Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (2 068)

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Miluji vypointované kydy okolo v Ritchieho gangsterkách, které zdánlivě zdržují to napětí v dějí příštím. A když to nastane tak sakra nečekanou pointou vymazlené že je! Seriáloví “The Gentlemen” se spoustou protřelých individuí, kteří suše jen tak mimochodem trousí jednu hlášku za druhou a když konají tak tedy náležitě krutě! Opět skvělé spojení humoru suše britského a krvavě násilného. Holt dobře promícháno a protřepáno!👌

plakát

Nejhvězdnější noc popu (2024) 

“Nechte své ego přede dveřmi”. Úžasný hudební dokument, který je pro mě po shlédnutí filmem roku. Zažil jsem v přímém přenosu famózní Live Aid koncert, který potom následoval a mám k písni “ We are the World” velice vřelý vztah.  LP desky si ve své sbírce velmi cením. Tolik tehdejších hudebních hvězd, kteří své ego nechali přede dveřmi studia A&M aby celou jednu noc nahráli skladbu, která pomohla alespoň trochu hladovějící Africe. Klobouk dolů před všemi kdo se na písni podíleli. Vidět to nadšení všech zúčastněných, kteří onu noc tam ve studiu byli, se hned tak nikde nevidí.  A hlavně můj idol Bruce Springsteen… den předtím skončil svoje turné a vyčerpaný přesto tam byl!

plakát

Pocta Haně Zagorové (2024) (koncert) 

“Je těžké brát věci tak jaké jsou, jinak to nejde…” Hanka Zagorová. Paní zpěvačka. Krásný člověk. A hlavně Hanička Písnička. Velkolepý, krásný vzpomínkový koncert, který sama zpěvačka připravovala ke svým 75. narozeninám je vskutku pohlazením na duši. Upřímné slzy mnohých účinkujících hovoří za vše.

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Krimi série, kde nakonec nic nebylo jak se zprvu zdálo. Napínavé a bohaté na dějové zvraty kterými prochází sympatická hlavní hrdinka. Název možná může leckomu připadat zavádějící, ale závěrečné rozuzlení dopadlo úplně jinak než jsem čekal.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Každá vteřina, minuta, hodina, den, noc…je dar. Je důležité si život prožívat tak abychom nikdy nelitovali prožité vteřiny, minuty, hodiny, dne, noci…Bohužel většina z nás si hodnotu toho, že tady vůbec můžeme být, že jsme byli z lásky dvou jedinců stvořeni, uvědomí až tehdy, když se dostaví zákeřná nemoc. Věřím, že potom je vše jinak a najednou člověk vidí vše jinýma očima…”Když vám je 25 a někdo vám přeje hodně zdraví, říkáte si, že nejspíš zapomněl koupit dárek. Asi víte, co bych teď popřál vám…” krásná, moudrá a pravdivá slova hlavního hrdiny v závěru tohoto výborného seriálu o vítězství nad zákeřnou nemocí a nalezení sebe sama. Za mě jeden z nejlepších TV seriálů z produkce ČT z poslední doby.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Příjemné překvapení o velmi nepříjemném… Těžce se lékaři oznamuje pacientovi, že má tumor. O moc těžší je lékaři - a zvlášť mladému v tomto případě stažistovi - být v situaci nemocného rakovinou. Dosavadní nevázaný život hlavního hrdiny Filipa se rázem obrátí vzhůru nohama. Neotřelý styl, humor a způsob interpretace zaujal. Zajímavý dovětek kde skuteční lidé, kteří si prošli léčením hovoří o svých pocitech jak jim bylo když se dozvěděli o své nemoci…

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 4 (2024) (epizoda) 

Od epizody lepší a lepší…až když na člověka přijde zákeřná nemoc si člověk - a obzvlášť mladý, který má život teprve před sebou - uvědomí, jak mnohé věci malichernými jsou. A ano jak řekne hlavní hrdina Filip na konci: “Dnešek je dnes! “

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

“Ať už se stane cokoliv, nesmíte to nikdy, opravdu nikdy vzdát!” …ano, smutné chvíle střídají šťastné okamžiky. O tumoru nám tvůrci seriálu sdělují vše nejenom s humorem!

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 7 (2024) (epizoda) 

Jak je důležité míti Filipa! Někdy je pět hvězdiček málo…silně emotivní začátek a vlastně silné všechno! Březina s Malou jsou výborní!

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Je spousta nádherných milostných scén ve filmech či seriálech, které se staly kultovními. Tahle v závěru seriálu, kdy Filip “běží” po nemocniční chodbě za Hankou se v mém vnímání řadí k těm nejlepším co kdy byly natočené…ta kamera, střih, použitá hudba a v řadě neposlední ti hlavní dva - Filip Březina a Alžběta Malá! Nečekal jsem takový úžasný a myslím, že nejenom pro mě, dokonalý závěr. Jenom nevíte někdo náhodou jak dopadli Havrani?