Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Western

Recenze (219)

plakát

The Long Ballad (2021) (seriál) 

Seriál je zasazen do počátků dynastie Tang a některé postavy mají své historické předobrazy.  Příběh o hledání pomsty, odpovědnosti, kdy je zájem státu nadřazen osobním pocitům. Vývoj hlavní hrdinky je skvělý a její protihráč a přítel je ještě lepší.

plakát

Emma. (2020) 

Lehce parodické zpracování, které má svižné tempo, tj. celou dobu jsme se dobře bavila. Snaha dostat co nejvíce postav aspoň na chvíli na plátno, jen vedla k tomu, že ne všechny vztahy byly postřehnutelné, což může být pro neznalé trochu odrazující. Výprava až lehce kýčovitá.

plakát

Dědička (1949) 

Bestií se žena nerodí bestií se žena stává. Touha po citu je věčná a těm, kterým se honedostalo ho snáze přijímají a o to hůře ztrácí.

plakát

Manon od pramene (1986) 

Drama hodné antiky. Boží mlýny melou opravdu jistě. V některých chvílích mi bylo padouchů i krapet líto, ale s ohledem na Jeana od Floretty opravdu jen chvíli.

plakát

Tajný život veverek (2018) (TV film) 

Krásné záběry a příroda je ukázána i z té drsnější stránky. Škoda, že v překladu nerozeznávají datla a strakapouda

plakát

Uchvácení krále (2024) (seriál) 

Seriál je plný intrik a předvídání tahů protihráče stejně jako ve hře padok/go.  O to je to zajímavější, že už si myslíte, že na stane chyba v plánu, ale on je to jen úhybný manévr.  Výborné tempo a gradace, poslední díly byly trochu slabší.

plakát

Wonderland of Love (2023) (seriál) 

Krásná romance s hrdinou, které mu se snad nedá nic vytknout.  První díly ubíhají velmi rychle  a krom bitek nechybí ani humor, od 30 dílů ubývá humoru i tempa. Zase na druhou stranu příběhy všech hlavních postav jsou uzavřeny a divák nemusí mít pocit, že něco nebylo vyřešeno. K obsahu: v hlavním městě císařství dojde k převratu a skoro celá císařská rodina je vyvražděna, 17. vnuk císaře, jménem  Li Ni vede od hranic armádu a obsazuje jedno město za druhým v čemž mu chvíli brání nebo pomáhá armáda Cui, v které je velitel Ho - krásná, schopná a intrikářská dívka.  Přes drobné naschvály v sobě najdou zalíbení a postupně zbaví života uzurpátora a osvobodí zemi. Ale tady to nekončí,  Li Ni se stane synem císaře a přinese to jiné starosti a intriky. Dvojce se chvíli hádá, rozchází a schází. Ale konec dobrý všechno dobré.

plakát

Pod královniným deštníkem (2022) (seriál) 

První díly měly trochu slabý rozjezd, ale pak se to rozjelo a díly začaly mít větší spád. Intriky šly do velkých obrátek a  člověk pomalu ztrácel přehled kolik stran proti sobě jde.  Závěrečný díl uzavře příběhy všech. Krom hlavních intrik je tam i agitka, humor a romantika.

plakát

Royal Rumours (2023) (seriál) 

Historická romance s komediálními prvky, která se odehrává v hlavním městě fiktivního státu Jin, plném intrik. Pokud si odmyslím brambory a kukuřici, agitku o jednotě velkého státu a někdy až moc tlačení na pilu, co se týče humoru (vrazi z Jinpa), tak jsem se dobře bavila a byla to příjemná oddechovka. Trochu to kazily teátrální momenty se srdíčky. Samozřejmě létající a všem zranění odolní bojovníci zde taky nesmějí chybět. Do 13 epizody super, pak už to bylo trochu natahované.

plakát

Půl domu bez ženicha (1980) 

Film bych rozhodně neoznačila za komedii, ale syrovost manipulativního otce rodiny tento příběh řadí spíš mezi filmy psychologické. Kdo se nikdy nesetkal s někým, kdo vše dělá přeci pro druhé a pro jejich dobro to asi úplně nedocení. Jen mne trochu mrzí otevřený konec.