Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (2 079)

plakát

Superman se vrací (2006) 

Film, který má obrovské srdce ale bohužel mu místy dochází tep! S obrovskou láskou a pokorou Brianem Singerem realizovaný komiksový biják, který má vše co fanoušek žánru očekává. Jen mu chybí trochu víc akce. Naštěstí na herecké představitele je radost se dívat a výtvarná stránka na nádherně koncipovaných záběrech je pohlazením pro oči.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Pompézně okázalé, okázale pompézní! Šíleně odvázané, odvázaně šílené! V křiklavých barvách a zběsilém střihu ve filmu zahleděném tak šíleně moc do svého úžasnému vizuálu, že mu díky fantasticky šviháckému Leovi odpouštím neodpustitelné emocionální selhání, které mohlo hrát více na city a nenechat oko v sále suché. Ano, sledovat okázalé filmařské orgie bylo chvílemi jako lízat lízátko zabalené v celofánu. Nicméně jsem byl dostatečně natěšený si užít nejnovější filmový přepis známého Fitzgeraldova románu. Kniha se mě líbila, ale zpracování ze sedmdesátých let s Robertem Redfordem a Miou Farrow zas až tak moc ne. Tady mě bylo mě jasné, že Baz Luhrmann se s literární předlohou popere po svém značně originálním způsobem a je u mě jasným vítězem a chci jej co nejdřív vidět znovu... P.S. Tipuju oscarové nominace za kostýmy. A pánové Akademici už konečně poctěte Lea plešounem! Zaslouží si jej jak málokdo!

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Tak takový typ kriminálního thrilleru, kde nic není jak se zdá, mě tady dlouho chyběl. Kdybych nevěděl, že Hitchcock je už pěknou řádku let po smrti, myslel bych si, že je to jeho dílo...Případ jednoduchý jak facka, obviněná zralá na psychiatra, který je nakonec tím nevinným mužem, na kterého to vše ukazuje, že jeho vinou se vlastně stalo co se stalo...Prostě paráda! Sledovat v roli hlavní Jude Lawa je radost z viděného ještě větší.

plakát

Velký útěk (1963) 

Plejáda velkých hereckých hvězd ve filmu o jednom velkém útěku, který se stal báječnou filmovou klasikou. Steve McQueen se po tomto filmu definitivně stal největší hollywoodskou hvězdou. Film po celou dlouhou stopáž odsýpá jak švýcarské hodinkky. Je to bezesporu zásluha režiséra Johna Sturgese, který střídá napínavé chvilky s humornými okamžiky. Jeden z mých oblíbených filmů, který si po čase vždycky rád připomenu.

plakát

Bídníci (2012) 

Možná trochu dlouhá, ale přesto muzikálová nádhera v bravurním filmovém zpracování, ve kterém zpívající herci hrají na doraz svých možností až do bravurního dechberoucího finále.

plakát

Ve jménu otce (1993) 

Nejhorší je pocit bezmoci nad zlovolnou mocí! Vynikající drama podle skutečných událostí při jehož sledování mrazí hrůzou z toho, co se stalo. Velkým kladem jsou herecké výkony, které předvádí Daniel Day-Lewis, Pete Postlethwaite a Emma Thompson po právu nominované na Ceny Akademie.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Tak ze setkání s Jackem Reacherem jsem odešel velice spokojený. Nápaditý kriminální thriller, kde není důležitá akce, ale vyšetřovací praktiky.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Král mezi hororovými thrillery, kterému ani léta neubrala na kráse hlavně díky hereckým výkonům z kterých tuhne krev v žilách. Velké plus patří tvůrcům kostýmů a výpravy, která je taková obyčejná a nadčasová, že během sledování nijak nepřijde že film vznikl v roce 1991.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Sly v přímočarém akčňáku nápadně připomínající staré dobré fláky z 80-tých let minulého století, kde se neřešil počet vystřelených nábojů a mrtvých grázlů. Prostě a jasně dost dobře natočená buddy movie s nesourodou dvojicí hrdinů z nichž jeden to má rád pěkně drsně a ten druhý chce vše poctivě v mezích zákona. K přežití v nelítostné džungli zločinu ale musí najít kompromis zvláště poté, ce se ocitne v nebezpečí dospělá dcera hlavního hrdiny. Režisér Walter Hill i po letech umí a co by v rukou nějakého neumětela skončilo ve filmovém odpadu, tady teda nehrozí.

plakát

Na divoké vlně (2012) 

Působivý příběh Jaye Moriartyho, který už jako malý chlapec propadl kouzlu vln a který svou pílí a houževnatostí dosáhl svého cíle zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Film s dobrými hereckými výkony a plný krásných myšlenek, jehož posledních dvacet minut se mě asi nesmazatelně vryjí do paměti. "My, kteří jsme vzešli z moře se do něj také neustále vracíme abychom se někteří už nevrátili..."