Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Krimi
  • Thriller

Recenze (1 002)

Hounds of War (2024)

Svižný akční béčko s rutinním scénářem, kterej je svou primitivností na úrovni loňskýho Kaufmanova Shrapnelu. Moc se tu nežvaní, je tu dost akce, má to slušnej casting a pěknou kameru. Což je mimochodem na tomhle filmu asi to nejzajímavější. Ericson Core je kameraman filmů jako Odplata a Rychle a zběsile a režisér novýho Bodu zlomu. Co takovej člověk dělá za kamerou podobnýho akčního béčka, o tom by měl někdo napsat disertační práci. 70 %

Last Resort (2023)

Pozitiva: Dobře natočená akce, který je dost, a na rozdíl od ostatních Die Hard béček se tu v první řadě mlátí a střílí a až pak kecá. A pak zábavnej a docela chrismatickej záporák, kterýho hraje herec, o kterým jsem v životě neslyšel. Negativa: Přepálená stopáž, zbytečný flashbacky a extrémně otravná dcera a hlavně manželka. Proč někdo vymejší tak debilní postavy je mimo mý chápání. --- Celkově ale jde o překvapivě solidní akčňák, kterej na rozdíl od podobných filmů jako např. Assault on VA-33, dává divákovi to, co mu slibuje.

Jacob's Ladder (2019)

Překvapivě slušnej film, kterej sice není ani zdaleka stejná liga jako jeho předchůdce, ale jako samostatnej psychologickej horor není vůbec špatnej. Je to dobře natočený, herci jsou uvěřitelný a má to tu správnou znepokojivou atmosféru jakou to má mít. Neznat ten předchozí film, dám víc, ale i tak se dá v tomhle žánru pochodit o dost hůř. To mizerný hodnocení si to nezaslouží.

Phoenix (2023)

Tupý akční béčko jak z 80. let, jehož zásadní devizou je herečka v hlavní roli, která vypadá jako Megan Fox na steroidech. Evidentně je to nějaká zápasnice, ale hraje vcelku v pohodě a člověk jí věří, že všechny ty chlapy zrube na hromadu. Film jako takovej je zábavnej, ale odfláknutej akční výplach, plnej digitálního bordelu a strašnýho scénáře s naprosto katastrofálníma dialogama. Vrcholem pak je kdysi nadaná herečka Bai Ling, která je tady zmalovaná jako stará kurva a je na ni naprosto otřesnej pohled. Ve finále je Phoenix pro fanoušky akčních béček v pohodě koukaltelnej kousek, jehož naznačený pokračování zřejmě nikdy nevznikne, protože režisér Zirilli v dubnu zemřel.

The Last Kumite (2024)

Pokus o nostalgickej návrat do 80. let, kterej na mě příliš nezafungoval. Je vidět, že tvůrci se snaží, ale klacky pod nohy jim hází především tupej příběh a slabej záporák. Jako u podobných filmů nečeká člověk nějaký oskarový scénáře, ale tady prostě chybí elemantární logika, kdy se zjevujou postavy zcela nesmyslně. Huesův záporák má pod palcem politiky a policii, ale neuhlídá hlavního hrdinu, kterej se tam kámoší s Blanksem a Rothrockovou a kujou plány. WTF? Navíc záporák Dracko je extrémně komickej. Má působit démonicky, ale je to jen uřvanej idiot. Tam, kde Bolo Yeung úsporně zacukal prsním svalem a šla z toho hrůza, tenhle idiot akorát řve jako přerostlý batole. Navíc je film moc dlouhej a těch scén trénování je v první polovině prostě příšliš. Pokud má Kumite nějaký klady, pak sympatickej casting, dobrou hudbu a ty závěrčný bitky docela ujdou. Upřímně si myslím, že kdyby si dali víc záležet na scénáři, mohlo to být o dost lepší. Takže nelituju, že jsem to viděl, není to extra tragédie, jen je to prostě v mnoha ohledech nedotažený.

Americký agent (2024)

Já jsem naprosto spokojenej. Je to dobře natočený, akční scény jsou přehledný a nejsou tu hnusný digitální výstřely. Navíc se Eckhart na podobný role dokonale hodí a další plus je i Berhardt, kterej tu hraje nemilosrdnýho ruskýho žoldáka, co má všude kérky a stříbrný zuby. Johnson je suveréně jedním z nejlepších akčních režisérů, který v současný době točí video béčka. Za mě slušná práce.

Murder City (2023)

Ničím výjimečnej, ale slušnej krimi thriller na ohraný téma. Nebylo to evidentně moc drahý, ale natočený je to obstojně a čistýho času to má 80 minut, takže to odsýpá. Jeden z těch lepších filmů, který na Tubi vyšly. Jediný, co bylo naprosto děsivý, je kuňkající malej idiot, kterej hraje syna hlavního hrdiny. Ten je děsivej.

Hrozba smrti (2024)

Zábavnej a dobře udělanej akčňák, kterej jako upgrade pro mladší generaci funguje naprosto v pohodě. Jak se nicméně dalo očekávat, původní film zůstal nepřekonán.

The Commando (2022)

Užvaněný tupý home invasion béčko, který je plný zbytečnýho žvanění a nudný dějový vaty. Kdyby ty kraviny o tom, že má hlavní hrdina posttraumatickou stresovou poruchu vystříhali, nic by se nestalo. Za něco stojí jen ta úvodní přestřelka, která je na film podobný úrovně docela v pohodě. Ale jinak je to bída, kterou si nikdo ze zúčastněných za rámeček nedá.

V bezvědomí (2024)

Béčkovej remake Zlejch časů s Charlesem Bronsonem, kterej funguje především díky dobrýmu castingu. Scénář je základní a finále, ve kterým se všichni postřílí, zbytečně uspěchaný. Nicméně je to obstojně natočený, Grillo je sympaťák a má to bez titulků jen 80 minut, takže to nenudí.