Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Thriller

Recenze (266)

plakát

Exponát smrti (1979) (TV film) 

Špionážní thriller po brněnsku... víc netřeba dodávat.

plakát

Jste na řadě, Moniko... (1967) (TV film) 

Škoda toho slabšího závěru, jinak to mohla být moc příjemná večerní krimi jednohubka! Helenu Lehkou jsem znal pouze z televizního počinu Sousto z cyklu Velmi uvěřitelné příběhy od Igora Chauna. Škoda, že tak typově výrazná herečka dostala v naší televizní a filmové tvorbě tak málo příležitostí.

plakát

Hra pro tři (1990) (TV film) 

Zpočátku to vypadalo jako vystřižené z knihy Pétera Farkase Osm minut a kamera tomu jistě dodala na autenticitě, ale pak se to v mých očích začalo trochu kazit doslova dušínovským Jiřím Sedláčkem, který by tady svou laskavostí a křišťálově čistou a dobráckou duší snad dokázal oživit i mrtvé koťátko. Tento den si jistě mohl Jirka ve svém kalendáři zabarvit modře po vzoru foglarovské pětice chlapců. Paní Rozsypalová byla prostě skvělá!

plakát

Večírek pro liché (1980) (TV film) 

Tahle inscenace splňuje všechny parametry typického produktu brněnského televizního studia, avšak tentokráte je to bohužel střelba do vlastní nohy. Naprosto strašné dialogy nezachránila ani paní Rosůlková. Vlastně asi nejvíce se mi líbil pes Ťapínek.

plakát

Romeo a Julie na konci listopadu (1971) (TV film) 

Herecký koncert paní Medřické a pana Högera doprovázený velmi pěknou hudbou. Soudě podle roku vzniku to natočili doslova za 5 minut dvanáct. Myslím, že o pouhý půlrok později už bychom v hlavní roli neviděli ani pana Högera, ani paní Medřickou.

plakát

Umění nestárnout (1989) (TV film) 

Vcelku příjemná inscenace s velmi dobrou Jiřinou Froňkovou a další plejádou ostravských herců. Sice se mi z celé inscenace nejvíce líbil režisérský pokyn, který je hned v první minutě slyšet "Ještě rychleji!" a je určen paní Froňkové jedoucí na kole v ostravských Komenského sadech, ale i celý zbytek filmu byl celkem příjemný. Jen teda nezávidím panu Čapkovi manželku v podání Jitky Smutné :-)

plakát

Kariéra (1984) 

Mně osobně se tento film líbil a myslím si, že podobný příběh by se mohl odehrávat v jakémkoliv čase, jakémkoliv místě a za jakéhokoliv režimu. Velmi se mi líbila postava ing. Horáčkové (Helga Čočková), která je tady naprosto absolutní kopií jedné mé kolegyně. Film je podle mě na svou dobu opravdu pokrokový a určitě vyčnívá z řady filmů v té době vzniklých.

plakát

Advokát ex offo (1988) (seriál) 

Jako Ostravák samozřejmě hodnotím seriál poněkud smířlivěji, poněvadž oceňuju pohled na ostravské reálie a stejně tak rád vidím ostravské herce, které znám z divadla. Chování některých postav mi přišlo přímo iracionální, seriál celkově působí docela sterilně. Jen trochu nechápu, proč advokátní poradnu udělali zrovna z budovy farního úřadu na Husově náměstí :-)

plakát

Vondráčkovo pozdní odpoledne (1978) (TV film) 

Herecké výkony hodné oblastního divadla kdesi na severu. Luděk Sobota opět potvrdil, že jeho jedinou hereckou polohou, kterou umí hrát, je "debil".

plakát

Poručík Petr (1981) (seriál) 

Ze začátku jsem doufal, že se nakonec vše vysvětlí, že se ze závěrečných titulků dozvím, že to má na svědomí brněnské televizní studio a má zmatečná nejistota z toho, na co jsem se to celou dobu díval, získá kontury jistoty. Bohužel, tentokráte je v tom Brno nevinně. Naprosto katastrofální studiovka natočená v příšerných kulisách divadelního fundusu, které se ani nesnaží evokovat dojem reálného prostoru. Herecký výkon Martina Stropnického je naprosto strašný, nicméně budiž mu přičteno k dobru, že ho v tom jeho herečtí kolegové nenechali samotného a dokázali s ním v tomto ohledu naprosto suverénně držet krok. Jednu hvězdu dávám Karlu Štorkánovi, jehož detektivky mám docela rád, ale které jsou naprosto nevhodné pro zfilmování.