Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (377)

plakát

Absurdistán (2006) 

Sice to je strašná blbost, ale ne úplně padlá na hlavu. Velmi se mi líbil námět filmu. Myslím si však, že děj mohl být mnohem zajímavější. Mohlo se ukázat zlepšení více věcí, než jen zalévání rostlin vodou. Film má docela dost nicneříkajících scén, které tvoří jen vatu, kterou bylo nutno délku filmu natáhnout. Ale jak už jsem se zmínil – námět je skvělý!

plakát

...a bude hůř (2007) odpad!

Není mnoho filmů, které hodnotím jako „odpad!“, ale tady opravdu nemůžu jinak. Třikrát jsem sledování filmu přerušil a opětovně se k němu vrátil. Ani ne po polovině filmu jsem to však definitivně vzdal. Je mi to líto o to víc, že se tentokrát ve svém hodnocení ani přibližně neshoduji s uživateli, s kterými mívám obyčejně podobná hodnocení. Obraz černobíle natočeného filmu tak nějak zvláštně příliš kontrastní, tvrdý; většinou opravdu jen černý a bílý. Často postrádám odstíny šedi. Z toho to důvodu postrádám v záběrech detaily. Ozvučení je podle mého názoru také příšerné. Často akusticky nerozumím tomu, co se ve filmu hovoří nebo zpívá. Už nikdy nezkusím podívat se na tento film znovu.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Opravdu neobyčejný a pozoruhodný mistrně propracovaný film. Jen jsem nějak nepochopil, kde je v něm ta komika. Já se na něj nedíval jako na komedii a myslím, že jsem udělal dobře.

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Velmi ponurý film s vleklým dějem. Divák velmi brzy pozná, že Adam je vrahem dívky, kterou na začátku filmu utonulou vyloví. Na filmu mě ze všeho nejvíc zklamalo to, že děj filmu nakonec nevyústí v nic rozumného. Vadilo mi, že za vraždu byl odsouzený nevinný člověk. Adama sice za jeho čin hryzalo svědomí a cosi udělal i pro záchranu nevinného člověka, ale nestačilo to. A pokud bych se měl vyjádřit k otázce míry či přemíry sexu, tak bych musel napsat, že ho tam bylo vzhledem k ději a vzdledem k Adamově povaze tak akorát. Film se mi nezdál nijak mimořádně divácky náročný; jen děj byl rozvleklý.

plakát

Akrobat (2005) 

Myslím, že to je první Jihoafrický film, který jsem viděl. Udělal na mě velmi dobrý dojem, který kazil jen dabing dětských postav. Ta úžasně nepřirozená intonace mě opravdu tahala za uši. Dabing ostatních postav byl slušný. Myslím, že kvalitě filmu nijak neubírá ani v podstatě prostoduchý a přímočarý děj s celkem očekávanými zápletkami.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Milá, nenáročná pohádka pro trošku větší děti. Velmi zajímavě je tam podané „spojenectví“ anděla a čerta. Herecké výkony slušné, i když ne oslňující. Andělova popletenost je milá a jaksi anděla zlidšťuje. Pohádka je zajímavým spojením biblických postav s postavami z reálného (byť pohádkového) života.

plakát

Anděl strážný (1994) 

Děj filmu je velmi jednoduchý, primitivní až naivní. Lépe však bude označit jej jako pohádkový. Snad právě pro tuto jeho prostoduchost se podařilo do filmu vměstnat velmi hodnotné myšlenky. Herecké výkony slušné. Také dabing je docela dobrý. Celkový dojem z filmu je velmi pozitivní. Film určitě stojí za zhlédnutí.

plakát

Angelika (2013) 

Není mi jasné, proč někdo filmuje něco, co už tady dávno je a mnohem hezčí. Jako Peyraca dávat 60letýho muže mi přišlo jako hodně špatný.

plakát

Anny (2020) 

Tentokrát se mi film Heleny Třeštíkové moc nelíbil. Vím, že úkolem recenze je hodnotit film a ne život a osud hlavní postavy. Přesto si myslím, že film postrádal takovou tu dokumentaristickou šťávu a spád. Jinak je film o posledních 16 letech prosté stárnoucí ženy, která se nedokázala vhodně začlenit do nových poměrů ve společnosti po změně v roce 1989. Peníze pro obživu získávala jen jako „hajzlbába“, uklízečka železničních vagónů a příležitostná prostitutka. Bláhově se snažila najít štěstí v manželství s cizincem, které se samo sebou brzy rozpadlo. Od zlozvyku kouření ji nedokázalo odradit ani varování lékaře, ani vážný lékařský zákrok.

plakát

Apocalypto (2006) 

Film mě moc neuchvátil. Přes neustálé akční scény mi přišel zdlouhavý až nudný. (pátek 11.12.2009)