Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Biografie (29)

papež Jan Pavel II. (herec / scenárista)

05.10.2013

Blahoslavený Jan Pavel II. (lat. Ioannes Paulus, it. Giovanni Paolo, vlastním jménem Karol Józef Wojtyła se narodil jako druhý syn a nejmladší ze tří dětí armádního důstojníka Karola Wojtyły a jeho ženy Emilie. Otec byl etnický Polák, matka měla litevský původ. 20. června 1920 byl pokřtěn ve wadowické bazilice Obětování… (více)

Malin Crépin (herečka)

13.04.2013

Narozena 22. srpna 1978 ve Stockholmu, Švédsko. Anna Malin Fredrika Thomasdotter Crépin absolvovala Divadelní akademii v Malmö (1998 - 2002). Od té doby působí v stockholmských městských divadlech a Národním divadle, kde ztvárnila hlavní role v dílech Terminal (Lars Norén; 2006), Malý Eyolf (Henrik Ibsen; 2006), Panny (Jean… (více)

Jan Ponocný (skladatel / herec)

13.04.2013

Skladatel, producent, kytarista, zpěvák je jediným členem jednočlenného orchestru Circus Ponorka (založen 2006). Podílel na několika desítkách CD. Živě vystupoval devět let s Ivanem Hlasem, nebo s Annou K, v polovině devadesátých let založil skupinu Circus Praha ve které zpíval americký zpěvák Bradley Stratton, a která vydala… (více)

Katarina Witt (herečka)

06.07.2012

Do speciální sportovní základní školy pro talentované děti chodila v Karl-Marx-Stadtu. Ve sportovním klubu SC Karl-Marx-Stadt ji jako krasobruslařku od roku 1977 trénovala Jutta Müllerová. Své aktivitě se podobně jako ostatní sportovci tehdejšího východního bloku věnovala amatérsky. 1984 byla vyhlášena nejlepší sportovkyní NDR,… (více)

Vlasta Kahovcová (herečka)

28.09.2011

Česká zpěvačka a výtvarnice, sestra kytaristy a zpěváka Karla Kahovce. Vystudovaná výtvarnice (ÚPRUM) již od mládí ráda zpívala hrála na kytaru. Během studií ochotničila a začala vystupovat s amatérskou bigbítovou skupinou. Snad poprvé si ji širší hudební publikum povšimlo v komponovaném pořadu zpěváka Josefa Laufra v nuselském… (více)

Alena Derzsiová (režisérka / scenáristka)

28.09.2011

Začala pracovat již po maturitě jako asistentka scény v České televizi (1977 – 1981), později jako klapka a skriptka ve filmovém studiu Barrandov (Mladý muž a bílá velryba – J. Jireš, Kam nikdo nesmí – D. Klein). Od roku 1982 v České televizi již samostatně režírovala.V letech 1982 – 1987 vystudovala FAMU, obor scenáristika a… (více)

Karel Gut (herec)

17.09.2011

Bývalý hokejový hráč, trenér a funkcionář. Zamlada hrál fotbal a lední hokej zároveň. V roce 1949 odešel na vojnu, kde nastoupil za hokejový tým ATK Praha a na Silvestra téhož roku se oženil. 1951 přestoupil do Tatry Smíchov. Roku 1952 byl nominován na MS v ledním hokeji v Norsku, v reprezentaci se pak objevoval až do roku 1960… (více)

Carla Bruni (herečka)

12.06.2011

Carla Bruni-Sarkozy, rozená Carla Gilberta Bruni Tedeschi, je francouzská modelka a zpěvačka, manželka francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho. Narodila se v Itálii, ale od roku 1973 žije ve Francii. Studovala střední školu ve Švýcarsku, v Paříži pak umění a architekturu. V devatenácti letech ze školy odešla kvůli kariéře… (více)

Josef Pejchal (herec)

08.05.2011

Narodil se se srdeční vadou, jež mu byla úspěšně odoperována. Umělecké sklony se u něj projevily již v raném dětství. Hrál na housle, zpíval, tancoval ve folklórním souboru a hrál v dramatickém kroužku. Rád chodíval s rodiči na koncerty a do divadla.Ze třetího ročníku gymnázia přestoupil na pražskou konzervatoř. V závěru studia… (více)

Marcela Čapková (herečka)

06.03.2011

Absolvovala základní devítiletou školu v Ostravě, gymnázium tamtéž. Pak vystudovala pedagogickou nástavbu v Havířově a nakonec JAMU v Brně.Jako malá působila v dramatického kroužku, posléze v amatérském divadélku Arpos, až nakonec zakotvila v ostravském Divadle Petra Bezruče (role: Morálka paní Dulské / nájemnice; Idiot /… (více)

William B. Davis (herec / scenárista / režisér)

09.01.2011

William Bruce Davis se narodil otci advokátovi a matce psycholožce. V roce 1959 absolvoval jako bakalář filosofie University of Toronto. Poté pokračoval v dalších studiích a stal se profesorem dramatu na University Bishop. Založil William Davis Centrum pro studium herectví ve Vancouveru v Britské Kolumbii. Je bývalým mistrem ve… (více)

Ranbir Kapoor (herec / producent)

09.01.2011

Kapoor pochází z široce rozvětvené filmařské a herecké rodiny původem z provincie Pandžáb. Syn herců Rishie Kapoor a Neetua Singha, jeho sestra je herečka Riddhima Kapoor Sahni. Je vnuk herce a filmaře Raje Kapoora, prasynovec herců a filmařů Shashi Kapoora a Shammi Kapoora, pravnuk Prithviraje Kapoora a synovec herce Randhira… (více)

Velimir 'Bata' Živojinovič (herec)

08.02.2009

Živojinović se narodil ve městě Koraćica v Srbsku (tehdy Království Jugoslávie), v podhůří Kosmaj. Jeho herecký talent se projevil již v 15 letech, zatímco pracoval jako kulisák v akademickém divadle v Bělehradě. Poté, co ukončil hereckou školu v Užici a Novém Sadu, snažil se zapsat na akademii dramatu v Bělehradě a uspěl až na… (více)

Sandrine Holt (herečka)

25.06.2008

Celým jménem Sandrine Holt Ho se narodila čínskému otci a francouzské matce. Ve pěti letech se přestěhovala do Toronta (Ontario, Kanada), který se stal od té doby jejím domovem. Navštěvovala Morrow Park High School svatého Josefa v Willowdale. Než se stala herečkou, pracovala jako modelka v Paříži. Debutovala před kamerou v… (více)

Adela Vinczeová (scenáristka / herečka)

25.06.2008

Vystudovala kultolorogickou fakultu na Univerzitě Komenského. V televizi pracovala od 16 let v pořadu Teleráno. Potom přišlo moderování ve FUN rádiu, kde se svým kolegou Matejem "Sajfou" Cifrou uváděla ranní show. Nejvíce se však proslavila díky Slovensko hľadá Superstar. Stala se z ní nejúspěšnější televizní moderátorkou … (více)

Ian Anthony Dale (herec / režisér)

25.06.2008

Narodil se japonskému otci a francouzsko-anglické matce. Do školy chodil v Madisonu ve Wisconsinu. Jeho nejznámější hlavní role je pravděpodobně Davis Lee v seriálu SURFACE, rovněž stálé obsazení v seriálu ČARODĚJKY jako Avatar Gamma. Také se objevil v menších rolích seriálů jako LAS VEGAS: KASÍNO, JAG, ZA ROZBŘESKU,… (více)

Hayley McFarland (herečka)

25.06.2008

Americká herečka, zpěvačka a tanečnice. Objevila se v dětských rolích v několika divadelních a muzikálových představeních (Titanic, Śumař na střeše, Za zvuků hudby). Po mnoho let se učila herckému řemeslu pod vedením Michelle DeLong z ACTS (Actors Casting & Talent Services). Absolvovala mnoho úspěšných kastingů na… (více)

Stana Katic (herečka)

25.06.2008

Stana Jacqueline Katic, kanadsko-americká herečka, příležitostná modelka a mezzosopranistka, se narodila srbským emigrantům. V dětství se neustále se svými rodiči stěhovala z místa na místo po Spojených státech i Kanadě, až nakonec zakotvila v městečku Aurora v Illinois, kde absolvovala v roce 1996 West Aurora High School a… (více)

Matěj Porteš (skladatel / herec)

25.06.2008

Narozen v učitelské rodině. V 5 letech začíná hrát na piáno, ve 12 na trumpetu. Absolvent hudebního gymnázia v Praze Čakovicích. Ve 13 letech začíná skládat hudbu. Nejprve ovlivněn Scottem Joplinem vytvořil několik ragtimeů, později je jeho tvorba ovlivněna Beatles, Stingem, Coldplay, Travis, Radiohead, Turin Brakes a dalšími… (více)

Rubina Ali (herečka)

25.06.2008

Rubiana Ali, vl. jm. Rubina Qureshi, indická dětská herečka, která hrála nejmladší verzi Latiky ve vítězném oscarovém filmu MILIONÁŘ Z CHATRČE (2008), za který získala Screen Actors Guild Award. Díky úspěchu tohoto snímku (vydělal celosvětově více než 1 mld. $) byla obsazena hned vzápětí do bollywoodského snímku Kal Kisne Dekha… (více)

Reklama