Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (4)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

SPOILER. Dát dneska večer na svůj primární inferenční mechanismus (a věřte, že díky Rey jsem k tomu neměl daleko), bylo by to solidních 5 / 7 konfederační stupnice (tj. perfektní skóre). Naštěstí mám ještě mechanismus záložní (mozek?), který se velice silně ozval například v momentně, kdy Kylo Ren poprvé sňal svou masku, a který se od té doby soustavně ozýval pokaždé, když se ve filmu objevil další víceméně přesně zkopírovaný prvek z původní trilogie (za všechny jmenujme například hvězdu smrti 3.0). Nostalgická atmosféra vzniklá kolem životem zlomených Hana Sola a princezny Leyi byla značně nepříjemná a ke konci filmu jsem už vysloveně jen čekal na linii Ren vs Rey, zcela znuděný další zbytečnou vesmírnou bitvou x-wing vs xyz, úplně stejnou a stejně předvídatelnou jako těch padesát předchozích. Ke své radosti jsem se nakonec dočkal a při pohledu na Rey, křížící Lukův meč s prskavkou toho neschopného otcovražedného parchanta v působivém lesním duelu, jsem se rozhodl pro čtyři hvězdičky (což je hodnocení, které bohužel v konfederační stupnici nemá ekvivalent).

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Na film jsem šel především kvůli Carey Mulligan, která mi je velice sympatická už od doby, co jsem ji poprvé viděl v Pánovi času a musím se přiznat, že od filmu samotného jsem čekal takovou trochu horší Jane Eyre. Pletl jsem se velice. Navíc úžasný soundtrack, z kterého jsem měl chvílemi dojem, že v něm slyším Einaudiho rukopis. A skoro úplně nejvíc jsem byl překvapený z Careyina pěveckého nadání.

plakát

Jonathan Strange & Mr. Norrell (2015) (seriál) 

Pokud jste četli knížku a líbila se vám, nekažte si dojem sledováním seriálu, ze kterého se naprosto vytratilo to, čím je kniha unikátní a pro co ji milujeme -- delikátní humor a pomalu se rozvíjející zápletka plná kouzelných detailů. Tohle se prostě BBC nepovedlo.

plakát

Frank (2014) 

"Taky ten pocit znám -- když se snažíš složit písničku a vyjde z toho sračka," nebyla první ani poslední záznamuhodná lajna, u které jsem se lámal smíchy. Humor ale naštěstí není tím, co pro mne dělá z Franka pětihvězdný film; tím je úvaha o síle a křehkosti vztahů nevšedních osobnostní, která je elegantně vetkaná do příběhu o tom, jak se blonďatý mameluk snaží uspět na poli šoubyznysu. Geniální je také postupná změna polarity postav. Surové prostředí obnaží mamelukovu nečekaně prohnilou duši, zatímco na první pohled sobecká a cynická Klára se, co do ryzosti úmyslů, téměř zmení v Severuse Snapea. Akorát Frank se nemění. Frank je katalyzátorem proměny.