Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (8 618)

plakát

Zapadáci (2023) 

No nevím, někomu se možná tato rádoby „scifi-komedie“ říznutá mimozemským parasitem a označená jako hororový short bude líbit, já v tom ale vidím jen ne moc záživnou kravinu. Začátek nudí, rádoby drsná policajtka neoslní, stejně jako otrávená prodavačka nebo její šéfík. Hořící těžařský komplex, hned za benzínkou nikoho netrápí a v samotném závěru přijde i onen slibovaný útok parazitů, který už tak špatný nebyl. I tak jde ale o podprůměrnou záležitost, která naštěstí netrvá moc dlouho.

plakát

Alone at Night (2022) 

Budiž je tento nízkorozpočtový film varováním pro všechny ty slečny a dámy z OnlyFans a jim podobným…! Fotit pikantní fotky a natáčet lechtivá videa – nechat si za to platit, nebo zajít ještě dál a „live“ dráždit a uspokojit své platící zákazníky může být dobrou formou jak přijít k penězům, ovšem přináší to i riziko, že se odstanete do hledáčku všelijakých úchylů a neodbytných individuí.   Pořádně ani nevím, co tím chtěl autor říci, protože se to na jednu stranu tváří jako horor, na druhou si připadáte jako aktér nějaké reality show, máte možnost sledovat kdysi populární – dnes již značně přestárlé celebrity typu opuchlá Pamela Anderson, Luis Guzmán či Paris Hilton (ta diváky kromě dědictví zaujala snad jen svým domácím videem, protože hrát ani zpívat nikdy neuměla, i když si myslela, že jo…). Tady jim však patří jen vedlejší role.    Tou hlavní hvězdou je zde Ashley Benson, která taky jako jediná stojí za pozornost. Nahoty se nikdy nebála, taky se taky lehce poodhalí, dojde i na divoké hrátky ve vaně – inu když všechno okolo stálo za…No dojde tu na pár mordů, ale žádná sláva to nebyla. Atmosféra slabá, většina důležitého se odehraje mimo záběr kamery, nebo vše utne střih – kvalita kamery byla špatná, stejně jako tempo příběhu.  Závěr měl přinést šokující zvrat, ale ti co neusnou, to stejně nedokáží ocenit. To osazenstvo reality show bylo otřesné panoptikum. Podprůměrné ohodnocení je zde zcela na místě.

plakát

Castle na zabití - Mrtvý z New Yorku (2015) (epizoda) 

Další díl připomínající spíše parodii na krimi seriál, než seriózní případ. Snaha o humorné vložky z prostředí televizní show dokázaly občas rozesmát, ale samotný případ nic extra nenabídne. Asi nejzajímavější na něm bylo hudební číslo zpěvačky Carly Rae Jepsen a taneček v zákulisí. Atraktivita této sedmé řady posledními díly dost skomírá až na hranici průměru-podprůměru…

plakát

Castle na zabití - Hrozba ve vzduchu (2015) (epizoda) 

Poslední díly této série už jsou opět jen čirá tvůrčí fantasmagorie, která má s realitou dost velké problémy. Jasně, vražda v letadle se stát může, že si toho všimne jen málokdo – nebo spíš skoro nikdo – no prosím, že Castle začne vyšetřovat, dokáže přeposlat otisk prstu podezřelého do databáze, v klidu „zatkne“ tři lidi bez většího odporu, přitom mu bude dělat nevolnost turbulence – jo to jsem se musel už i smát. Tady už se dost vaří z vody a začíná se projevovat zoufalost a zbytečné natahování tohoto seriálu, jehož kouzlo a počáteční vtip už dávno vyprchalo…

plakát

Castle na zabití - Spáč (2015) (epizoda) 

A já naivně myslel, že se už k té trapárně se zmizením Castla tvůrci raději vracet nebudou…celá ta story o únosu, Thajsku, borcovi ala Chuck Norris, teroristech, vymazání paměti – to je jen další fantasmagorie a vaření z vody. Pomalu jde kvalita jednotlivých epizod zase dolů. Tento díl se mi popravdě moc nelíbil. Snad se to ještě zlepší, protože jinak bych už musel sáhnout po podprůměrném hodnocení. Bavím se čím dál méně…

plakát

Castle na zabití - Smrt právníka (2015) (epizoda) 

Taneček ve sprše mohl být bez „hry stínů“ a záclonky a dal bych mnohem větší hodnocení. Takhle si musíme vystačit jen s trapným tanečkem „trojnásobných vítězů“ a vyšetřováním ne zrovna zajímavé vraždy. Motiv možná zajímavý byl – korporace a velké automobilky jsou ochotní jít i přes mrtvoly, ale postrádalo to potřebnou atmosféru a vtipná na tom mohla být právě jen ta taneční soutěž.

plakát

Castle na zabití - Tváří v tvář smrti (2015) (epizoda) 

Ryan si chtěl přivydělat, místo toho se stane přímým svědkem vraždy a čeká ho řada nepříjemností, stejně jako jeho rodinu. Politické zápletky nemám zrovna moc v oblibě, nicméně ocením alespoň to, že se tady více angažoval do případu i někdo jiný než jen Castle nebo Kate. Finální rozuzlení bylo trošku úsměvné, ale potěšila účast kdysi mé oblíbenkyně ze seriálu 24 hodin Reiko Aylesworth.

plakát

Castle na zabití - Posila z Hongkongu (2015) (epizoda) 

Šikmooká vrchní inspektorka dělá Kate vrásky na čele. Je tak neskutečně dokonalá a chytrá, že se u ní projeví závist a „pocit méněcennosti“. Společně s tím ale dojde i na kupu problémů, protože exotický host jaksi nehodlá respektovat pravidla…Bitka v tělocvičně mohla být fajn, jen kdyby to neutnul hned v začátku střih. On celkově ten příběh měl zajímavou (ovšem ne zrovna originální) myšlenku, jenže tvůrci se rozhodli vše ostrouhat. Což z této epizody dělá jen další dost průměrný díl.

plakát

Neporažení (1956) 

Každý si hrdiny představuje a podporuje jinak. Někteří milují ty komiksové, další si rádi dávají na svůj profil ukrajinské vlaječky :D, jiní za !!!Svou Vlast!!! položí raději svůj život, jen aby měli svou hrdost a ochránili své rodiny, než aby zbaběle utíkali…Jeden z mnoha příběhů, které se nechali inspirovat skutečnými vlastenci a situací, která probíhala s pádem nacistických vojsk. Herecké výkony většiny zúčastněných jsou dobré, stejně tak i atmosféra. Je fakt, že jistý druh propagandy tehdejší doby (doby vzniku) nelze přehlédnout.

plakát

Stíny minulosti (2006) 

Steven Seagal patříval dlouhou dobu mezi moje oblíbence. Než se z něho stala chodící bečka sádla, co máchá jenom rukama a začal hrát v ultra levných sračkách. Tenhle film už taky patří spíše do těch hodně průměrných – lehce podprůměrných. Ale pořád nám je zde nabídnuto alespoň několik zajímavých bojových scén a přestřelek. Úvodní výroba zbraní z gramofonu a trubky byla směšná, nicméně postupem času se to zlepšovalo. Scénář samotný žádná velká sláva, návštěva v rumunském striptýzovém baru mohla být delší, sám jedu v červenci do Bukurešti a Brasova, tak možná do nějakého ze zvědavosti zavítám…Eva Pope byla v té době celkem pohledná baba a rozhodně se na ní dívalo lépe, než na směšné sestřelení helikoptéry a digitální výbuch. 40%