthony E., Swierczynski Duane

Pěkná kriminálka o skupině vrahů, kteří jsou tak špatní, že se vybočují ze všech standardů a označení :-) Ačkoli na kriminálky normálně tolik nejsem, tohle mě bavilo. 

Proč chceme, abyste byli bohatí - Donald Trump, Robert Kiyosaki

Další kniha z finančního světa. Tentokrát mi obsah nepřišel nijak extra zajímavý... pořád stejná myšlenka je rozváděna pořád dokola na příliš mnoho stran. Z většiny mi to připadá jako prázdná slova a velmi málo informací, které si z toho člověk může odnést... 

Myrath

tuniská kapela hrající orientální metal :-) zajímavé, pohodové a pěkné 

Nejbohatší muž v Babylóně - Clason, George S.

Další z knih týkajících se financí a hlavně jejich udržení a rozmnožení :-) Tahle mi zatím sedla asi nejvíc. Je psaná jako soubor povídek ze starého Babylóna a tamějších obyvatel, kteří zbohatli přes různé nesnáze, které je během života doprovázeli. Zásady těchto lidí jsou aktuální dokonce i dnes, což svědčí o velké inteligenci babylóňanů :-) 

Cashflow kvadrant - Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter

Další z knih Roberta Kiyosakiho, která tentokrát pojednává o cashflow kvadrantu, různých zdrojích zisku a způsobech přemýšlení, které jsou typické pro jednotlivé kvadranty. 

Bohatý táta, chudý táta - Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter

Jak možná někdo ví, pan Kiyosaki je podnikatel v nemovitostech, rozvíjí firmy s malým kapitálem a vyučuje ostatní lidi k větší finanční inteligenci. Kniha je jakýmsi prvním krokem k myšlení bohatých lidí, nerozebírá žádné konkrétní postupy, jak rychle zbohatnout, spíše myšlenkové základy, které by měl člověk mít, pokud se chce vymanit ze zaměstnaneckého stereotypu...

Život po ztrátě - Raymond A. Moody, Dianne Arcangel

Je to kniha zabývající se tím, co se s lidmi děje, když jim zemře někdo blízký. Popisují se zde různé stavy, které člověka můžou potkat během truchlení, jsou zde příběhy lidí, kteří se s žalem po svém vypořádali i lidí, kteří to nezvládli. Myslím, že díky této knize může člověk udělat alespoň malý krůček k pochopení lidí, kteří prochází něčím takovým, a nakonec i k sobě samotnému, až se mu něco takového přihodí. 

Lindsey Stirling

nový hudební objev, o kterém jsem se dozvěděla náhodou :-) velmi zajímavá a talentovaná slečna :-)

Život po životě - Raymond A. Moody

Rozhodla jsem se do deníčku přidávat nějaké ty kulturnosti mimo film a začnu nedávno dočtenou knihou - Život po životě. Koho zajímá ta věčná filozofická otázka, co se námi stane, až zemřeme, tomu doporučuji přečíst. Je to zajímavé, dobře se to čte a hlavně, autor nikomu nenutí své názory, nikoho nechce o ničem přesvědčovat. Prostě jenom předkládá příběhy lidí, se kterými mluvil, a objektivně pojednává o tom, jak by jejich vyprávění mohlo být vysvětlováno.