Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (817)

plakát

Barva pleti: medová (2012) 

Doják, ale působivý takovým tím správným způsobem, že mu leccos odpustíte. Příběh malého Korejce adoptovaného do belgické rodiny, která už má čtyři vlastní děti, zaujme, spojení hraných pasáží s animovanými funguje také dobře a to, že je to všechno podle skutečnosti, filmu dodává "něco navíc".

plakát

Chlapec a svět (2013) 

Z primitivního příběhu o chlapci, kterému chybí otec, dokázal režisér zlehka nakousnout téma zkažené společnosti, ekologie nebo nezaměstnanosti. Naštěstí to nežene do extrémů, spíš se objevují nápadité narážky a dokonce i vtípky. Snímek byl na Anifilmu uváděn v soutěžním programu pro děti, ale nevím, jestli pro ně bude úplně srozumitelný nejen kvůli výše zmíněným tématům, ale také proto, že se zde vůbec nemluví. Režisér používá jenom v pár scénách zvuky, které ale nejsou skutečným jazykem. Jakožto dospělého diváka mě zase naopak trochu rušila primitivní animace a příběhu by rozhodně prospělo sestříhání, aby byl svižnější.

plakát

Šálení (2013) 

Vizuálně pastva pro oči a hudebním doprovodem zážitek pro uši. Na tyhle dva smysly útočí Plympton naprosto dokonale. Příběh je fajn hlavně v první polovině, milenecká zápletka nápaditě pojatá a dobře srozumitelná, byť se ve filmu nepromluví ani slovo. Mírně rozpačitá jsem ze sci-fi prvku v druhé půlce, jako by se tam připletl z jiného filmu a moc se k předchozímu nehodí. Přesto Cheatin´doporučuji, zvlášť velké plátno mu sluší.

plakát

Zvedá se vítr (2013) 

Velká podívaná se vším všudy. Parádní animace a fajn příběh o leteckém inženýrovi, který si jde skrz historické události za svým, nápadité jsou snové sekvence, bavilo mě to pozorovat. Jen škoda toho přehnaně sentimentálního závěru. Nevadí ani tak to, že to skončí přesně tak, jak člověk čeká, ale věty typu "Musíš žít dál." by tam opravdu být nemusely.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Nebudu tady vytahovat, že knížka je lepší, protože se tam vejde dvojnásobek děje a je možné si v ní lépe slovně hrát s mluvou vypravěče. Film předlohu přenáší na plátno skvěle, zachovává humor, obě linky se dobře proplétá, zkrátka baví. Kombinace absurdní zápletky a jednoho bláznivého životního příběhu vyprávěného s pořádnou dávkou nadsázky dělá z filmu parádní podívanou.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Jsem moc překvapená. Je to originální, byť v základu úplně jednoduché, svěží, má to dobrý scénář a nečekaně zajímavé režijní nápady (třeba opravdu netradičně pojatý pohřeb), kluci v ústředních rolích skvělí, věnování Miloši Formanovi, co víc si přát... Pátou hvězdičku sice dávám asi hlavně díky tomu, že žiju v Českých Budějovicích, které tenhle film opravdu využívá maximálně, a že znám herce z Jihočeského divadla, jimiž se to na plátně hemží, ale co už.. Skvělý Mádlův debut.

plakát

S Molièrem na kole (2013) 

Vynikající příběh. Tvůrcům stačí jen asi čtyři dny děje, jeden ostrov a dva herci, kteří tu pouhým čtením textu oživují Misantropa. I když to možná na první poslech nezní úplně lákavě, film má spád, zápletka se rozvíjí a dobře fungují jak scény, v nichž se předčítá Moliére, tak ty ostatní. K tomu trocha narážek na kulturu televizních seriálů a divadelní svět a o skvělý celkový dojem je postaráno. Francouzi zkrátka umí, tohle se jim povedlo.

plakát

Velký závod (2013) 

Klasický příběh o obyčejném člověku, který si plní sen, ale skvěle zpracovaný. I když předem naprosto jasně víte, jak bude vypadat poslední scéna, stejně to funguje. Svěží, vtipné, zábavné... Jen možná ze záporáka nemuseli dělat od začátku takovou vyumělkovanou karikaturu, ostatní postavy jsou totiž naopak napsané dobře a uvěřitelně. Objektivní hodnocení by bylo někde mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale dávám plnou palbu, protože jsem se velou dobu bavila a o to tohoto typu filmů jde především.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Piráti z Karibiku přes kopírák. Johnny Depp jako mimoň, co legračně běhá a často někam padá, k tomu druhý mužský hrdina a pěkná ženská. Vše za zběsilé hudby Hanse Zimmera. V kině to funguje, pobaví, o tom není sporu, ale nadstavba žádná. Za dva dny si možná ani nevzpomenete, o co tam vlastně přesně šlo.

plakát

Obchod pro sebevrahy (2012) 

Nápad s obchodem pro sebevrahy je super, ale dál to bohužel moc nefunguje. Líbila se mi úvodní zápletka o optimistickém šťastném dítěti narozeném do depresivní rodiny, jenže pak to bohužel vůbec negraduje, příběh nechytne a po čase začnou být otravné i ty písničky. Škoda, potenciál to mělo velký, ale takhle jen rozpačitý výsledek. Tři hvězdičky za originální námět.