Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (697)

plakát

Maličké království Bena a Holly (2009) (seriál) 

Geniálně napsané, geniálně nadabované, plné ironie a suchého humoru. Děti to milují, ale rodiče snad ještě víc. Je škoda, že do Česka se to zatím nedostalo, ale dabing bez krásy britské angličtiny by zřejmě dopadl podobně tragicky jako česky dabované Prasátko Peppa.

plakát

Avengers (2012) 

Totální geekfest a nejlepší letní blockbuster od nového Star Trecu! Whedon přesně věděl, co fanoušci od filmu chtějí a pokud se počítáte mezi jednoho z nich, budete plesat blahem u každého záběru. Každá z postav dostane svoji odpovídající chvilku, mezi herci to správně jiskří a na plátně se pořád něco zajímavého dějě (žádná nudná ukecaná půlhodinka, na kterou si tu někteří mudlové stěžují, se jednoduše nekoná). No a Hulk po dvou odzívaných epizodách konečně SMASH!

plakát

Nixon (1995) 

Naprostá lahůdka pro každého, kdo se trochu orientuje v daném tématu.

plakát

G. I. Joe (2009) 

Neuvěřitelné akční inferno, vedle kterého takoví Hulk, Iron Man, Wolverine, Temný rytíř nebo třeba i Terminator Salvation vypadají jako nudné konverzačky. Sommers nakopne akci hned ve výborném úvodu (kam se hrabe sterilní a nepřehledná Šanghaj druhých Transformers) a nastavenou laťku si bez problémů udrží až do konce. Akční scény jsou přehledné, opulentní, správně vygradované, disponují výborným wow efektem a je na nich cítit každý dolar (stejně jako z triků cítíte, že by ještě nějakých těch pár milionů klidně sežraly). Paramount si navíc dokázal perfektně ohlídat trailery a oproti ostatním blockbusterům v nich uvidíte opravdu jen zlomek z toho, co film ve skutečnosti nabízí. Scénář G.I.Joe si rozhodně na nic nehraje a je přesně tak hloupý a zábavný, jak si sám přeje být. Velká chvála musí jít po této stránce režiséru Sommersovi, který příběh dokázal výborně vyladit a každá z hlavních postav (a že je jich opravdu dost) tak má opravdu dostatek prostoru, aby se s ní divák uspokojivě seznámil a vybudoval si k ní nějaký vztah, přičemž jednotlivé představovačky rozhodně nenudí a naopak výborně zapadají do celkového rytmu filmu. Hodně taky poteší zvolená civilnost a střídmost kostýmové stylizace, která potlačila komiksový "power rangers efekt" na snesitelné minimum a jediným větším šrámem v tomhle ohledu zůstala postava Doktora a závěrečná "evoluce" záporáků . Nakonec ještě vzkaz všem kritickým divákům - Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Kdo si ale chodí do kina filmy užít, tomu se G.I.Joe bohatě odvděčí. (Viděno v originálním znění s titulkami)

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Jsem neskutečně (u)spokojený*:D*. Tehle film je jiný než jednička, která byla Spielbergova a Bayova. Tenhle film je jenom Bayův, což možná nemusí každému sednou a já s tím měl taky ze začátku docela problém. Jakmile se s tím ale smíříte a přistoupíte na Michaelova pravidla hry, začnete si to neskutečně užívat. 9/10 (jednička má u mě 10, protože Spielbergův lehkonohý styl mi přeci jen sedne trochu víc než krapet těžkotonážnější dvojka).

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Zapomeňte na všechny ty nespravedlivé dvou a tříhvězdičkové komentáře okolních uživatelů, kteří si asi připadají strašně důležití, že dokážou sestřelit i takle nabušenou pecku. Rychlí a zběsilí jsou totiž překvapivě nekompromisní a správně naleštěný akční nářez, možná v trošku slabším CGI balení, ale za to s neuvěřitelně charismatickou a výborně sladěnou ústřední hereckou dvojkou a scénářem bez hluchých míst. Justin Lin to tentokrát pěkně rozjel a nechal v peletonu daleko za sebou dokonce i pro mnohé kultovní jedničku.

plakát

The Hire: The Follow (2001) 

Pro mě jednoznačně nejlepší Hire. Nikdy bych neřekl, že mě ze série prvoplánovitě efektních reklam na auta dostane zrovna tahle kvůli svojí melancholické atmosféře.

plakát

Killer (1989) 

Nejlepší Woo. Střílečky skvěle doplňují příběh, který narozdíl od Hard Boiled nehraje jen druhé housle a je to prostě super.