Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (2 068)

plakát

Jak přežít svého muže (2023) 

Ty jo ta Praha je fakt krásné město. Na každý záběr ve dne i v noci radost pohledět. Na naši stověžatou metropoli můžeme my Češi opravdu být náležitě hrdi. On ten film není o Praze? Škoda. Totiž ty věci okolo působily jak z tuctové televizní inscenace komerční televize. Jinak není o čem psát. Prostě Praha je Praha. Na tu ať mě nikdo nesahá! “Jak přežít svého muže” se to jmenovalo? Spíš mělo být “Jak přežít tento film”.

plakát

Wonka (2023) 

Sladké pokušení! Výborné… takové hodně čokoládové. Taky tabulka během sledování padla. Jenom škoda, že nebyla Wonkova!

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Miluji vypointované kydy okolo v Ritchieho gangsterkách, které zdánlivě zdržují to napětí v dějí příštím. A když to nastane tak sakra nečekanou pointou vymazlené že je! Seriáloví “The Gentlemen” se spoustou protřelých individuí, kteří suše jen tak mimochodem trousí jednu hlášku za druhou a když konají tak tedy náležitě krutě! Opět skvělé spojení humoru suše britského a krvavě násilného. Holt dobře promícháno a protřepáno!👌

plakát

Vinnetou - Poslední výstřel (1965) 

Když ten výstřel na stříbrném plátně padl, všichni diváci u nás ve vyprodaném kině se rozbrečeli…Smutno mě tehdy bylo. Nádherné zakončení. Jeden z filmů mého dětství na který si nejčatěji vzpomenu.

plakát

Napoleon (2023) 

Opulentní bojové scény v kontrastu s intimitou milostného vztahu Napoleona a Josephine. Historické filmy umí opravdu točit jen Ridley Scott. Každý i ten nejméně důležitý záběr je co se výpravy týká dokonalou pastvou pro oči. Díky zvolené délce a trochu odtažitému pohledu film trochu skřípe v něktetých souvislostech, ale i tak si tento epos zasluhuje náležitou pozornost. Každopádně Joaquin Phoenix v hlavní roli podává strhující herecký výkon byť je jednou tak starý jako byl Bonaparte. Vezmu-li režisérem natočené historické filmy z nedávné doby, Poslední souboj se mě líbil mnohem více.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Každá vteřina, minuta, hodina, den, noc…je dar. Je důležité si život prožívat tak abychom nikdy nelitovali prožité vteřiny, minuty, hodiny, dne, noci…Bohužel většina z nás si hodnotu toho, že tady vůbec můžeme být, že jsme byli z lásky dvou jedinců stvořeni, uvědomí až tehdy, když se dostaví zákeřná nemoc. Věřím, že potom je vše jinak a najednou člověk vidí vše jinýma očima…”Když vám je 25 a někdo vám přeje hodně zdraví, říkáte si, že nejspíš zapomněl koupit dárek. Asi víte, co bych teď popřál vám…” krásná, moudrá a pravdivá slova hlavního hrdiny v závěru tohoto výborného seriálu o vítězství nad zákeřnou nemocí a nalezení sebe sama. Za mě jeden z nejlepších TV seriálů z produkce ČT z poslední doby.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Je spousta nádherných milostných scén ve filmech či seriálech, které se staly kultovními. Tahle v závěru seriálu, kdy Filip “běží” po nemocniční chodbě za Hankou se v mém vnímání řadí k těm nejlepším co kdy byly natočené…ta kamera, střih, použitá hudba a v řadě neposlední ti hlavní dva - Filip Březina a Alžběta Malá! Nečekal jsem takový úžasný a myslím, že nejenom pro mě, dokonalý závěr. Jenom nevíte někdo náhodou jak dopadli Havrani?

plakát

Gran Turismo (2023) 

Že ty skutečné příběhy jsou tak neskutečné…velmi dobře natočený příběh kluka hrajícího na PS GRAN Turismo, který od Nissan dostane šanci závodit. Rychlý a zběsilý příběh. Když něco opravdu chceš tak to dokážeš!

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 7 (2024) (epizoda) 

Jak je důležité míti Filipa! Někdy je pět hvězdiček málo…silně emotivní začátek a vlastně silné všechno! Březina s Malou jsou výborní!