Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (2 068)

plakát

Pocta Haně Zagorové (2024) (koncert) 

“Je těžké brát věci tak jaké jsou, jinak to nejde…” Hanka Zagorová. Paní zpěvačka. Krásný člověk. A hlavně Hanička Písnička. Velkolepý, krásný vzpomínkový koncert, který sama zpěvačka připravovala ke svým 75. narozeninám je vskutku pohlazením na duši. Upřímné slzy mnohých účinkujících hovoří za vše.

plakát

Černý déšť (1989) 

Velmi kvalitní byť mnohými diváky plně nedoceněný kriminální thriler poněkud pomalého tempa, skvělé špinavé vizuální stránky podkreslené atmosférickou hudbou Hanse Zimmera, mě při každé repríze něčím překvapí. Třeba tím, že se kouří tam kde to dneska už možné není jako třeba v letadle. Ústřední dvojici nekomformních policistů ve skvělém hereckém podání Michaela Douglase a Andy Garcii skvěle doplňují Ken Takakura a Cate Capshaw.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

“Ať už se stane cokoliv, nesmíte to nikdy, opravdu nikdy vzdát!” …ano, smutné chvíle střídají šťastné okamžiky. O tumoru nám tvůrci seriálu sdělují vše nejenom s humorem!

plakát

Nejhvězdnější noc popu (2024) 

“Nechte své ego přede dveřmi”. Úžasný hudební dokument, který je pro mě po shlédnutí filmem roku. Zažil jsem v přímém přenosu famózní Live Aid koncert, který potom následoval a mám k písni “ We are the World” velice vřelý vztah.  LP desky si ve své sbírce velmi cením. Tolik tehdejších hudebních hvězd, kteří své ego nechali přede dveřmi studia A&M aby celou jednu noc nahráli skladbu, která pomohla alespoň trochu hladovějící Africe. Klobouk dolů před všemi kdo se na písni podíleli. Vidět to nadšení všech zúčastněných, kteří onu noc tam ve studiu byli, se hned tak nikde nevidí.  A hlavně můj idol Bruce Springsteen… den předtím skončil svoje turné a vyčerpaný přesto tam byl!

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 4 (2024) (epizoda) 

Od epizody lepší a lepší…až když na člověka přijde zákeřná nemoc si člověk - a obzvlášť mladý, který má život teprve před sebou - uvědomí, jak mnohé věci malichernými jsou. A ano jak řekne hlavní hrdina Filip na konci: “Dnešek je dnes! “

plakát

Bod obnovy (2023) 

Teda… na náš film - a sci-fi k tomu - dost dobré. Zajímavý námět a podmanivý vizuál jsou hlavními devizami. Až se mě během sledování nechtělo věřit, že se dívám na český film.

plakát

Četník se žení (1968) 

Můj nejoblíbenější díl ze slavné série kde obzvlášť testy na štábního rotmistra s následující záměnou výsledků jsou tou pomyslnou třešničkou na dortu. No a ta “chemie” samotných námluv. A že to mezi Ludovicem a Jósephou  jiskří…

plakát

Temný případ - Part 1 (2024) (epizoda) 

Soudě podle první části to bude hodně ponuré…Slibný rozjezd, mrazivé až hororové napětí a jaksi jen tak mimochodem načrtnuté charaktery hlavních aktérů dává tušit, že to nebude jen tak. Závěrečných pár minut potvrzuje, že to zřejmě bude něco!