Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Thriller

Recenze (266)

plakát

Adam & Steve (2005) 

Každou minutu, kdy jsem nevycházel z němého úžasu, jsem si říkal, že ještě vydržím jednu minutu, že tomu dám ještě šanci. Po 30 minutách jsem to už nadobro vzdal. Tohle opravdu není film pro mě. Jednu hvězdu dávám z milosti, ale spíše je to odpad.

plakát

Advokát ex offo (1988) (seriál) 

Jako Ostravák samozřejmě hodnotím seriál poněkud smířlivěji, poněvadž oceňuju pohled na ostravské reálie a stejně tak rád vidím ostravské herce, které znám z divadla. Chování některých postav mi přišlo přímo iracionální, seriál celkově působí docela sterilně. Jen trochu nechápu, proč advokátní poradnu udělali zrovna z budovy farního úřadu na Husově náměstí :-)

plakát

Agentura Puzzle (2004) (seriál) 

Na můj vkus to bylo až příliš překombinované, jakoby si pan Viktorín Šulc nemohl vybrat jeden příběh z kriminalistického sborníku, a tak raději použil všechny a slepil je do jednoho. Režie byla opravdu strašná a chvílemi jsem nevěděl na kolik některé scény myslí režisér vážně a kde už jde o naprostou nadsázku a nádech humoru. Možná, že kdyby se režisér pustil do budování tíživé atmosféry se stejnou vervou, s jakou si dal záležet na všech kopulačních scénách, možná by to na mysterióznosti snímku mohlo hodně přidat. Bylo sympatické zase vidět Alici Šnirychovou a Hanu Seidlovou.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Paní Žílová v podání Miloně Čepelky a kosočtverečné poznámky Zdeňka Svěráka jsou pro mě nezapomenutelným zážitkem. Poslední forma inteligentního humoru v dnešní době...

plakát

Amadeus (1984) 

Tento film je bezpochyby výborný, ALE dost mi na něm vadí vyobrazení Salieriho. Salieri se těšil mnohem většího zájmu a větší úcty a uznání než Mozart. Zdaleka nebyl průměr, Salieri byl vysoký nadprůměr. To jen špatný scénář jej nemilosrdně sesadil do šedi průměru (za to strhávám hvězdičku). Byl mistr, jen měl prostě ten pech, že byl současníkem právě Mozarta...:-)

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Nemám slov. Tak hezký, laskavý a osobitý film už jsem dlouho neviděl. Sympatický humor, originální pointa a pochopitelně krásná hudba. Můj boudoir se po shlédnutí tohoto filmu naplnil nostalgie belle.

plakát

Andělé nejsou andělé (1994) 

Velice působivý dokument. Docela by mě zajímalo, co dnes tito kluci dělají.

plakát

Apateu (2006) odpad!

Těžko uvěřitelné dialogy, iracionální chování všech postav, mnohokrát obehraná dějová klišé s předvídatelnými lekacími scénami, přičemž ani v tomto filmu si autoři neodpustili obligátní shrbenou chroptící asiatku s mdlou, bledou tváří a zapadlýma očima coby předzvěst něčího úmrtí...jediným hororovým elementem tohoto filmu je uplynulý čas, který divák na jeho shlédnutí vynaložil.

plakát

A pátý jezdec je Strach (1964) 

Strach... přirozená vlastnost nás všech, kterou je tento film prostoupen od samého začátku až do onoho tragického konce...Bez diskuze jeden z nejlepších filmů nové vlny naší kinematografie, který kromě zmíněného strachu demonstruje i ostatní- typické vlastnosti lidí (kupříkladu postava domovníka)..ovšem vždy ruku v ruce s oným strachem..Strhující výkon pana Macháčka, napětí a temnost protektorátní Prahy, hudba Antonia Vivaldiho a gradace děje do nevyhnutelného a tragického konce....5 hvězd

plakát

Armageddon (1998) 

Gott sei dank...američané nás opět neohroženě zachránili před zkázou. Ještě že je máme, kluky americký ...s tímhle vědomím se mi hned lépe usíná. Jednu hvězdičku dávám proto, že ten film má 144 minut a 4 je mé oblíbené číslo...