Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Obsahy (16)

Lisztománie

Lisztománie (1975)

Šokující, erotický, exotický a elektrizující pohled věčného bouřliváka Kena Russella na život a dílo skladatele Franze Lisztsa (Roger Daltry) a jeho tehdejšího rivala Richarda Wagnera (Paul Nicholas).

Force majeure

Force majeure (1989)

Před časem strávili Philippe (Patrick Bruel) a Daniel (Francois Cluzet) báječnou dovolenou v Jihovýchodní Asii, kde se seznámili s Hansem, který jim poskytl přístřeší a po celou dobu pobytu se jim věnoval. Před návratem do Paříže Hansovi nechali jako dárek trochu hašiše, který jim zbyl. O 18 měsíců později se s nimi spojí právník Amnesty International (hraje ho Alan Bates) a informuje je, že poté, co odjeli, byl Hans zatčen a uvězněn za držení drog, které u něj našli. Nyní čeká ve vězení na popravu. Philippe a Daniel mají možnost Hansovi zachránit život, pokud se do Asie vrátí a přijmou část viny na sebe. Přesvědčit se je snaží také Hansova bývalá přítelkyně (Kristin Scott Thomas)... Půjdou Phillippe a Daniel do vězení a zachrání život příteli anebo zůstanou doma v Paříži a budou dělat jakoby nic?

Chléb a čokoláda

Chléb a čokoláda (1973)

Sympatický Ital Nino Garofalo (Nino Manfredi) odjíždí za prací do Švýcarska. Jako číšník neuspěje a je vyhozený. Za každou cenu chce ale zůstat a tak načerno přijímá tu nejpodřadnější práci v malé drůbežárně. Pro partu gastarbeitrů, kteří bydlí v malém kurníku a chodí nahrblí, je jediným povyražením sledovat jednou týdně ze svého "příbytku" mladé, krásné a bohaté lidi koupající se nahé na zahradě v sousedství. Nino se rozhodne stůj co stůj získat povolení k pobytu. V jeho snažení mu pomáhá Elena (Anna Karina)...

Sunset Beat

Sunset Beat (1990) (seriál)

Je lepší si s nimi nic nezačínat, protože pak je to tvůj konec...Skupina mladých policistů na motorkách bojuje proti zločinu od Sunset Strip až po luxusní pláže Malibu. Kapitán Ray Parker (James Tolkan) je odpovědný za nejmladší a nejskvělejší tým proti potírání zločinu v Kalifornii. Chic Chesbro (George Clooney), který používá svoji rockovou skupinu jako zástěrku, bývalý student medicíny Michael DeLuise (Tim Kelly), Bradley Coolidge (Markus Flanagan) a Tucson Smith (Erik King), ti všichni patří k výstřední, moderní skupině kapitána Parkera.

Strážce noci

Strážce noci (1981) (seriál)

Jednotlivé části pojednávají o úplně obyčejném japonském samurajovi, který žije přes den všedním životem a v noci mečem trestá bezpráví v masce sokola na obličeji. Příběh o zločinu, pomstě a trestu.

Sirocco

Sirocco (1951)

Píše se rok 1925. Ocitáme se v Sýrii rozvrácené válkou. Američan Harry Smith (Humphrey Bogart) prodává zbraně Arabům v Damašku, kde místní právě povstali proti francouzské nadvládě. Harry je stíhán francouzským důstojníkem Feroudem (Lee J.Cobb) kvůli nelegálním obchodům i kvůli jeho bývalé přítelkyni Violette (Märta Torén). Feroud se snaží i za cenu svého života vyjednat s arabskou stranou příměří.

Dračí souboj

Dračí souboj (1990)

Americký obchodník připraví souboj dvou profesionálních zápasníků. Mají se stát gladiátory, kteří budou bojovat na život a na smrt. Všechno to kvůli národním společnostem, vládnoucím světu. Falchion (Paul Coufos) zastupuje japonské korporace a Gaigin americké. Oba se sice setkají na určeném místě, kam přijela řada diváků, ale Falchion odmítne bojovat. Lochaber (Robert Z'Dar) se však nechce zápasu vzdát a pokusí se jej vyprovokovat. Výzvou pro Falchiona má být smrt kolemstojících lidí. Během jejich panickému útěku může také začít skutečný hon.

Trochu si užij a hodně ukradni

Trochu si užij a hodně ukradni (1975)

Dva dávní přátelé, Allan (Robert Conrad) a Jack (Don Stroud) se se svými dívkami procházejí newyorským muzeem. Mají smělý plán - ukrást obrovský safír, který je známý jako "Hvězda Indie". Je to komplikovaný úkol, při jehož realizaci dojde k zádrhelům, při nichž se tají dech... Děj je přerušovaný několika záběry odhalujícími leccos vzrušujícího i humorného z Allanovy a Jackovy minulosti.

Halbe-Halbe

Halbe-Halbe (1977)

Bert, 36 let (Hans-Peter Hallwachs) právě přišel o práci architekta, kterou měl rád a s 30 tisíci marek odstupného právě přemýšlí v prázdném hotelovém pokoji, co dál. Vedle bydlí o deset let mladší Thomas (Bernd Tauber), bývalý navigátor vojenské letecké dopravy Bundeswehru, který stojí také před novým začátkem. Společně se v Mnichově snaží proniknout do lepší společnosti, poznávají ženy a všechny starosti hází za hlavu.

Kam až oko dohlédne

Kam až oko dohlédne (1980)

Tři muži, dvě ženy, jedna svatba a dvě vraždy. Ve středu kriminálního filmu režiséra Erwina Keuschse je silně nedoslýchavý schwerhörige masér Robert (Bernd Tauber), který netuší, že je dědicem milionů. Čtyři osoby jej chtějí o něj připravit: Burzovní makléř Kuhl (Hans-Michael Rehberg), jeho spolupracovník Späh (Jürgen Prochnow) a jeho kamarádky Anna (Aurore Clément) a Iris (Antonia Reininghaus). Späh chtěl, aby se Iris v Americe za Roberta provdala a tím měla nárok na polovinu peněz. Späh také zinscenuje vraždu, ze které je podezřelý Robert. Tomu se přesto podaří odjet do Ameriky, ale ne s Iris, nýbrž s Annou. Robert a Anna se vezmou v Las Vegas, a až po návratu do Mnichova se Robert o svém dědictví dovídá. Opouští Annu a zbývá ještě si vyřídit účty se Spähem...

Das Brot des Bäckers

Das Brot des Bäckers (1976)

Film vypráví o pekařském učni Wernerovi (Bernd Tauber), který je na praxi v rodinném pekařství George Bauma (Günter Lamprecht) v Bavorsku. Poté, co se v sousedství otevře nový supermarket, ocitá se malé pekařství v těžkostech, způsobených cenovou válkou. Werner poznává úskalí prvních lásek. Po milostné eskapádě s prodavačkou Giselou (Silvia Reize), která málem končí katastrofou, se vrací ke své přítelkyni Margot (Anita Lochner). Baum nákupem na úvěr vybavuje svoje malé pekařství novými stroji a doufá, že obstojí se svojí nabídkou. Po složení závěrečné učňovské zkoušky odchází Werner pracovat do velkopekárny a Baum nakonec ve svojí pekárně zůstává sám. Nešťastný z neúspěchu rozhoduje se k radikálnímu řešení.

Traumstadt

Traumstadt (1973)

Manželský pár mnichovských umělců Florian (Per Oscarsson) a Anna (Rosemarie Fendel) z důvodů, o kterých nikdo a ani oni sami neví, se usazuje v tajemném městě, kde vládne absolutní svoboda a je dovoleno vše. Pod povrchem zdánlivého klidu "Města snů" se ale ukrývá perverze a násilí. Je to všechno skutečnost anebo noční můra hlavního hrdiny?
Nejednoznačné "kafkovské" vyznění filmu "Traumstadt" podtrhuje bizarní výtvarná stylizace, kostýmy a make-up. Jako předloha posloužil jediný román "Die andere Seite" Rakušana Alfreda Kubina (1877-1959) nesoucí se v expresionistickém stylu, plném symboliky, a jeho filmová adaptace je aktualizovaným podobenstvím života vládnoucích garnitur ve střední Evropě.

Muž v hlavní roli

Muž v hlavní roli (1996)

Úspěšný dramatik Felix Webb (Lambert Wilson) má novou hru "Zabiják", která se právě zkouší v divadle pod režijní taktovkou dávného přítele Humphreyho Beala (Barry Humphries). Felix se ale nemůže těšit z úspěchu. Propadl totiž vášnivé lásce k Hilary (Thandie Newton), krásné a mladé herečce, kvůli níž se připravuje opustit svoji dokonalou rodinu - manželku Elenu (Anna Galiena) a tři děti. Jeho nepřijatelná situace se ještě více vyhrotí, když Humphrey obsadí do hlavní role charismatického mladého hollywoodského herce Robina Grangea (Jon Bon Jovi), pro kterého je role zároveň jeho londýnským divadelním debutem. Robin je přitažlivý, okouzlující a nebezpečný, a brzy zkříží cestu každému. Nejenom že přehází obsazení hry ale dokonce se nabídne vyřešit Felixovo dilema. Navrhne, že jestliže on sám svede Elenu, bude to možná právě ona, kdo bude chtít ochotně odejít od nevěrného manžela, na kterém lpí. Zpočátku je Felix pobouřený, ale jak ve vztahu s Hilary roste napětí, plánu podlehne. Pozoruje, jak manželka reaguje na Robinovo perfektně osnované svádění, a trápí se podezřením, že i Hilary také Robin okouzlil. Felix je zoufalý, chce získat kontrolu nad vzniklou situací a rozhodne se k velkému teatrálnímu gestu. Zasáhne ale osud a oba - Felix a Robin dostanou lekci, že skutečný život není daný ve scénáři sebelepší divadelní hry...

Ctná paní Lucie

Ctná paní Lucie (1972) (seriál)

Ctná paní Lucie je český šestidílný historický seriál z počátku 70. let s působivou ústřední melodií.

Hranice nevinnosti

Hranice nevinnosti (1997) (TV film)

Ona utíká před maléry, On před policií. Když se Joe a Jake setkají, nemůže je už nic rozdělit. Neshody s rodiči a nepříjemnosti života vyženou oba mladé milence na silnici navzdory všem, kteří se mezi ně chtějí postavit. Jenže to, co začalo jako lehkomyslné dobrodružství, se záhy mění v neuvěřitelnou cestu hledání sebe sama, na níž se strach, pochybnosti a zranitelnost sváří s vášní, ctí a přátelstvím. Láska však může překonat všechno.

Zločinná spravedlnost

Zločinná spravedlnost (1990) (TV film)

Denise Mooreovou brutálně napadne kapsář a zjizví jí obličej. Denise identifikuje v policejní kartotéce Jessie Williamse (Forest Whitaker) jako pachatele. Nyní musí asistentka právního zástupce (Jennifer Grey) prokázat, že její klientka může se zárukou svědčit proti pachateli, přestože je závislá na cracku, a obdobně advokát Jessieho (Anthony LaPaglia) musí bojovat za to, aby prokázal jeho nevinu bez ohledu na to, co to bude stát. Spravedlnost se však stává hrou v kostky, když je Williamsovi nabídnuto, aby učinil doznání. Kdyby bojoval za svou nevinu a byl shledán u soudu vinným, mohl by mu být vyměřen trest odnětí svobody až dvanácti let. Když se ale dozná, dostane tři až šest let. Veřejnost však nebude mít jistotu, že za mřížemi je skutečný pachatel.

Reklama