Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Obsahy (26)

Puberťáci

Puberťáci (2011) (seriál)

Tento americký seriál, tak jako jeho původní stejnojmenná anglická předloha, sleduje osudy party teenagerů. Každý díl se zaměřuje na jednu z postav, a tak divák má možnost postupně nahlédnout detailně do života všech hrdinů. Jak se ukazuje, jejich životy nejsou příliš idylické, všichni kamarádi se potýkají s rodinnými, soukromými nebo školními problémy. Musí čelit dramatickým zvratům a nezřídka se dostanou až do depresivních situací. I přes tyto nepříjemné momenty si celá parta užívá zábavy a humoru

Páteční večeře

Páteční večeře (2011) (seriál)

Každý pátek se doma u večeře schází anglická rodina Goodmanových. Do rodinného domku, v němž bydlí matka s lehce pubertálním smyslem pro humor a rozpustilý otec, který špatně slyší a často se doma prochází bez trička, přijíždí na pravidelnou večeři jejich dva již poněkud odrostlí synové. Oba bratři si navzájem nepřestanou dělat naschvály ani u večeře a do neklidně probíhajícího večera se navíc vměstnává ještě otravný a neodbytný soused se svým psem.

SLiDE

SLiDE (2011) (seriál)

Seriál SLiDE se odehrává v australském městě Brisbane. Příběh nás seznamuje se životy pěti teenagerů. Jsou mezi nimi kamarádi z dětství Ed a Tammy, populární a atraktivní Luke, rebelující Eva a nově přistěhovalá Scarlett hledající v neznámém městě nové kamarády. Náhoda je všechny přivede dohromady a vytvoří z pětice těchto odlišných lidí jednu nerozlučnou partu, která si užívá mládí a pomalu si razí cestu k dospělosti...

David and Goliath

David and Goliath (2010)

Krátký film David and Goliath je natočený podle skutečné události, která se stala v Československu roku 1943 muži jménem David Bako. David je židovského původu a prchá před nacistickými pronásledovateli. Úkryt nalézá v psí boudě obývané německým ovčákem.

Haló, tady Indie

Haló, tady Indie (2010) (seriál)

Todd Dempsy je mladý manažer, který pracuje ve společnosti prodávající žertovné předměty. Jednoho dne ráno přijde jako obvykle do práce, kde překvapivě najde jen liduprázdnou vyklizenou místnost. Celé call centrum, kterému šéfoval, bylo po náhlém rozhodnutí přesunuto do Indie. Mladý manažer má jen jednu možnost - odstěhovat se do Indie a vést call centrum tam. Ocitá se tak před nelehkým úkolem - jeho práce je přesunuta do zcela jiné země na druhém konci světa, kde musí pracovat s novými lidmi, kteří vyznávají jinou kulturu, a pro které jsou americké zvyky a prodávání nesmyslných žertovných předmětů nepochopitelné.

Legenda o sovích strážcích

Legenda o sovích strážcích (2010)

Příběh podle prvních tří stejnojmenných knih dětské knižní série od spisovatelky Kathryn Lasky se odehrává v unikátní australské přírodě mezi zvířaty. Mladý sameček sovy pálené a jeho přátelé statečně uniknou ze zajetí zlých sov a vydávají se na cestu za svými rodinami. Tito hrdinové spojí své síly s mytickými strážci Ga'Hoole, kteří jsou známí pouze z legend jako ochránci sov. Všichni přátelé v čele se sovou pálenou a za pomoci mytických strážců musí bojovat proti zlým a nepřátelským sovám, aby zachránili soví říši před úplným zničením.

Megamysl

Megamysl (2010)

Hlavním hrdinou filmu je super padouch jménem Megamysl, který dlouhá léta zápasí se svým velkým nepřítelem Metromanem. Jednoho dne však Megamysl svého dlouholetého soupeře poráží. Zdálo by se, že odteď už bude mít poklidný život. Místo toho však začíná propadat zoufalství. Zjišťuje, že život bez nepřítele, se kterým by mohl bojovat, není nic pro něj. Proto se rozhodne, že vytvoří nového, ještě většího a silnějšího nepřítele – Titána. Bohužel se však nový hrdina Titán také rozhodne být superpadouchem…
Film pochází ze známých animačních studií Dreamworks.

Whites

Whites (2010) (seriál)

Komediální seriál BBC s názvem Whites nám dovoluje nahlédnout do zázemí luxusní restaurace venkovského hotelu v Anglii. Hlavní postavou je Roland White (Alan Davies), svérázný a kdysi dávno proslulý šéfkuchař. Jeho hlavním pomocníkem a zástupcem je vytížený a podceňovaný Bib (Darren Boyd). Ti dva se společně se svými kolegy, pod vedením manažerky restaurace Caroline (Katherine Parkinson), denně potýkají s pracovními i soukromými problémy a výzvami.

Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space

Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (2009) (TV film)

Tento krátký televizní snímek je volným pokračováním filmu MONSTRA VS. VETŘELCI.
V noci o Halloweenu se zdánlivě obyčejné dýně promění v dýně zmutované a vtrhnou do města. Tito nepřátelští mutanti požírají všechny sladkosti, které najdou, a díky tomu rostou. Je na čase, aby se známá parta monster v čele s obryní Susan vydala do města, a za pomoci dětí se vypořádala s dýňovou přesilou.

Off the Hook

Off the Hook (2009) (seriál)

Danny se dostává do nové etapy svého života - přichází na vysokou školu. Tady ho hned první den zaskočí jeho starý, tak trochu nesnesitelný a potrhlý kamarád Shane, který vždycky všechno pokazí. Oba staří přátelé potkávají další spolužáky a spolužačky a Shane během chvilky stihne zkazit nejednu věc. Seznámí se také se svými novými spolubydlícími - s rozpustilou Scarlett a s neustále smutným mrzoutem Fredem.
OFF THE HOOK je anglický komediální seriál BBC o strastech i slastech studentského života.

Taková moderní rodinka

Taková moderní rodinka (2009) (seriál)

Komediální seriál americké televizní stanice ABC nahlíží dokumentárním pohledem do soukromí tří odlišných rodin. Rozdíly v rodinách se také projevují na odlišných problémech, s jakými se jejich členové potýkají. První rodinu zastupují manželé a jejich tři děti. V druhé rodině žije žena se synem z prvního manželství a její nový, o poznání starší manžel. Třetí a poslední rodinu tvoří dva homosexuální muži a jejich čerstvě adoptovaná holčička z Vietnamu. Všechny rodiny jsou navíc spojeny příbuzenským vztahem.

Vyfič!

Vyfič! (2009)

Dívka jménem Bliss Cavendar (Ellen Page) je tak trochu outsider. Žije v malém zapadlém městě v Texasu a ráda poslouchá indie rock. Matka na ni stále naléhá, aby se zúčastnila soutěže krásy. To však není to, po čem Bliss touží. Proto si dívka sama najde cestu, jak matku obejít a vkrade se do špičkové bruslařské ligy. Předlohou pro tuto komedii je kniha s názvem Derby Girl, kterou napsala Shauna Cross.

Zataženo, občas trakaře

Zataženo, občas trakaře (2009)

Cloudy With a Chance of Meatballs je příběhem o zvláštním a pozoruhodném městě nazvaném Chewandswallow. V tomto městě se počasí mění třikrát denně – v době snídaně, oběda a večeře. Rozmary počasí jsou totiž vždy doprovázeny nadílkou jídla a nápojů. Když prší, z nebe padá ovocná šťáva, když sněží, k zemi se snáší bramborová kaše nebo špagety. Hlavní postavou příběhu je Flint Lockwood, mladý vynálezce, který sní o vytvoření něčeho, co zlepší život všem lidem na světě. Nový snímek od Sony Pictures Animation je dalším animovaným 3D filmem a byl inspirován stejnojmennou dětskou knihou spisovatelky Judi Barett.

Šťastný a veselý Madagaskar

Šťastný a veselý Madagaskar (2009) (TV film)

MERRY MADAGASCAR je krátký televizní animovaný film. V hlavní roli vystupuje opět parta zvířat, která se už pěknou dobu snaží dostat z Afriky a jejího okolí zpět do Zoo v New Yorku.
V tomto vánočním speciálu ztroskotá Santa Claus i se svými sáněmi plnými dárků přímo do Afriky. Po pádu si ale nepamatuje ani své jméno. Zvířata proto musí vzít roznášení dárků do svých rukou a zachránit tak Vánoce.

Ester to rozčísne

Ester to rozčísne (2008)

Australský komediální teenagerský příběh o dívce Esther Blueburgerové, která pochází z židovské rodiny a celý její život je ovlivněn židovskými zvyky a pravidly. Zlom přichází, když poznává dívku Sunni, která je přesně taková, jaká by chtěla být i Esther. Obě dívky se spolu spřátelí a Esther za pomoci své nové kamarádky utíká z domova, aby mohla žít nový pohodový život. Poznává Sunniinu svobodnou a velmi pohodovou maminkou Marry. Esther začne chodit spolu se Sunni na zakázanou veřejnou školu, kde nachází nové kamarádky. Film natočila v roce 2008 režisérka Cahy Randall.

True Jacksonová

True Jacksonová (2008) (seriál)

True Jackson je patnáctiletá dívka, která se svým kamarádem prodává sendviče. Jednoho dne ji potká Max Madiggon, ředitel módní společnosti Mad Style a nabídne ji práci módní návrhářky. True nabídku přijme a za pomoci svých kamarádů Lulu a Ryana začíná v Mad Stylu vykonávat pozici vice prezidentky. Trojice teenagerů vnáší do nudných a neoriginálních módních návrhů mladý a svěží styl.

Coming of Age

Coming of Age (2007) (seriál)

Kamarádi a zároveň spolužáci Jas, Ollie, Matt, Chloe a DK jsou hlavními hrdiny sitcomu Coming of Age. Snad každý z této pětice pubertálních výrostků je trochu potrhlý a proto i jejich životní příběhy jsou plné komických, někdy neskutečně trapných a dost často naprosto absurdních a šílených situací. Tim Dawson, tvůrce tohoto seriálu, si totiž v ničem nebral servítky a tak humor a vůbec celé pojetí seriálu často zachází do neuvěřitelných končin ležících daleko za hranicemi slušnosti.

Outnumbered

Outnumbered (2007) (seriál)

Celý seriál se točí okolo pětičlenné rodiny žijící v Londýně. Manželé Sue a Pete bydlí v rodinném domě spolu se svými třemi dětmi. Nejstarší z dětí je Jake, jedenáctiletý chytrý kluk, který právě nastoupil na střední školu. Dále je tu sedmiletý Ben, který si stále vymýšlí nejrůznější lži a nakonec nejmenší, pětiletá holčička Karen, která neustále pokládá svým rodičům (a nejen jim) vlezlé a záludné otázky. Každý díl seriálu přináší nové příběhy z každodenního života této lehce ztřeštěné a poněkud chaoticky fungující rodiny.

Země ledních medvědů

Země ledních medvědů (2007)

Islandský film o chlapci jménem Kalli, který žije pouze se svou matkou. Chlapcovy zájmy se točí jen kolem moderní techniky. Hraje si na počítači, sleduje televizi a neodkáže vydržet ani bez mobilního telefonu. Zvrat v jeho životě přichází v okamžiku, kdy ho matka posílá na Vánoce za jeho otcem. Kalliho táta žije se svou novou rodinou na odlehlé farmě v horách. Chlapec se tak ocitá v krutém severském podnebí - bez počítače, bez připojení… Cestu a celý pobyt u otce snáší Kalli velice těžce. Na tento život v drsných podmínkách nebyl zvyklý. Do oka si nepadne ani se svou nevlastní sestrou. Musí se postavit vzniklé situaci, ve které se nedobrovolně ocitl a začít řešit problémy po svém.

Noční Show Craiga Fergusona

Noční Show Craiga Fergusona (2005) (pořad)

Zábavná americká talk show, kterou moderuje herec a komik Craig Ferguson. V jednotlivých dílech můžeme vidět rozhovory s nejrůznějšími hosty, ale také humorné scénky. Show je vysílána v nočních hodinách na televizní stanici CBS od roku 2005. Za tuto dobu se zde vystřídalo již mnoho známých osobností.

Reklama