Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Western

Recenze (219)

plakát

Byt (1960) 

Nepřišlo mi to ani romantické a ani komické. Spíš taková sonda do společnosti, při které vás napadají slova jako kupliřství a prostituce. Hlavni hrdinka vystupuje jako idealistický anděl. Celé to odlehčoval jen doktor ze sousedství.

plakát

Orlí pero (1979) 

Svým způsobem velmi poklidný western. Minimum postav, minimum dialogu, o to výstižnější jsou pohledy a souboje očima. Většina napětí se právě odehrává pod dlouhým pohledem z očí do očí.

plakát

Vykázáni (2015) (seriál) 

Nějak mi vadily ty vzletné dialogy trestanců, jejich netrhající a rozmarům počasí odolávající košile a celková vypiglovanost. K ději - některé momenty byly zkratkovité a nebylo jasné zda uběhly dny či týdny.

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

Překvapivě jsem se dobře bavila (to znamená, že jsem se i zasmála, což se mi nevždy u komedií stane). Škoda, že některé scény už byly dost přitažené za vlasy a trochu filmu snižovaly laťku - tango, dědci.

plakát

Six Black Horses (1962) 

Mirek Dušín amerického západu se snaží ochránit pomstychtivou ženu. Nuda. Jen se dozvíte, že šest černých koní je ideální počet pro pohřební vůz.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Předlohu jsem nečetla, ale filmové zpracování na mne udělalo dojem kýčovité červené knihovny, kde chybí klasický happy end. Doufala jsem aspoň v krásnou výpravu, kterou si ale díky rychlým střihům ani nelze vychutnat. A to hlavní, celou dobu jsem se strašně nudila a čekala, kdy už to proboha skončí!

plakát

Z nóbl společnosti (1956) 

Remake, který zkrátil dialogy a prostor některých postav, aby tam mohl vecpat písně. Byť by některé písničky byly fajn, působí to násilně. Obsazení v podstatě nesedí, mladá holka (chvíli mi příšlo, že se Grace Kelly snaží intonovat jak Katharine Hepburn) v oblažení obstařozních pánů. To nemělo jiskru. Celkem nuda, trochu se to pohnulo od zásnubního večírku. Ale film, který se nutím dokoukat ....

plakát

Králova zahradnice (2014) 

Čekala jsem romatický příběh, krásné kostýmy a přírodu. Vše jsem dostala a jako bonus zlepšení nálady. Psychické problémy postav byly trochu navíc a kamera taky mohla být lepší, ale pořád to splňovalo mé očekávání. Navíc režisér je slušňák, neb Kate Winslet ukázala v posteli jen ramena.

plakát

Petrovi přátelé (1992) 

Nevím jestli to byl špatný překlad, ale pro mne to byl nudný film, plný klišé. Skvělý herci to změnit nemohli.

plakát

King of the Wild Stallions (1959) 

Nebavilo mne to, takže jsem vydžela asi jen 20 minut.Ve filmu jde o pastviny, divokého hřebce a prachy.