Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (33)

plakát

Cukrárna (2010) (seriál) 

Dobré herecké obsazení. Víc pozitivního nenacházím.

plakát

Machete (2010) 

Tento film dokazuje, že vršení jednoho klišé na druhé, podpořené přísným dodržováním pravidel dramatiky o revolveru na scéně (ačkoli zde se nejedná o revolver) nemusí končit jen zpaskvileným béčkem, ale i v rámci žánru výborným parodickým snímkem. Podobně postavy, které jsou vykresleny povrchně a veskrze klišoidně, jsou zahrány velice přesvědčivě a natolik reálně, že by divák skoro mohl uvěřit, že by tak mohl někdo skutečně jednat. Vše dochuceno kýbly krve a správnou délkou střev.

plakát

Počátek (2010) 

Počátek byl prezentovaný jako velice chytrý a promyšlený film, který je lépe shlédnout několikrát, aby divák pochopil jeho dokonalost. Vzhledem k tomu, že s podobným tématem jsem se v literatuře už setkala nesčetněkrát, nevidím v něm nic originálního (naopak mi přišel jako vykrádačka Papriky a Sandmana). Intelektuálnost taky poněkud pokulhává, dost věcí se odehrává proti vlastní logice příběhu (nejkřiklavější je auto kutálející se po svahu) i obecným 'zákonitostem' fantastiky, kdy by kupříkladu zanořování do hlubších vrstev mělo být mnohem náročnější (hezky popsáno např. v Lukaněnkových Hlídkách) a ne jen tak 'pohodička schrupnutí'. To, že film podle některých náročný na pochopení mi názorně vysvětlila jedna slečna, která se po konci filmu ptala, 'kdo že byl ten dědek.' Na druhou stranu je film hezky zpracovaný, na mnohé scény se dobře kouká a pro diváka, pro kterého je námět nový může být dobrým prostředkem k zamyšlení.

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

Výborné na odpočinek, kdy člověk potřebuje tak akorát zapnout bednu a vypnout hlavu. Občas se objeví i zajímavě zabydlený byt či originální recept. Většinou je to však jen přehlídka ... ehm... účastníků, kteří kritizují soupeře a sami vaří na stejně nízké úrovni.

plakát

Proroctví (2009) 

Jediný katastrofický film, při kterém jsem nefandila Godzile, emzákům, meteorům, obři vlně a tak podobně, ale umírající lidé a ohrožení matičky země mě skutečně děsilo. Při scéně s letadlem jsem poprvé a naposled brečela u filmu tohoto žánru a ohnivá snová scéna se mi několikrát vrátila i v mých snech. Konec sice poněkud pokulhává, ale celkově považuji Proroctví za vrchol katastrofických filmů.

plakát

Mocné síly planety Země (2007) (seriál) 

Poněkud mě rušilo (CO2) demagogické opakování některých (CO2) faktů, které až zavánělo vymýváním mozku. (CO2). To vše je podporované poněkud (CO2) afektovaným hlasem (dokonce i 'fotosyntéza' lze říci jako 'protrhla se přehrada a zatopila stotisícové město'). Skoro jsem čekala, že (CO2) na konci dílu bude výzva (CO2) k sponzorskému daru na záchranu země (CO2). Jinak je dokument příjemným a poutavým shrnutím základnách faktů a poznatků o zemi, z nichž většina je látkou středních škol.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) 

Patos nad patosy. Tesklivé a kýčovité, ale jediný díl, který jsem viděla (skoro) celý, jsem nedokázala zavřít pusu. Jednu hvězdu za dokonalou ukázku vrcholu patetičnosti.

plakát

Serenity (2005) 

Bez seriálu nijak nevybočující scifárna, se seriálem nádherná tečka za předčasným utnutím série. Potenciál postav (zejména River) je plně rozvinut, smrt i vedlejších postav je bolestivá a 'maskování' Serenity je podle mne nejděsivější a nejsmutnější poškozování dopravního prostředku v celé filmografii. There's no place I can be, since I found Serenity, but you can't take the sky from me...

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Ano, je možné natočit komix tak, aby se převzaly jeho nejlepší atributy. Téměř černobílé, s důrazem na vizuální stránku podpořenou temným monotónním komentářem, ostrá typizace charakterů a stále stejná depresivní nálada pramenící z beznadějně krutého světa. Ale bez znalosti předlohy (kterou neskonale obdivuji) bych snímek považovala za brak.

plakát

Ať žije S Club! (2002) (seriál) 

stále poslouchatelné, nenáročnost dosahuje alpinských výšin.