Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (922)

plakát

Vir Das: Abroad Understanding (2017) (pořad) 

Levé křídlo, pravé křídlo, zní to, jako by Indie byla pták. Ale pták je svobodný...

plakát

Americká fikce (2023) 

Nejlepší černošskej film za hrozně dlouho.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Asi jsem byl v nějak dobré náladě, ale tohle bylo o tolik lepší, než jsem čekal... narážky na vlastní popkulturu like, Michal David like, Brňáci love...

plakát

Bod obnovy (2023) 

Blade Runner bez poezie a existencialismu. Potomci lidí bez atmosféry a úzkosti. Vyměřený čas bez sociálního komentáře. A přesto jsem byl nesmírně překvapený, jak dobře může český film vypadat! Práce se scénou, kamerou, designem rekvizit, střihem i herci na velmi dobré úrovni. Změnil bych závěr (Spoiler: mnohem lepší by bylo, kdyby dárek nepřišel, nebo doktůrek předtím dostal dárek jiný), nejvíc scifi bylo, kolik se toho v Praze stihlo postavit a digitální noviny jsou nesmysl!

plakát

Silné hlasy: Hudba z filmu Wakanda nechť žije (2023) 

Cywe, dokument o tom, jak dělali hudbu k filmu, lepší než ten film samotnej. Pro Göranssona to byla spíš dokumentární než skladatelská práce, na druhou stranu on byl asi jedinej, kdo v sequelu odvedl lepší práci než v prvním BP.

plakát

Ted Lasso - Série 3 (2023) (série) 

Díly jsou delší a slabší a je v nich víc názorů a témat, ale přitom pořád cítíte, proč tomu tak je, co že se to bude dít. A pak se to děje a je to přesně tak, jak si Ted, Roy, Jamie, Nathan, Jason, tenhle seriál a jeho diváci zaslouží. Málokdo umí skončit na úrovni.

plakát

Mike Birbiglia: Stařec a bazén (2023) (pořad) 

Prostě wow. Možná vážnější, než na co je klasické standup obecenstvo zvyklé, ale neskutečně geniální storytelling. Birbigliu budu muset dokoukat.

plakát

Ještěr (2023) 

Vychytat (už na úrovni scénáře) víc samotný závěr, bylo by to skoro na plnou palbu. Takhle Ještěra ta závěrečná plytkost sráží, Singer celou dobu staví laťku velmi vysoko, aby ji nakonec sám nepřeskočil.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Vzhledem k tomu, kolik Oppenheimerova života chtěl Nolan ukázat, kolik chtěl nabídnout kontextu a informací, je ten film vlastně moc krátký a někdy zkratkovitý tak, až se vytrácí logika. Pokud existuje pětihodinová verze, sem s ní. Jinak technicky je to - podle očekávání - poklad. Kamera, zvuk, hudba, herci na pána.

plakát

Barbie (2023) 

Pátá hvězda za odvahu. A za Ryana Goslinga.