Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Biografie (5)

Kendži Kawai (skladatel / herec)

13.11.2011

Kenji Kawai patří k předním japonským hudebním skladatelům. Jeho jméno bývá často asociováno s režiséry Mamoru Oshiim a Hideo Nakatou, k jejichž převážné většině snímků vytvořil hudební podklady.Narodil se 23. dubna 1957 v tokijské Shinigawě. Studoval na hudební škole v Shobi, ale po půl roce se rozhodl školu opustit a začal… (více)

Džó Hisaiši (skladatel / herec / režisér)

30.10.2011

Joe Hisaishi, vlastním jménem Mamoru Fujisawa, je jedním z těch lidí, kteří jsou nesmazatelně spjati s historií světoznámého Studia Ghibli a filmy Hayaa Miyazakiho. Vždyť doteď složil již přes sto filmových soundtracků a sólových alb.Hisaishi pochází z japonského Nagana, kde také ve svých pěti letech začal navštěvovat lekce hry… (více)

Marc Klasfeld (režisér)

11.09.2011

Marc Klasfeld je americký režisér se zaměřením především na natáčení hudebních videoklipů. Doposud natočil více než dvě stě klipů k písním např. Katy Perry, Jay-Z, Kid Rock, Red Hot Chili Peppers, Nelly, Foo Fighters, Jewel, Sum 41, Avril Lavigne a mnohým dalším. Natočil také několik televizních spotů pro firmy jako Nike, NFL,… (více)

Nicholas Hooper (skladatel / herec)

28.05.2011

Nicholas Hooper je britský hudební skladatel, který skládá hudbu především pro televizní filmy. Jeho první příležitost vytvořit hudbu k filmu se naskytla již v roce 1985, kdy složil spolu s Terrym Oldfieldem hudbu pro televizní dokument BBC s názvem LAND OF THE TIGER, pojednávající o přírodě na Indickém poloostrově. V… (více)

Dakota Blue Richards (herečka)

17.06.2008

Dakota Blue Richards je mladou dětskou herečkou pocházející z Velké Británie. Narodila se 11. dubna 1994 v Jižním Kensightonu sociální pracovnici jménem Michaela Richards. Jméno jejího otce nechce matka uvést - některá média říkají, že jej ani neví. Již od mládí byla nadanou dívkou. Hrála ve školních divadlech, občas chodila na… (více)

Reklama