Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Hudební

Recenze (162)

plakát

Radiohead: 7 Television Commercials (1998) (video kompilace) 

Hodnocení klipů (hudba je samozřejmě bez váhání za plný počet!): Paranoid Android (1/5); Street Spirit (5/5); No Surprises (3/5); Just (5/5); High And Dry (4/5); Karma Police (5/5); Fake Plastic Trees (5/5).

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Pohlcující, zvrhlé, překvapující a ty charaktery! 1. Série - 5/5 (100%) ; 2. Série - 4/5 (70%) ; 3. Série - 5/5 (95%) ; 4. Série - 4/5 (85%) ; 5. Série - 2/5 (45%) ; 6. Série - 3/5 (55%). Nejoblíbenější postava: Sam Merlotte.

plakát

Family Values Tour 2006 (2006) (koncert) 

Family Values tour 1998 mělo rozhodně nabitější program. Výborné vystoupení KoRn a Stone Sour si ovšem pět hvězdiček zaslouží.

plakát

Woodstock '99 (1999) (koncert) 

Hodnotím sety kapel Red Hot Chili Peppers, Metallica, KoRn a Limp Bizkit.

plakát

Lepší už to nebude (1997) 

Lepší snímek na Silvestrovskou noc jsem si vybrat nemohl. Úchvatné dílo, ve kterém opět exceluje, jeden z nejlepších herců vůbec, Jack Nicholson (a po jeho boku výborní herci herci Helen Hunt, Greg Kinnear a i Cuba Gooding Jr. by neměl být opomenut.), vykreslující charakter jeho postavy, starého mrzutého Melvina, trpícího Obsendantně kompulzivní poruchou, naprosto dokonale, ale hlavně tvořící v kombinaci vtipných a dojemných pasáží jedno velké a příjemné pohlazení po duši. Po shlédnutí jsem si byl jist, že tenhle krásný snímek v budoucnu nejednou zopakuji.

plakát

Brazil (1985) 

A pak přišli titulky a já zkrátka seděl a vstřebával ten vyjímečný filmový zážitek, který jsem právě prožil a snažil se v něm nějak zorientovat, v hlavě si ho uspořádat, jenže to není jen tak. Film který přináší tolik nepopsatelných věcí, nevídanou atmosféru, postavy a to jak působí celkově. V první chvíli jsem si říkal, že vlastně nevím tak úplně, co si mám myslet a to mám rád, když člověk nad filmem musí přemýšlet a stále na něm lze něco objevovat. Na jakékoli místo filmu jsem se v duchu vrátil, pocítil jsem ten příjemný pocit, který to ve mně zanechalo a tu dokonalost a s radostí mohu říct, že Brazil je pro mně nejlepším dílem Terryho Gilliama a moc se těším na druhou projekci! (Viděno Director´s cut.)

plakát

Cena za něžnost (1983) 

Nádherný a silně emotivní snímek, ve kterém se skrývá mnoho a realismus čiší z každé scény. Herecké výkony jsou výborné, u mého oblíbence Jacka Nicholsona jsem ani nic jiného nečekal, svou vedlejší roli astronauta podal božsky, naprosto výborně a dodal filmu ony uvolňující chvilky. Shirley MacLaine taktéž výborný výkon a Oscar rozhodně zasloužený, avšak mým favoritem a milým překvapením je Debra Winger a její lehce chraplavý hlas, jejíž výkon mě opravdu dostal a je podle mě velká škoda, že si sošku neodnesla. Jako celek Nádhera!

plakát

Tajemné okno (2004) 

Je to už hodně let zpět, kdy jsem Tajemné okno viděl poprvé a kdy mě naprosto dostalo a zarylo se mi hluboko do hlavy a já se k němu moc rád vracel. Tenkrát jsem ještě nebyl tak velký fanoušek Stephena Kinga a předlohu jsem neznal, ale později jsem si jí sehnal, přečetl a můj názor na tuto adaptaci se nezměnil, ba naopak, já jsem prostě spokojený a ten filmový závěr mi sedí. Ano, uznávám, film nedostatky rozhodně má, ale já si nemůžu pomoct, snímek který mě i po tolika shlédnutích neustále baví a vynikající herecký koncert Johnnyho Deppa, si nezaslouží nic víc než absolutorium!

plakát

Zabíjení (1956) 

The Killing je mnou tisícátý ohodnocený snímek zde na CSFD a musím říct, že mi naprosto sedl a od začátku do konce jsem si ho parádně užíval! Opět se klaním géniovi a oblíbenci jménem Kubrick a s velkým nadšením dávám plný počet!

plakát

Vincent (1982) 

Tak tahle prvotina má v sobě přesně to, proč miluji styl Tima Burtona!

Ovládací panel
11 bodů