Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (588)

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Takéto filmy ja milujem. Svojrázne figúrky riešia absurdné problémy neskutočnými spôsobmi a čo dialóg, to drahokam. Atmosféra írskeho ostrova izolovaného prakticky od zvyšku sveta je čarovná, ale viac ako týždeň by som tam nevydržala. Chvíľami komické, niekedy dojemné a nikdy nudné. Všetky postavy sú krásne vykreslené a majstrovsky zahrané. McDonagh si opäť veľmi múdro vybral vynikajúcu dvojicu Colin+Brendan, ktorých si predtým odskúšal už V Bruggách. Mala som v hlave silnejšiu štvorku, ale Colin zahral Pádraica (tie mená a celkovo írsky akcent sú bohovské) tak nádherným spôsobom, že zaokrúhľujem nahor.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Po prečítaní knihy a druhej projekcii zvyšujem na päť hollywoodskych hviezd.

plakát

Po životě (2019) (seriál) 

Najdepresívnejší komediálny seriál, aký som kedy videla. Dojemné, vtipné a inteligentné.

plakát

George Michael: Freedom! '90 (1990) (hudební videoklip) 

Vtedy bol pojem topmodelka synonymom pre bohyňu nadpozemskej krásy. Každé meno patrilo originálu, každá jedna bola rozpoznateľná už z diaľky. Pri tých dnešných si jeden musí dávať pozor, aby mu pri sexe nezapadli medzi matrace a to, že vyzerajú na tridsať, neznamená, že nemajú dvanásť.

plakát

Cher: If I Could Turn Back Time (1989) (hudební videoklip) 

Musí byť neskutočná prča polonahá poskakovať pred haldou nadržaných námorníkov, ktorí vyzerajú ako posledná zásielka z Číny do hračkárstva. Ďalší nesplnený sen.

plakát

Linkin Park: Numb (2003) (hudební videoklip) 

Ešte stále sa na teba hnevám, Chester.

plakát

Potvora - Série 2 (2019) (série) 

Nádherná zmes depresie, cynického humoru, sexu a nešťastnej lásky. Tomu ja rozumiem. S hlavnou hrdinkou by sme boli kamošky jedna báseň. Phoebe nie je len úžasná autorka, ale aj skvelá komička a herečka. Tento štýl nemusí sadnúť každému, ono sa treba vedieť pohotovo prepínať z humoru na drámu a naspäť. Teraz, aby sme sa vyhli stratám na životoch, upozorňujem, že nasleduje jeden monológ, ktorý by sa tak trochu dal označiť za minispoilerík.... Najlepší príhovor na svadbe, aký som kedy od kňaza počula. Začína "Fuck me" a pokračuje: Láska je príšerná! Je príšerná. Je bolestivá. Je desivá. Kvôli nej o sebe pochybujete, odsudzujete sa. Dištancujete sa od ľudí vo vašom živote. Robí z vás sebcov. Sú z vás podivíni! Ste posadnutí svojim účesom. Ste krutí. Kvôli nej hovoríte a robíte nepredstaviteľné veci! Po tom všetkom túžime a je to peklo, keď sa nám to splní! Takže, niet divu, že na to nechceme byť sami. Učili ma, že sa s láskou narodíme a máme život na to, aby sme pre ňu našli správneho príjemcu. Ľudia o tom neustále rozprávajú. "Ak mi to pripadá správne, je to jednoduché" Ale nie som si istý, že je to pravda. Schopnosť rozoznať to správne vyžaduje silu. A láska nie je pre slabochov. Byť romantický vyžaduje pekelnú dávku nádeje. Podľa mňa majú na mysli, že keď nájdete niekoho, koho milujete, pocítite nádej.

plakát

Lenka Dusilová - Holka magor (1998) (hudební videoklip) 

Jsem holka magor a prej by si chtěl vidět, co s tebou v dlouhý noci frajírku udělám. Jak malej chlapeček mohl by ses stydět, sama si určuju, komu ráno pusu dám... Klip nie je tak úplne na zbláznenie dobrý, ale Holka magor je mojou srdcovkou z Landovho fantastického Smrtihlava, tak nemôžem inak. A okrem toho, je o mne.