Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (270)

plakát

Lajna (2017) (seriál) 

První série ****, druhá a třetí za ***.

plakát

Karaoke blues (2023) 

Píseň od pyžamových Spice Girls a celá ta scéna ovšem jasně za pět.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Solidní adaptace, která se od knihy odchyluje co do psychologie postav a jsou zde možná některé woke prvky (místo černoušků vojáci, facku dostane za hysterčení muž a ne silná žena). Něco z knihy mi chybělo, protože to dávalo lepší smysl, naopak konfrontace finální dvojice byla lepší než v knize, což potěšilo, taky bych ji přepsal. Kniha ale celkově je určitě lepší, a to proto, že většina zločinů hostů byla provedená tak, že oni sami svoje oběti přímo nezabili.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Návykový, ale frustrující seriál, o kterém si jeho scénáristé myslí, že jsou extrémně chytří. Ve skutečnosti je plný nesympatických postav, které jsou...hloupé. Jak jinak nazvat dva vedoucí policisty, které ani náhodou nenapadne, že je někdo napíchnul / umístil jim někam do stanu (když byl ve stanu cizí člověk) nebo přímo na ně (oba byli v bance s lupiči) štěnici a místo toho, aby začali hledat detektorem zdroj signálu, začnou se podezírat a obviňovat navzájem? Končím po druhé sérii, zajímalo mě, jak dopadne ten heist.

plakát

Kenpú denki Berserk (1997) (seriál) 

Obrovská škoda nedokončeného příběhu. Chvílemi až meditativní zážitek.

plakát

Fullmetal Alchemist (2003) (seriál) 

FMA: Brotherhood is for boys, FMA (2003) is for men. Verzi z r. 2003 preferuji oproti Brotherhood, byť asi budu v menšině. FMA (2003) je, jak to vystihnout, "rozbitá", uprostřed se toho zas tolik neděje, plyne daleko pomaleji, ale její filozoficko-melancholický nádech mě nakonec dostal emocionálně víc než Brotherhood. V konečném filmu (Conqueror of Shamballa) měli zůstat oba ve svém světě a mohl z toho být krásný happy end.

plakát

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009) (seriál) 

FMA: Brotherhood is for boys, FMA (2003) is for men. Možná i takhle by stačilo obě dvě ságy zhodnotit. Brotherhood až nesmyslně (ve srovnání s verzí z r. 2003) z rychlíku a velmi slabě odvypráví začátek a příběh s Ninou, do toho je přítomno mnoho iritujících prvků, postavy na sebe křičí, šklebí se, dělají trapný humor, postava Lust je na rozdíl od 2003 zabitá (obrazně i doslova), štvala mě ta malá Číňanka (jasně, císařství Xing, ale tak, je jasné, co je předobrazem), Winry je tu sexualizována a musí tu být romance...v jednu chvíli jsem myslel, že to nedokoukám. Na druhou stranu, asi od třicátého dílu mě to chytlo, figurky na šachovnici jsou rozestaveny a můžou se mezi sebou epicky bít až do úplného finále. Ubyde křičení a trapného humoru, souboje jsou patřičně megalomanské a pořád je na co se dívat. Dokonce příběh homonkulů dává v Brotherhood větší smysl. A ještě musím vyzdvihnout openingy jednotlivých epizod, které jsou naprosto perfektní (a úplně jinde než ty ve starší verzi). I přesto verzi z r. 2003 preferuji, byť asi budu v menšině. Ta je, jak to vystihnout, "rozbitá", uprostřed se toho zas tolik neděje, plyne daleko pomaleji, ale její filozoficko-melancholický nádech mě nakonec dostal emocionálně víc než Brotherhood. V konečném filmu (Conqueror of Shamballa) měli zůstat oba ve svém světě a mohl z toho být krásný happy end.

plakát

Moon Knight (2022) (seriál) 

Meh. S Marvel seriály končím, ztráta času.