Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (377)

plakát

Můj přítel delfín (2011) 

Na tento film jsem se díval zcela náhodou. Nic zvláštního jsem od něj neočekával; spíš naopak – domníval jsem se, že půjde o nějakou další USA přiblblou slátaninu. Byl jsem však mile překvapen. A i když je na mnoha místech děj přitažen za vlasy, je film dívatelný. Ani mi nevadilo, že průběh děje je zcela očekávatelný. Jasně z děje vyplynulo, že pro zdárnou výchovu dětí je potřeba řádná motivace.

plakát

Jak si nepodělat život - Beze stopy (2019) (epizoda) 

Herecké mistrovství Ondřeje Vetchého ovládlo celý skvělý film. Vynikající kamera, napínavý a zajímavý děj. Moc pěkně zpracovaný příběh.

plakát

Napoleon (1960) 

Na tento film jsem se hodně těšil. Byla však řada míst, kde mě hodně zklamal. Např. korunovace proběhla jen v podobě popisu. Dalším zklamáním byla prakticky celá druhá polovina filmu. Bitva se odehrávala v prosinci. Přesto bylo všude plno zeleně. Ovšem najednou uprostřed zeleně zamrzlý a zasněžený rybník. Čekal jsem od takového velkofilmu více dokonalosti.

plakát

Sebemilenec (2013) (TV film) 

Perfektně do největších detailů propracovaný film. Skvělý herecký výkon Simony Stašové. Nevím proč, ale Jaromír Dulava mi v té roli nějak neseděl.

plakát

Zelená léta (1985) 

Filmy s vojenskou tématikou mám docela rád. Ovšem tento povídkový film je mimořádně slabý. Jednotlivé příběhy jsou naivně prosté. Kamera ani herecké výkony za moc nestojí. Nebojím se říct, že sledování tohoto filmu je ztrátou 88 minut. Nezachrání to ani takové herečky jako Milada Ježková nebo Dita Kaplanová. Obě se totiž ve filmu prakticky jen mihnou. Dokonce nezazářil ani Václav Kopta, který byl tak skvělý ve filmu SNĚŽENKY A MACHŘI.

plakát

Roznese tě na kopytech (2013) (TV film) odpad!

Nesmírně plytký, dějově chudý, nápadů prostý film. Nezachránili ho ani jinak skvělí herci jako Jiří Dvořák a Nela Boudová. Sledování tohoto paskvilu je jen ztrátou drahocenného času.

plakát

Tchyně a uzený (2011) (TV film) 

Nemůžu si pomoct, ale mně se tento televizní film velmi líbil. „Souboj“ Sandry Novákové s Libuší Švormovou byl vypilován do největších podrobností. Příjemně mě překvapil herecký výkon Martina Trnavského, kterého jsem viděl hrát poprvé. Mnozí zde kritizují, že příběh je neuvěřitelný, vykonstruovaný… Já si však myslím, že to byl právě umělecký záměr vše maximálně vypíchnout. Mám zato, že by si z tohoto filmu měli rodiče vzít ponaučení!

plakát

Miss Hanoi (2018) 

Přesně, jak to ve svém komentáři píše „Tosim“. I mně se líbilo, že byl film zasazen do vietnamské komunity a že pokud hovořili Vietnamci mezi sebou, nebyli dabováni, ale jejich rozhovor byl provázen českými titulky. Já bych k tomu ještě dodal, že v zájmu objektivity měly být v místech, kde se mluví česky, titulky vietnamské.

plakát

O otci (2016) 

Film se mi líbil. Jednak měl sympatickou délku, jednak měl svižný děj – žádným záběrem zbytečně nezdržoval. Alena Mihulová podala skvělý herecký výkon. Myslím si, že potyčka v hospodě byla zbytečná. Také se mi líbila práce kameramana. Děj i závěr filmu byl sice průhledný, ale mně to nijak nevadilo.

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Snad nejhezčí Zemanův film. Dodnes si pamatuji, jak jsem ho v 50. letech sledoval v kině se zatajeným dechem. Dodnes se mi nejvíc líbí, že je nejen dobrodružný, ale také naučný. V tom tkví jeho hodnota a díky tomu vítězí nad Jurským parkem na celé čáře. Zatímco v Jurském parku šlo o napětí, katastrofu a počítačové efekty, tak zde jde hlavně o klukovské dobrodružství a názorné poučení. A jestli tento film ještě nepatří k tzv. zlatému fondu, tak tam jistě jednou patřit bude. Tento film se snad nikdy neokouká!