Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (271)

plakát

Julie a Julia (2009) 

Nejdřív sem dala čtyři hvězdičky. K dokonalosti potřebuju mít pocit. Nemůžu napsat více objasňující informaci k mému ´pocitu´, protože nevím jak bych ho popsala. Ale po třetím zhlédnutí opravuji na pět. Za prvé za Meryl, která je dokonalá a skvostná. Nikdy se mi v žádném filmu tak nelíbila jako tady a se Stanleyem Tuccim tvořila krásnou dvojici. Zahrála Juliu Child úplně přesně jak jí znám z videí. Za druhé, film není trapný ani hloupý a je velmi lidský, Amy Adams je příjemná a u její postavy chápu všechny její pocity. Za třetí se mi líbí dvě příběhové linie, které víceméně nikdy nesplynou, jakože spolu spíš koexistují, nenarušují se navzájem, ale obě jsou stejně zajímavé. Za čtvrté miluji jídlo a nejen jako jeho konzument (to mi jde asi stejně dobře jako Julii Child:)) ale ráda si o něm čtu, povídám, dívám se na něj a v neposlední řadě moc ráda vařím. Po každém zhlédnutí sem měla nepopsatelnou radost a chtěla sníst kostku másla. Nebo holandskou omáčku. Nebo humra. Nebo Boeuf Bourguignon. Nebo čokoládový dort!_______Po přečtení knihy bych nejraději zvedla hodnocení (což nemůžu). Hlavní hrdinka, tedy i autorka knihy je špindíra špindíratá, která neumí psát. Autorka je nesympatická blbka, která měla dobrý nápad s tím, že uvaří za celý rok podle knihy Julie Child. Ale to je jen nápad, knížka je hloupá, otřesně napsaná, ještě se mi nestalo, abych se ve větě v beletristické knížce ztratila, něco nakousne a už to nedopíše, zaobírá se svýma pitomýma kamaráda a pitomýma problémama, je zlá, sprostá a protivná. Nora Ephron byla génius, když z takového hnusu vytvořila něco tak pěkného. Asi poprvé tedy přiznávám, že film je stokrát ne-li tisíckrát lepší než kniha, která je prostě otřesná. Už jsem alespoň pochopila, proč se skutečná Julia Child nechtěla setkat s Julií Powell. Já bych se s ní setkat taky nechtěla.

plakát

Before Sunrise (2005) 

Málokdy dávám kraťasům pět hvězd, ale tenhle je moc milý, příjemný, poutavý. Hezká animace doplněná moc pěknou hudbou. Podmanivé. I want a shadow friend too. /watch?v=Uuq8GunJjos

plakát

Šance přežít (2009) (seriál) 

Pravda, viděla jsem jen jeden díl a to ten poslední, příběh pakoně. Bylo to úžasné. Bála jsem se o všechny pakoníky ve stádu, vyjekla při každé hrozbě, zakrývala si oči když plavali přes řeku a skoro se rozbrečela když sem myslela, že se Bantu s mamkou už nikdy nesetkají. Možná jsem jen já tak citová, ale mně se to moc líbilo a budu se určitě dívat dál!-)

plakát

Elvis a Anabelle (2007) 

Tebe filme jsem potřebovala! Milé, krásné, ne-obyčejné. A kde je můj Elvis? Kluk co si se mnou lehne do slunečnic, kde je?

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Vel. Aj džast faking lav dem ja? Škoda třetí série bez Nathana [přesto S03E07 with fucking zombie cheerleaders je jeden z nejlepších dílů (ikdyž by mě zajímalo jak by se choval Nathan kdyby tam byl)] a pak mi vadí, že je tak zatraceně málo dílů. Oblíbená postava: Kelly. Hodnoceni se vztahuje pouze na prvni 3 řady a samozrejme v originalnim zneni!

plakát

Florence and the Machine: Live at the Rivoli Ballroom (2009) (koncert) 

Kouzlo Florence, objevila jsem vlastně nedávno, ale o to intenzivněji jsem se položila do její tvorby. Je úchvatná. Proto pro mě bude její asi jakýkoliv koncert špicí, kterou bych ráda zažila na vlastně kůži. Její písně jsou intenzivní, živelné, melodické jaksi naléhavé. Tenhle koncert má ještě navíc místama takový oranžový až červený podtón, který se k ní a jejím dokonalým vlasům výborně hodí.

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Když dovolíte musim se nejdřív vyléčit. Bolí mě prst, chápete? Hrozně! Miluju Tě Bobe!!:D

plakát

Hanna (2011) 

Hanna. Je chladná, blonďatá, umí se prát, vykuchat jelena a má modré oči. Marissa je pěkná mrcha a agentka s příšerným účesem. Hanna utíká občas za Marissou, občas před Marissou. Její úkol je každopádně agentku-zrzku zabít. Nedokázala jsem si Cate Blanchett představit v záporné roli. Doteď. Nejpůsobivější je začátek, kdy žije Hanna spolu s tatíkem Erikem 60 mil od polárního kruhu. Akci doplňuje úžasná hudba Chemikářů. Do téhle syrové a drsné atmosféry se mi nehodil někdy v polovině pubertální výjev hnědovlasé slečny Sofie, kterou bych být Hannou praštila aby konečně sklapla. Možná jsem čekala víc, ale dostalo se mi toho až až. Hlavně jsem chtěla nějaké logické vysvětlení. Proč se to všechno stalo, cože je to vlastně za organizaci. A taky proč ten blonďák (agent???) je tam kde ho agentka-zrzka našla. A je Erik tatík nebo teda neni? To tam chybí a to je škoda. Saoirse je impozantní. Chtěla jsem dát čtyři hvězdy, ale kvůli zdejšímu hodnocení, cítím se povinována dát hvězd pět.