Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (418)

plakát

První člověk (2018) 

Kdo nepochopil, proč nebyla ve filmu scéna s umístěním vlajky USA na povrchu měsíce, nepochopil o čem film je.

plakát

Koleje osudu (2013) 

Oko za oko a svět bude slepý........... Mahátma Gándhí

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Vážně nemám rád televizní zábavu a televizi už mám dva roky vypnutou.Tohle vybočuje.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Všechny klobouky k zemi vážení... Film má několik zásadních kladů a to je 1) věrohodnost podložená vzpomínkami skutečného Rona Woodroofa 2) to, že film není citovou ždímárnou o jednom chudákovi, který umírá ani bojem o život, protože boj je to předem prohraný.... ale v popředí je boj s legislativou a právním systémem 3) McConaughey a Leto. Kdyby existovalo nějaké speciální ocenění pro přerod hlavní postavy, tak by postava tohohle homofobního elektrikáře musela být zatraceně vysoko...

plakát

Králova řeč (2010) 

Nevím jestli za posledních deset let byly oscarová ocenění uděleny s takovou mírou spravedlnosti. Snad jen u Milionáře z chatrče :)

plakát

Nevinnost (2011) 

Jaký byl vlastně hlavní motiv filmu? Že "na každou svini se vaří voda"? Působilo to na mě trochu rozpolceně. Jako by někde v tom filmu byla tlustá čára, která odděluje část o fantazírování jedné malé slečny a milostné utrpení v typickém Anině podání. Další tlustá čára mezi kriminální zápletkou a nečekaným vyústěním posledních 20ti minut. Asi to chce uležet, možná vidět ještě jednou, aby se ty křivky mého hodnocení trochu vyhladily.

plakát

Single Man (2009) 

Krásné. Smutné. Depresivní. Plné naděje i beznaděje.

plakát

Komorník (2013) 

Faktické nedostatky o tom, že tam nebylo vidět všech sedm prezidentů nechám ostatním rypálkům, kterých tu ne naštěstí pořád dostatek... Z mého pohledu se jedná o příjemné životopisné drama, kde se povedlo skloubit několik historických témat jako otrokářství, letitý boj proti rasismu, Ku-klux-klan a prostřídání prezidentů co museli právě tyhle věci řešit. A to vše stručně s odlehčenými scénkami takže mi vůbec mi nevadila ani ta delší stopáž.

plakát

Jako nikdy (2013) 

Je to celkem výstižné, že u předávání cen Český lev u tohoto filmu vyzdviženy herecké výkony, ale po ocenění filmu jako takovém neštěkl pes. A na druhou stranu tentýž rok šly herecké výkony stranou u Hořícího keře, kde zase byly do nebes vyzdviženy kvality samotného filmu. Přidal bych zde ještě ocenění za scénář.

plakát

Jiná země (2011) 

Jiná země = Jiný film. Drama a bolest lidského trápení a viny. Touha po odpuštění a po druhé šanci a to vše převedené do mysteriózní sci-fi scény. Kdo by čekal napínavé sci-fi nakonec dostane těžkou nálož psychologie, z které si i díky poslední scéně složitě vzpamatovává.