Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Pokání

Pokání (2007)

Režisér Joe Wright opět prokázal svůj talent. Stejně tak i Keira Knightley a James McAvoy. Tenhle film bych ohodnotila jedním slovem. Fascinující. Od prvního až do posledního okamžiku to byl úžasný zážitek a Pokání mě nezklamalo stejně jako Pýcha a Předsudek.

Single Man

Single Man (2009)

Skvělý režijní začátek Toma Forda, který mě velmi příjemně překvapil. Velmi citlivý snímek natočen s nevýdanou grácií, jedinečný výkon Colina Firtha pro mě jednoznačně jeho osudová role, úžasná Julianne Moore. Georgův byt prosycený samotou a bolestí, nádherné kostýmy talentovaného Toma Forda, psychika postav dovedena téměř k dokonalosti to vše v doprovodu poetické, dechberoucí hudby. Mé delirium z konce filmu nelze slovy vyjádřit. Jednoduše dokonalé dílo!

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Nádherný román od Jane Austenové v režii Joe Wrighta. Co víc si přát? Pan Darcy je naprosto okouzlující a Elizabeth moderní žena své doby tak jak jsem si ji představovala. Keira patří mezi mé nejoblíbenější herečky a po tomto filmu jsem si o ní už nikdy nedovolila pochybovat. Naprosto úžasně vykreslené prostředí tehdejších dívek a žen, vztahy mezi sestrami Bennetovými. Překrásné od začátku až do konečné scény kdy se pan Darcy a Lízinka potkají při ranní procházce na louce. Přísahám že tu scénu nikdy nezapomenu. Troufám si tvrdit že tenhle film musí okouzlit snad každého i toho kdo nikdy nečetl knihu.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Tohle je můj nejoblíbenější film z dílny Tima Burtona.Johnny Depp patří k mým nejoblíbenějším hercům a v tomhle filmu podle mě exceluje.Skvělé prostředí rodinných domků,pohádkový hrad Edwardův domov tyčící se nad předměstím a křoviny které Edward stříhá do bizarních tvarů.To všechno navozuje skvělou,tíživou a strašidelnou atmosféru kterou dokáže navodit jen Tim Burton.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Tenhle film se Pixaru fakt povedl. Skvělé animace,zajímavý příběh a moc se mi líbili herecké výkony:). Byla jsem překvapena jak rozdílný je tenhle animák oproti jiným filmům z dílny Pixar. Hodně mě nadchlo a překvapilo že si Brad Bird troufl jít dál než většina rodinných animovaných filmů. Podle mě je to snad nejlepší animák který jsem zatím viděla. Dobrou chuť!

Rozum a cit

Rozum a cit (1995)

Ačkoliv knihy Jane Austenové obdivuju a filmy natočené podle její předlohy ještě víc, tenhle film jsem viděla teprve nedávno. Především mě ohromila dokonalá vykreslenost té doby a myšlení tehdejších lidí, kdy pro dívku bylo nejdůležitější se dobře vdát a být zaopatřená. Herecké obsazení bylo naprosto dokonalé! Nejvíc bych vyzdvihla Alana Rickmana a Kate Winslet. Je to jemný a dojemný příběh z Anglie na počátku 19. století s vynikající režií a atmosférou a vykresluje přesně těžký osud žen v té době které se snaží najít rovnováhu mezi Rozumem a citem.

Kupec benátský

Kupec benátský (2004)

Jen libra lidského masa dokáže nasytit jeho pomstu. Nejlepší motto jaké mohli vymyslet. Shakespearovi knihy jsou tak dokonalé a tak složité že jsem si myslela že je není možné převést do filmové podoby tak věrně jako to udělal Michael Radford. Jemu se to ale povedlo na jedničku:) Dozajista neprohloupil že do hlavní role obsadil Al Pacina. Jeho monolog u soudu se opravdu nezapomene a jeho hlas vám utkví v hlavě a rozhodně vás donutí přemítat o tomto filmu i hodinu po shlédnutí.