Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (270)

plakát

Karaoke blues (2023) 

Píseň od pyžamových Spice Girls a celá ta scéna ovšem jasně za pět.

plakát

Moon Knight (2022) (seriál) 

Meh. S Marvel seriály končím, ztráta času.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Animace krásná, kreativní a nápaditá, dost možná mistrovské dílo, ale na to, že seriál samotný provází ukrutný hype, samé 10/10, 5/5, tak mi to celé přijde asi jako bych koukal na cutscény z Dishonored nebo podobné hry, tématicky to třeba "vykrádá" Rise of Legends (steampunk, věda vs. magie a jejich syntéza). Postavy archetypální, příběh je OK, bavil mě, ale žádné emoce ve mně nevyvolal. Což stačí tak na čtyři hvězdy, ale ne na 4. nejlepší seriál. Budu kompenzovat ten hype a dám tři.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Jsem velkým příznivcem směru, kterým se bondovky vydaly s Casinem Royale. Není čas zemřít se snaží potěšit všechny, příznivce „starých“ i nových bondovek, a zůstává poněkud na půli cesty. Až tak, že z toho opět vznikl film na způsob Spectre. Dlouhý a relativně kontroverzní (byť objektivně o něco zábavnější, proto hodnocení vidím jako silné tři nebo slabé čtyři). V jednotlivostech je totiž Není čas zemřít vynikající (úvod, včetně titulní písně a intra, Ana de Armas, akce v Norsku, překvapivě fungující humor), film i docela ubíhá, ale obsahuje hodně vaty a od chvíle, kdy se Malekovi povede jeho primární plán, už jeho motivace nedávají smysl, resp. nejsou vůbec vysvětleny. Hlavní postavy to komentují slovy „je to jako vždycky“, což není fajn retro pomrknutí na dřívější standardy, ale ukrutný „lazy writing“. Navíc je Malek na plátně asi jen 15 minut a při jeho lobotomickém monologu bylo s podivem, že se Bond raději nezastřelil sám. Celé akční finále je bohužel i poměrně plytké a až na pár výjimek nekreativní. James taky mohl dostat za svoje služby lepší konec, ale to už je čistě subjektivní. Měl jsem zkrátka asi moc vysoká očekávání...P.S. Moje výtky dokládá to, že „třetí akt“ ve scénáři Fukunaga přepisoval, i když už měl dávno dotočeno.

plakát

Neporazitelný (2021) (seriál) 

Za sebe můžu říct, že někdy od poloviny 1. série jsem netrpělivě očekával každou další epizodu a neskutečně mě to bavilo.

plakát

Ochránce (2021) (seriál) 

Silný první díl a potom druhá polovina (snad kromě Hidžábu), zajímavá témata. Hodnocení zaokrouhluji nahoru a trochu přidávám za blízké české prostředí.

plakát

Rick a Morty - Série 5 (2021) (série) 

Na další sérii už koukat nebudu, je znát velké kreativní vyčerpání, příběh i postavy už není kam rozvíjet.

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Je to velmi podobné Cowspiracy, včetně podobné osobnosti hlavního představitele (pro mnohé určitě vysoce nesympatický), nějakých neobjektivit, skákání od tématu k tématu, rozhovory s NGO, které z toho nevychází vůbec dobře...Ale jako budíček je to perfektní, cílová skupina je zasažená (207 milionů předplatitelů Netflixu) a to je účel. Přestávám jíst rybí saláty v konzervě a dneska už bych si žraloka nedal. I když byl moc dobrej, lokálně ulovenej a připravenej v chudé části Íránu.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Totální fanservis a Willem Dafoe hraje tak, že by měl hned dostat Oscara. Já ani nevím, jak to ohodnotit, ale běžte na to.