Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (12)

Bad Move

Bad Move (2017) (seriál)

Pro oba se jedná o druhé manželství, a oba to tentokrát chtějí zkusit trochu jinak. Steve (Jack Dee) a Nicky (Kerry Godliman) tak po vzoru mnohých dalších párů utíkají z města na venkov. Bohužel, krásná krajina North Yorkshire klame tělem a brzy se ukáže, že k jejich novému domovu spíše dosáhne velká voda než internetové připojení...

Eat Your Heart Out With Nick Helm

Eat Your Heart Out With Nick Helm (2017) (seriál)

Kdo by nesnil o tour po vybraných částech Velké Británie a Evropy, jejíž hlavní téma zní "jídlo"? Nicku Helmovi se právě tenhle sen díky televizní stanici Dave splnil. Na prostoru šestnácti dílů tento zčásti sitcom, zčásti dokument zavítá mimo jiné do Glasgow, Brightonu, Paříže nebo Berlína. Už se vám sbíhají sliny?

Quacks

Quacks (2017) (seriál)

Scénárista James Wood dostává opět svou porci prostoru na BBC 2, a tentokrát ji využije ke sledování osudů vybraných průkopníků viktoriánské medicíny. Ve 40. letech 19. století - kdy ještě doktoři pacienty přiváděli na věčnost obdobně často jako k zotavení - dostaneme možnost nahlédnout do notně experimentálních dílen začínajícího psychiatra (Mathew Baynton), arogantního chirurga (Rory Kinnear) či požitkářského zubaře/anesteziologa (Tom Basden).

Britain Today Tonight

Britain Today Tonight (2017) (seriál)

Známý hlasový virtuos Kayvan Novak se vrací na scénu - tentokrát svůj cit pro satiru a improvizaci prodává v rámci své sketch show vycházející z programu fiktivní americké kabelové stanice. Její slogan "Making News Great Again" slibuje věru neotřelou reflexi dění ve Velké Británii...

Bliss

Bliss (2018) (seriál)

Andrew (Stephen Mangan) je úspěšným autorem cestopisů, jehož život se záhadnou souhrou náhod promění v relativní peklo, když se ocitne v roli hlavy dvou rodin v odlišných městech. Obě své manželky i jejich děti Andrew miluje, ale zvládne je milovat naráz a stejnou měrou?

Simulant

Simulant (2017) (seriál)

Daniel Glass (Rupert Grint) si rozhodně má na co stěžovat - jeho vztah nefunguje a jeho práce je přinejlepším nezajímavá. Leccos se ale změní ve chvíli, kdy mu je doktorem Glennisem (Nick Frost) nesprávně diagnostikována rakovina. Lidé se rázem k Danielovi chovají docela jinak, a tak se sériový lhář rozhodne nevyjít s pravdou ven. Společně s doktorem tedy rozehrávají koncert menších i větších lží, aby tajemství zůstalo tajemstvím...

Back

Back (2017) (seriál)

Když jeho otec zemře, hotoví se Stephen (David Mitchell) převzít kontrolu nad jeho proslulou hospodou a konečně se v životě smysluplně seberealizovat. Pak se ovšem na rodinném prahu zničehonic zjeví charismatický a zcestovalý Andrew (Robert Webb), jenž v dětství strávil pět měsíců v pěstounské péči Stephenových rodičů. Celá rodina s Andrewem nemá problém - až na Stephena, který ho vnímá jako rivala...

Gap Year

Gap Year (2017) (seriál)

Skupina cestovatelů se vydává na tříměsíční výlet po Asii, každý člen s odlišnou motivací. May (Alice Lee) chce prozkoumat své čínské kořeny, Dylan (Anders Hayward) se vydává získat zpátky svou ex-přítelkyni, Sean (Ade Oyefeso) chce na cestách konečně dospět, naopak 38letý Greg (Trystan Gravelle) touží po rozvodu zažít nějaké to dobrodružství... dosáhne každý toho svého, nebo jim osud přichystal něco docela jiného?

V balíku

V balíku (2017) (seriál)

Britská adaptace jednoho z nejúspěšnějších izraelských komediálních seriálů, Mesudarim (2006). Také tato verze z dílny Channel 4 přináší příběhy čtyř přátel, kteří se ze dne na den po prodeji vlastní společnosti stanou multimilionáři. Odolá kdysi pevný svazek náhlému tlaku individuálních ambicí či nenasytnosti?

The Best Laid Plans

The Best Laid Plans (2014) (seriál)

Kanadská minisérie The Best Laid Plans na motivy úspěšné novely Terryho Fallise kombinuje prvky dramatu s politickou satirou, mířenou na kanadské federální volby roku 2008. Minisérie z produkce CBC vypráví příběh politikou znechuceného Daniela Addisona, původně tvůrce projevů pro opozičního lídra George Quimbyho. Ten je navzdory vlastním plánům, začít kariéru ve školství, donucen vést volební kampaň proti kandidátovi s 95 % podporou veřejnosti. Daniel automaticky očekává porážku, které vychází vstříc sehnáním vysokoškolského kantora jakožto nezvolitelného kandidáta, jeho nekonvenční strategie však nakonec přináší nečekané úspěchy... Na scénáři se podílela Susan Coyne, spoluautorka jednoho z nejpopulárnějších kanadských seriálů Slings and Arrows.

Broad City

Broad City (2014) (seriál)

Autorský projekt dvojice Glazer-Jacobson s názvem Broad City už od roku 2010 brázdil americká divadelní jeviště, ale i internet v podobě web série. Nyní se díky podpoře Amy Poehler (produkce) a kabelové stanice Comedy Central dostává rovněž na televizní obrazovky. Také v této podobě Broad City vypráví nevšední příhody ztřeštěného dua dívek Abbi a Ilany (skutečná jména obou protagonistek), které se vypořádává s rozmanitým spektrem problémů - od vztahů až po nákup marihuany.

Vánoční koleda

Vánoční koleda (2009)

K animované adaptaci proslulého příběhu Charlese Dickense z vánočního prostředí si sám napsal scénář a posléze celý film i zrežíroval Robert Zemeckis (Polární expres, Beowulf), který se netají tím, že chová k tomuto dílu vřelý vztah. Hlavními dabéry, kteří se dohromady podělili o namluvení sedmi postav, jsou Jim Carrey a Gary Oldman, tedy slovutní hollywoodští herci.
Co se příběhu týče, nápadně připomíná jinou vánoční pohádku jménem „Grinch“ (ve které si mimochodem hlavní roli střihl právě Carrey). Zatímco však v Grinchovi byla titulní role na první pohled smyšlená, neboť šlo o zelenou příšerku, zde vystupuje muž, zkraje příběhu mládenec, Ebenzer Scrooge, též opovrhující Vánocemi. Cílem tohoto příběhu je rovněž morálně vzdělat dětské publikum. Je tu proto ztvárněno přátelství a láska, která neodmyslitelně k vánočním svátkům náleží, zatímco je karikována lakota a zaslepenost vůči vlastnímu bohatství. Pohádka jako obvykle končí dobře, neboť se díky pohledu do minulosti, kdy si ještě Scrooge (Jim Carrey) všech vánočních radostí užíval plnými doušky, a také odstrašující budoucnosti na tváři mrzutého Ebenzera znovu objeví úsměv. Veškerými zákoutími své životní pouti je Scrooge doprovázen třemi duchy (minulosti, přítomnosti a budoucnosti), jímž svůj hlas propůjčil rovněž Jim Carrey, či svými obchodními partnery a zaměstnanci.
V dalších rolích se nám představí také jiní známí herci, jako například Colin Firth, Bob Hoskins či Cary Elwes. Celá pohádka se točila v ateliérech studia Walt Disney Pictures skrze ImageMovers Digital. Zemeckis si k ruce přizval dva osvědčené spolupracovníky, s nimiž pracoval již na filmech Beowulf a Polární Expres. Jde o producenta Jacka Rapkeho a pomocného režiséra (mimochodem stejnou funkci zastával i při natáčení veledíla „Forrest Gump“) Stevea Starkeyho.

Reklama