Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (373)

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Rozdíl mezi seriálem a filmem je propastný. A téměř celý se koncentruje do jednoho muže - M. Krobota. Autoři se poučili a slabá místa v seriálu vyztužili "trenérem" a v podstatě z toho udělali šou jednoho muže.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Vražedné běsnění s písní Come a little bit closer je nezapomenutelná scéna

plakát

Králova řeč (2010) 

Komorní životopisné drama s minimální výpravou a rozpočtem, ale s maximálním dopadem. Celý film směruje k pětiminutovému proslovu, který mnozí znali a věděli co čekat. Přesto jeho podání v kombinaci s Beethovenem vyráží dech a způsobuje husí kůži.

plakát

Horor v Manile (2008) (TV film) 

Jen minimum lidí vědělo tehdy, a jen málo lidí dnes, že Joe Frazier byl téměř celou svou profesionální kariéru prakticky slepý na levé oko (nehoda při tréninku). Při předzápasových lékařských kontrolách si nejdříve zakryl levé oko pravou rukou a přehodil ruce, ale četl znovu pravým okem ...... Stejně tak to, že měl jako malý kluk velmi těžce zlomenou levou ruku a protože rodiče neměli na doktora, tak mu nechali ruku srůst bez dlah. Jeho levá ruka (paradoxně levý hák byl jeho největší zbraní) byla pokřivená a nikdy ji nedokázal rovně natáhnout (jeho dosah byl zkrácen o několik centimetrů). Mlácení do masa v mrazáku, brutální a spartánské tréninkové metody a vyběhnutí slavných schodů ve Filadelfii - to jsou věci z jeho reálného života. Joe Frazier měl největší srdce ze všech boxerů - opravdová legenda

plakát

Saulův syn (2015) 

Genocida ať už páchána kýmkoliv a jakkoliv je snad nejhorším zločinem člověka. Ale továrny na smrt, které navrhli němci s precizností sobě vlastní, posouvají hranice šílenství o světelné roky dále. Už v té době tam uplatňovali něco jako perverzní pravidla štíhlé výroby - minimum lidí potřebných k chodu (a to ještě většinu zastávali vězni), ani gram jídla, ani jedna kulka, ani kubík plynu nebyl vyplýtván navíc. Tento film ukazuje to co jiné filmy nebo dokumenty jen naznačovaly.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Pro člověka co zbožňoval coin-up automaty je ta terapie zlých dokonalá scéna. Hudba která kopíruje dokonale tehdejší znělky automatů, grafika ze spritů. Po Toy story další kresloun, který muži středního věku oživuje vzpomínky.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Taky by Vás po posledních letech urputné americké propagandy zajímalo jak ve skutečnosti probíhala 2. světová válka? Jediná neupravená a necenzurovaná možnost jsou autentické bojové deníky (nejlépe německé nebo britské). Tohle je sice super, ale bohužel upravené až hanba (na jednoho mrtvého udatného, hrdého a čestného američana pět mrtvých nácků, Tiger vs. Sherman 1na1 pěkně na férovku :-)

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Naprosto s přehledem nejlepší X-men film, jeden z nejlepších komiks filmů vůbec a pravděpodobně nejlepší prequel který kdy byl natočen. Rozdílový je samozřejmě Fassbender - uvidíme jestli to Singer dokáže trumfnout

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Potom co jsem viděl všechny díly - edit a 5 hvězdiček. Jednoznačně nejlepší reality show a kuchařský pořad v ČR

plakát

Tichá bolest (1990) 

Ten epilog - jeden z nejsilnějších momentů českého filmu vůbec