Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (697)

plakát

Absolvent (1967) 

Sice zajímavý film, ale s přibývajícimi roky čím dál tím míň a míň působivý. Dneska už podobný příběh nepobouří ani tradiční vesnickou osmdesátnici s lahvičkou svěcené vody u postele pro případ okamžitého nouzového použití a Anne Bancroft by za sexuální idol uslintaných puberťáků také označil už asi jen málokdo. Na druhé straně Hoffman svůj přerod z nezkušeného kačera v sebestředného hajzlíka předvádí s neskrývanou bravurou a povedená hudba z dílny Simona a Garfunkela působí až nezvykle efektivně. ***Věděli jste, že: V castingu na roli Benjamina se vedle již zmiňovaného Roberta Redforda vystřídali třeba i Jack Nicholson nebo Warren Beauty, který téhož roku zazářil jako gangster ve filmu "Bonnie a Clyde".//Režisér chtěl roli Mrs. Robinson původně svěřit Jeane Moreau, protože měl představu, že "zaučování" mladých mužů zkušenějšími ženami je typické pro francouzskou kulturu.//Závěrečná scéna filmu se odehrává v metodistickém kostele v Kalifornii. Když mělo dojít k realizaci záběru, v němž Dustin Hoffman buší na prosklené dveře kostela, aby zastavil svatební obřad, propadl místní kněz zděšení, že se dveře rozbijí a pokusil se natáčení přerušit. Situaci nakonec zachránil rekvizitář, který navrhl, aby Dustin roztáhl ruce a tloukl na sklo celými pažemi, tak, aby ho nemohl rozbít. V každé recenzi na film se poté autoři zmiňovali o tom, že Hoffman ve filmu zaujímá pozici ukřižovaného Ježíše a že v tom je hluboká symbolika.// V roce 2006 se "Absolvent" dočkal pokračování s názvem "Co je šeptem..." s Jennifer Aniston a Kevinem Kostnerem v roli Benjamina.***

plakát

Adam a Eva 2001 (2001) (TV film) 

Citlivě natočený příběh dvou mladých lidí. Tvůrci se nebáli použít moderní režisérské metody (někdy až ve stylu Requiem pro sen) a filmu to určitě hodně pomáhá. Hodně mě také zaujaly autentické a procítěné výkony mladé dvojice, hlavně představitelky Evy. Ono, Adamovi zase během filmu až tak často do obličeje ani neuvidíte.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Scénka s představením na díkuvzdání, to je opravdu nářez!!! Christina Ricci forever. Opět krásná vzpomínka na mládí.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Charlize Theron je sexy. Byla by sexy i bez černého přelivu a přiléhavého oblečku, ale když už jednou filmový bůh dal... Charlize Theron v černém přelivu a přiléhavém oblečku je supersexy... jenže jenom tohle celý film utáhnout nedokáže (pokud tedy nejde o nějaký druh luxusního softporna;)) a abstrahuju-li od něj jeho hlavní hrdinku, moc dalšího na koukání mi nezůstane. Těch pár soubojů režisérka utopila v křečovitém střihu, přestřelky jsou nepřehledné a akční potenciál hlavní hrdinky sprostě nevyužitý. Ještě že na tu Charlize by se dalo dívat i kdyby zrovna umývala podlahy a příběh si pohrává s tématem, které není tak uplně mimo a v lepších rukou by mohlo napáchat divy. Btw. Sophie Okonedo s rukama místo nohou by potřebovala vrazit do ruky banán a posadit zpátky na strom.

plakát

Afroditiny hrátky (2003) odpad!

Příšerně natočená pseudoerotická sračka. Pokud nejste zrovna nadržení jako stádo plemenných vepřů, doporučuju obloukem minout.

plakát

Aienji (2003) 

Budu vám vyprávět příběh o muži jménem Ki-Su. Když chodil na vysokou školu, šíleně se zamiloval do jedné dívky a každý den ji čekával před školou. Pak ale jednoho deštivého dne, když na ni Ki-Su čekal, ji srazilo při přecházení silnice auto a ona zemřela. Od té doby stává Ki-Su s vlaječkami před školou a řídí dopravu a když se rozprší, tak pláče. Kvůli tomuhle filmu jsem si zase připoměl, jak moc svoji přítelkyni miluju...

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Dílo, kterým si Stone získal mé srdce. Po druhém shlédnutí musím jít s hodnocením nekompromisně ze čtyř na pět a jen ztěží v paměti pátrám po nějakém historickém filmu, který by se Alexandrovi přiblížil aspoň po kotníky. Bohužel, právě tohle Stoneovo mistrovské dílo je příkladem toho, kdy prvních pár kritiků shlédnuvších film div neplive na plakáty a téměř všichni se pak můžou přetrhat v tom, kdo napíše působivější kritiku. Opak je však pravdou. Stone se rozhodnul jít trochu jinou cestou, než většina současné produkce. Zanevřel na klasickou šablonu amerických historických spektáklů a zaměřil se daleko více na vypravěčskou stránku Alexandrova výjimečného života. Jasným důkazem je tomu i to, že v celém téměř trojhodinovém filmu najdete v podstatě jenom jednu, byť fenomenálně natočenou, bitvu. A možná že právě tento fakt byl pro americké popcornové kritiky tím klíčovým impulsem, který je přiměl k nespravedlivé štvavé kampani, která se kolem Alexandra rozpoutala a jenž se projevila i na jeho zdejším neadekvátním hodnocení. Pokud se jí ale nenecháte zaslepit, Alexander vás bohatě odmění. Stoneova mistrná režie vám vyráží dech v každém okamžiku a z obrazovky na vás přímo dýchá úžasná dobová atmosféra, nezávisle na tom, jestli uprostřed bitvy dýcháte spolu s Farrellem prach zbarvený od krve nepřátel, nebo vás suchar Hopkins krmí nudnými stařeckými kecy.

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Schovejte své kočky dámy, mezihvězdný chlupáč přichází!!!

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

"Býval jsi dobrej chlap, ale stala se z tebe kurva!" Šestá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. V roce 1994 byl Steven Seagal hvězda. Po nečekaném úspěchu Přepadení v pacifiku měl slávu, měl peníze, možná i ženy a mohl si natočit v podstatě cokoliv, na co si jen vzpomenul. Volba pro něj byla ale až nečekaně jasná. Už dlouho ho trápily enviromenrální problémy naší planety a tak se rozhodnul natočit film s poselstvím. Jenomže mu u toho asi nedocvakla jedna víc než důležitá věc - cpát poselství do akčního filmu určeného pro nenáročné konzumní publikum je zkráka kravina velikosti Aljašky! Což o to, Steven je pořád svinsky ve formě, láme ruce a nohy ostošest a jeho bodycount se vyšplhá na hodně slušných 25 zářezů, jenže s tím poselstvím to myslel asi opravdu vážně a tak musíte skoro půlku filmu protrpět nudné záběry na Aljašskou krajinu, Steva zachraňujícího indiány a jeho opiové sny o prsatých eskymačkách. Ani výběr záporáka mu tentokrát moc nevyšel a jakmile uvidíte Michaela Caina v kaštanovém přelivu, vypněte radši mozek a počkejte až na hláškujícího ( "Chraň ty dveře jako panenství svý sestry!") šéfa Cainových žoldáků, na kterém si aspoň trochu zlepšíte chuť. Když se tak na to dívám zpětně, je mi Steva vlastně docela líto - měl dobrý úmysl a nebál se u toho riskovat své peníze ani kariéru. Jenomže točit enviromentální akční film je prostě totální blbost a za blbost se zkrátka platí.

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Perfektní seriál, který nezabředá do zaběhlých vod americké seriálové tvorby, ale naopak přináší nečekané osvěžení v podobě osobitého a inteligentního humoru.