Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (418)

plakát

První člověk (2018) 

Kdo nepochopil, proč nebyla ve filmu scéna s umístěním vlajky USA na povrchu měsíce, nepochopil o čem film je.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Vážně nemám rád televizní zábavu a televizi už mám dva roky vypnutou.Tohle vybočuje.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

První polovina filmu velice neotřelá a postava Hazel působila vážně důvěryhodně. Film určitě může dodat spoustu naděje lidem v podobné situaci. Což je paradox vzhledem ke konci. Ale ... byl tam vtip a pěkná hromádka syrové reality a to je dobrá kombinace.

plakát

Chlapectví (2014) 

Co stálo za to... Vedlejší role! Masonova matka a její romance, pak Masonův otec, kde oba zaznamenali velký přerod osobnosti v průběhu oněch 12ti let. Co nestálo za to - Samotný Mason nebyl ničím výrazný a těch 12let... prostě tomu chyběla jiskra. Chápu ten smysl, že film má být o obyčejném životě dospívajícího kluka a i to, že se tvůrce chtěl vyvarovat klišé jako první sex, první alkoholové opojení... Jako ostatní, tak i já, skláním poklonu všem co se s tím 12 let crcali, ale aby to kvůli tomu získalo Oskara, to snad ne. Přesto ale 165min uteklo příjemně a minimálně se napsal další řádek do historie kinematografie a jsem rád, že jsem si ho přečetl.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Myslím, že Britové strčili do kapsy celej akční Hollywood a udělali si z něj prdel přesně tak, jak Britové umí :)

plakát

Muži proti ženám (2014) (pořad) odpad!

Bylo to něco mezi televizní zábavou a operací střev.

plakát

NON-STOP (2014) 

Nějak chirirgicky odamerikanizovat a bylo by to absolutně skvělý thriller z "jednoho místa" - něco čím se prezentovala třeba "Telefonní budka" a určitě i mnoho dalších, kde to všechno stojí na důvěryhodnosti hlavní postavy. Tenhle příběh mě pohltil už od "první smsky" a první vydechnutí se událo někdy v polovině filmu. Tam mi došlo, že prvotní mysterióznost musí dřív nebo později skončit a přijde brutální akce plná vizuálních efektů, hrdinství a klišé a bohužel jsem se moc nemýlil. Ale doporučuji všem, kteří mají rádi napětí a milují filmy, kde můžou lamentovat nad otázkou "kdo je vrah". Ovšem žádná Agatha Christie .... tohle je detektivna jiného ražení !!

plakát

Tři bratři (2014) 

Já nemám moc co bych řekl proti. Stranou to, že mám rád Svěrákovic tvorbu, ale objektivně musím uznat, že tuhle trojpohádku pojali maximálně moderně, líbivě vizuálně a hlavně muzikálně na jedničku! Už po deseti minutách je předložena pohádka O Šípkové Růžence, která umlčela veškeré moje pochybnosti, že to je opravdu jen na 60%, jak se tady 8000 odborníků shodlo. Skvělý Dyk nebo třeba i Lábus... spoustu inteligentního humoru, který třeba není hned vidět - jak to má Zdeněk Svěrák rád ve svých scénářích.

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

Neříkám, že jde o nějaký opomenutý klenot... Ale jedná se o svižnou, krátkou, konverzační komedii, která dostala základy přes divadelní hru, což je pro mě většinou dobré znamení. Bez akce či výpravy, která u jiných filmů kompenzuje slabší stránky obsahové. Můžu doporučit určitě ženám :)

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Jedna hvězda za animace, druhá hvězda za občasný vtip, který tam byl pro nás dospělé párkrát moc pěkně umístěn. Jinak jsem se na to společně se synem díval asi na 5x, ale byť s minimálním zájmem to bylo jen napoprvé. Sice jsou čtyřlístku tuny všude na hračkách, na oblečení i na potravinách ......... ale můj "šálek animace" to prostě není.