Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Musím přiznat, že napoprvé mě to zrovna moc neuchvátilo, ale pak jsem se k Forrestovi naštestí vrátila a od tý doby jsem ho viděla už alespoň desetkrát a čím víc se na něj koukám, tím víc se mi líbí. Nemá cenu nic dodávat, je to naprosto dokonalý film.

Ed Wood

Ed Wood (1994)

Už jen pro to nadšení, které z Eda Wooda sálá, si to musíte zamilovat. Tim Burton a Johnny Depp jsou mí oblíbenci a tady jim to spolu jde náramně, ale ani ostatní nijak nezaostávají (především vynikající Martin Landau jako Bela Lugosi). Výborná biografie nejhoršího režiséra se skvělou atmosférou hollywoodu 50.let.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Pro mě nádherný a nezapomenutelný film o vypravěči se spoustou fantazie. Skvělé bizardní figurky, které vlastně nemusí až tak smyšlené, jak by se na první pohled zdálo. Krásná vizuální stránka a úžasný konec. Zase jednou pětihvězdičkový zážitek.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Krásný a dojímavý příběh o někom, kdo byl jiný, ale zoufale si přál být normální. Vše je tady dokonale křehce vyváženo. Rozhodně jedna z nejlepších rolí Johnnyho Deppa.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Jsou filmy, které stačí vidět jen jednou a stejně na ně do konce života nezapomenete a Přelet je stoprocentně jedním z nich. Krásný a přitom drsný příběh a skvělý Jack Nicholson v hlavní roli (kterému ale více než dobře sekundují ostatní herci v menších i větších rolích).

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Asi nejlepší romantická komedie, co jsem kdy viděla. Navíc to vlastně ani není typický snímek svého žánru. Narozdíl od ústřední dvojice, která spolu musí překonávat spoustu překážek, je tu spousta postav a spousta zápletek. Některé příběhy se vyřeší ve třech scénách, jiné mají prostoru více, ale všechno to dohromady skvěle funguje. Jasně, že je to trochu sladkobolné, ale tady je té sladkosti přesně tolik, kolik máme rádi.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Perfektní film o rivalitě mezi kouzelníky. Líbilo se mi roztříštění příběhu do několika časových linií a promyšlená hra s divákem, která donutí přemýšlet a ani na okamžik nespustit oči z plátna. Jen se bojím, že to bude snímek pouze na jedno použití, jsem zvědavá, jestli dokáže snímek tak zapůsobit, i když už bude pointa známá (pokud ne, jednu hvězdu uberu, ale první dojem je určitě za 5). P.S. I na další shlédnutí skvělý film, takže plné hodnocení zůstává...

Annie Hallová

Annie Hallová (1977)

Skvělá sonda do partnerského vztahu okořeněná trefným a nezapomenutelným slovním humorem. Hodně se mi líbilo také zpestření filmu přímými vstupy do vyprávěného děje a kontaktem s diváky. A závěrečná průpovídka to všechno korunuje a nelze ji než podepsat.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Film, který mě při prvním shlédnutí velmi mile překvapil a postupem času jsem si ho oblíbila ještě víc. Největší zásluhu na tom pochopitelně Johnny Depp, protože co si budeme povídat bez něj by to byla sotva průměrná záležitost, a pak určitě také podařené skloubení dobrodružné akce se sympatickým humorem. Piráti mají skvělou atmosféru a doposud se mi neomrzeli.

Americká krása

Americká krása (1999)

Film, který mě ihned nadchl. Satirický pohled na typickou americkou maloměstskou rodinku, na pózy, které denně používá a na to, co se za nimi skrývá. Všemu vévodí skvělý herecký výkon Kevina Spaceyho, kterému všichni ostatní zdatně sekundují. Někomu možná mohou připadat některé charaktery přehnané, ale na mě to nijak rušivě ani negativně nepůsobilo a Americká krása je pro mě nazapomenutelným filmovým zážitkem.