Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (377)

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Podle mého názoru velice slabé dílo Svěrákovců. Děj zbytečně natahovaný, mnohdy zmatečný a nicneříkající, herecké výkony strojené. Jen občas záblesk jakéhos takéhos humoru. V podstatě bych řekl, že zhlédnutí tohoto filmu byl promarněný čas.

plakát

Mladý Vinnetou (2022) 

Milý a pohodový film s jednoduchým dějem. Zkrátka pěkná „indiánka“ pro děti. I když jsem film hodnotil vysoko, tak v něm bylo pár věcí, které si podle mě takové hodnocení nezaslouží. Nevím třeba, proč byl film natočen v takové podivné nebarevné přírodě. Ono vůbec celý film je takový celý okrový; žádná zeleň, modrá obloha… Nepochopil jsem, proč si autoři filmu zvolili pro jména svých hlavních postav jména z tzv. mayovek; Vinnetou, Nšo-či, Inču-čuna, Sam Hawkens. Dnešní děti si tato jména nemůžou spojovat s hrdiny filmů, které byly natočeny podle románů Karla Maye.

plakát

Oběť (2022) 

Pozoruhodný snímek. Herecké výkony nic moc, kamera nijaká, střih jakbysmet… Námět je však zajímavý. Nejzajímavější na filmu bylo pozorovat, jak se se nepřiznaná lež rozrůstá a nabírá na intenzitě a roste jako sněhová koule, jako lavina. Jak z toho ven? Přiznat se a zastavit tu mašinerii nebo tu káru táhnout dál?

plakát

Ultimátum - Epizoda 1 (2022) (epizoda) odpad!

Nepochopil jsem, proč je tento slovenský seriál předabovaný do češtiny! Kamera svými mnohdy podivnými záběry působila velmi nepřirozeně až rušivě. Děj prvního dílu mi přišel velice zmatený. Myslím, že zhlédnutí dalších dílů si odpustím.

plakát

Vražedné stíny (2022) (TV film) 

Tento dvoudílný televizní film mě velice zklamal. Byl sice napínavý, ale v závěru byl děj spíš zmatený, uspěchaný a korunu tomu nasadil takový nanicovatý, překotný až odfláknutý konec; jako kdyby najednou došly finance na řádné dokončení. Očekával jsem rozuzlení a postupné usvědčení jednotlivých postav.

plakát

Božena (2021) (seriál) odpad!

Film o životě Boženy Němcové mezi českými filmy chyběl. Ovšem zhlédnutí čtyř dílů tohoto životopisného dramatu bylo pro mě nejen velkým zklamáním, ale také velkým utrpením. To, že paní Němcová nepatřila mezi nejpočestnější ženy, je dostatečně všeobecně známo. Je mi však záhadou proč se autorky seriálu zaměřily právě na tuto slabou stránku jejího života a převedly ji do podoby softporna okořeněného četnými vulgarizmy. Já si myslím, že mezi diváky tohoto díla je potřeba zařadit i nemalou skupinu žáků základních a středních škol. Ano, nechť je komplikovaný a nelehký život Boženy Němcové podán pravdivě, ale pravdu lze divákům sdělit i bez naturalisticky podaných sexuálních scén a hádek plných sprostých slov nejhrubšího zrna.

plakát

Každá minuta života (2021) 

Podle mě je těžké tento dokument hodnotit. Dokazují to i doposud zveřejněné recenze. Lidé totiž vesměs nehodnotí film, ale Kamevédu a polemizují o ní. Asi bych měl na tom to místě upozornit na to, že slovo „Kamevéda“ jsem slyšel poprvé v životě právě v tomto filmu. Nic mi neříkalo ani jméno JUDr. Pavel Zacha – její zakladatel. A nic jsem nevěděl ani o jeho úspěšném synovi, kterého podle zásad Kamevédy vychoval. Já na filmu ani na Kamevédě nevidím nic rozporuplného. Z filmu jsem neměl pocit, že by manželé Michal a Lenka Hanuliakovi svého syna Mišku k něčemu nutili, nebo že by jejich syn dokonce nějak strádal. Ba právě naopak. Vhodně ho motivovali. Seznamovali ho nejen s nejrůznějšími sporty – gymnastikou, plaváním, lyžováním, tenisem, hokejem a cyklistikou, ale i třeba s hrou na klavír a zpěvem. Miško si později jistě sám vybere, který sport bude jednou preferovat. Máma se snažila na něj mluvit německy. Bohužel však jen „školskou“ němčinou s četnými chybami. Uši mi mohla utrhnout třeba věta : „… und kannst du ein Wort auf Q [kvé]?“ Snad hned v první hodině němčiny se totiž vyučuje, že se samotné písmeno Q nevyslovuje jako „kvé“ ale jako „ku“. Když matka startuje na pláži Miškův závod, používá německé překlady českých slov (připravit se, pozor, start = Vorbereitung, Achtung, Start) a ne obvyklou německou výzvu (auf die Plätze, fertig, los). Práce kamery byla podle mého názoru dost neobvyklá a místy na mě působila až rušivě. Vadilo mi i občasné téměř neslyšné šeptání rodičů. Jako jedinou negativní věc ve výchově malého Mišky spatřuji kladení důrazu na to, aby být stále nejlepší, být první. Myslím si, že až by někdy Miško první nebyl, a to se mu opravdu může stát, nemusel by se umět s takovou situací vyrovnat.

plakát

Pád letu A800 (2021) 

No vida; i nový film může být zajímavý a pěkný. I když je dlouhý, dobře se dal sledovat.