Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (162)

plakát

Vesmír (2007) (seriál) 

Zajímavě udělaný dokument, jehož největším mínusem je neustálé opakování toho, co už bylo řečeno (v rámci jediného dílu). Holt natočeno pro americké televize, kde je co 5 minut čtvrthodinová reklama a Amíci cestou do lednice zapomenou co že to ten Měsíc je a proto se jim to musí zopakovat. Jakmile však dokument dává Česká televize a díly jsou v celku, působí to až trochu komicky...

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Pohádkový příběh se skvělou plejádou herců (Fiennes, Law,Brody, Dafoe, Norton, Keitel, Murray, Goldblum, Wilkinson, Wilson...byť spousta má pouze krátké cameo, rád jsem je poznával). A co mne nadchlo, ať to u filmů často nehodnotím, jsou kosýmy a barvité prostředí. A clou tuhle filmovou bonboniéru od Mendla podkresluje skvělá atmosférická hudba.

plakát

Samsara (2011) 

Jsem člověk, který chce v životě vidět a zažít hodně. Rád hledám detaily, zajímám se a nasávám atmosféru jako vysavač. Zároveň si rád natáčím videa. Proto jsem se filmu Samsara nebránil ani zdaleka. Po shlédnutí doporučení na youtube od Cinefix, kde byl tento film zařazen mezi vizuálně nejhezčí filmy nezbývá než potvrdit toto zařazení jako správné. Co se týče samotného filmu, většina záběrů pochází z Asijských končin, což mi více než vyhovuje. První půl hodina ukazuje jak je ta naše planeta krásná, jak je stará a jak je mocná. Další půlhodinka ukazuje, že náš konzumní způsob života a lidstvo samotné je pro naši domovinu jako mor. Současné tempo růstu není udržitelné a skutečně nebude trvat dlouho než otrávíme poslední vodní zdroj, vykácíme poslední strom a zabereme poslední půdu, utopíme se v odpadu a pobijeme se navzájem. Závěr filmu se vrací k záběrům ze začátku a uzavírá tak pomyslný vyprávěcí kruh, přestože ve filmu nepadne jediné slovo, každý mistrný záběr podkresluje dokonalá hudba. Suma sumárum, tento film doporučuji milovníkům cestování, detailů a podmanivé atmosféry, přesto to chce trochu filozofickou náladu pro shlédnutí. V neposlední řadě mnoho záběrů je až zbytečně natahováno, proto doporučuji v rychlosti 120-130 %.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Jako každý komentář - skvělá hudba, skvělí herci, skvělá atmosféra. Děj se ale táhne jak nudle a není nijak zázračnej. A za mě, aby měl film 5 hvězd, musí mít především ten děj.

plakát

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (2014) 

Já nejsem snob / filozof / pozér ale normální kluk a koukat jak ze sebe Nick Cave, kterej celej film nesleze ze scény (dobrá je to jeho film o něm tak asi co čekat), sype rádoby moudra do rádoby uměleckejch záběrů, to mně zas tak nenadchlo. Výsledek vám neřekne nic moc o jeho životě, ani tvorbě ani ničem a je tam jen ten filozofickej patos a vy místo, abyste přemejšleli o tom, co ten film má asi říkat, přemýšlíte spíš a radši o tom, že vás tlačí sedačka. Možná někdy příště v jinym rozpoložení ale Nicku nic moc.

plakát

CBGB: Kolébka punku (2013) 

Tradičně skvělý Rickman a překvapivě dobrý Grint jako pankáč z Dead Boys. Ve filmu mi dost chyběl větší děj, no ale když je to film o zrodu hudby, kterou miluju, rád mu to odpustím a proto i tak 4*. Obzvlášť se mi líbil výběr herců na jednotlivé kapely a interprety, obzvlášť Ramones, Blondie, Iggy Pop a Lou Reed vypadali jako by hráli sami sebe před 40 lety.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Kdybych měl hodnotit prvních 5 sérií, je to jasných 5*. Rád na tyto díly koukám znovu a znovu a stále se nasměju a jen žasnu nad genialitou některých vtipů a gagů. Od 6 do 9 série se na to však kouká stále hůř a začátkem poslední série jsem to vzdal a vrátil se ke starým dílům. Když proto vezmu v potaz celý seriál, musím dát 4* a je to právě díky finále kdy v souboji HIMYM vs. Přátelé budu na straně té starší NewYorkské party, která si udržela svůj styl od začátku do konce a i v poslední sérii se našlo dost momentů, které vás dostaly do kolen.

plakát

Wanted (2008) 

Sakra jak se mi to napoprvy mohlo libit? Vzdyt je to nelogicka americka pakarna - z utapnutyho hrdiny je za par dni hovado co bez rozmyslu zastreli chlapa co ho zachrani pred padem do propasti? Asi uz na tyhle filmy neumim dostatecne vypnout mozek...

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Těsně po zhlédnutí tohoto filmu jsem měl neuvěřitelně rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsem měl čelist na podlaze, na druhou stranu se mi zvedal žaludek. Každopádně jsem o filmu dlouho přemýšlel, ale takové filmy já mám rád. Malcolm McDowell se svým výrazem byl pro Alexe jako stvořený a Kubrick ve filmu znamenitě vyzdvihl to, co by lecjaký režisér vypustil, např. rusko-londýnský vymyšlený slang, a všelijaké drsné scény. Navíc i Steven Spielberg řekl "Clockwork Orange is the firt punk rock movie". A příběh? Alex a jeho "droogs", řekněme druzja, jsou kriminálníky provozující tzv. ultranásilí, na které se vždy připravý sklenicí moloka z Korova milk baru. Po jednom přepadení, které skončilo pozdější smrtí přepadené skončí Alex ve vězení a aby se z něj dostal dříve, než mu uplyne trest, podstoupí Ludovicovu techniku, která ho má zcela změnit. I was cured, alright!