Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (8 617)

plakát

Death Warrior (2009) 

Nejsem žádný velký fanda MMA ani jiných jim podobných organizací. Ale těm kterým se to líbí, rozhodně spílat nějak nebudu. Co mi však vadí, je to, že se podobně jako wrestleři cpou všemožně do filmů a v mnoha případech to dopadá spíše tragicky, než aby si vysloužili další uznání. Existuje již řada filmů, kde se objevila spousta známých tváří z ringu či klece, ale jen málo z nich mělo alespoň průměrnou kvalitu. A ani tento kousek ničím neoslnil. Potažmo moc nechápu, proč byl zařazený mimo jiné i mezi hororový žánr.    Umře tady sice dost lidí, ale spousta z nich na kulku či bodné zbraně, bojové choreografie až na pár výjimek byly žalostně slabé – sem si připadal jak při sledování nejnovějších filmů se Seagalem – samý střih a akce pomálu. Echavarria ale na rozdíl od něj alespoň nevypadal jak chodící vyžrané prase. Aby to tvůrci trošku vyvážili (slabou zápletku i choreografii), tak nám tu nacpali několik polonahých žen a erotických scén, ale ani to celkové kvalitě moc nepomohlo.    Celková atmosféra taky nebyla nikterak záživná, no prostě divák se u toho bude spíše nudit.30%

plakát

The Demolisher (2015) 

Jedná se o dosti rozporuplný kanadský film, který již na první pohled neoplýval zrovna moc velkým rozpočtem. Samotná tvůrčí myšlenka sice nebyla moc originální, přesto se z toho dalo vytěžit daleko víc, než nakonec divák dostal. A to byla docela škoda. Filmů o pomstě za ublížení blízkým osobám existuje celá řada, ovšem ve většině z nich hlavní postavě fandíte, tady tomu zas až tak nebylo. Postava Bruce totiž zhruba v polovině filmu přijde o většinu sympatií, chová se jako vyšinutý blázen a jeho počáteční úmysl tak nějak postupně vyšumí do prázdna.    Pohnutky s vyřízením účtů se členy gangu jsou jasné, jenomže on později začne vraždit a útočit i na lidi, kteří se na něj pomalu jen špatně podívají, nebo jej nějak urazí. Navíc většina akčních scén je velmi špatně sestříhána, kvalita kamery taky za moc nestojí a je zde i spousta zbytečně natahovaných či hluchých míst, které docela nudily. To jeho ženy mi bylo i docela líto, přesto že věděla, co dělá a bylo jí to tak nějak jedno. No a třetí do party byla problémová Marie, která se k tomu všemu tak nějak přichomýtla. Její postava mi ve skutečnosti přišla poněkud zbytečná.    The Demolisher nám nabídne několik zajímavých scén, ale v některých situacích si tvůrci protiřečili, nebo prostě své myšlenky nedotáhli do konce.

plakát

Infected: The Darkest Day (2021) 

tento film vlastně ani "neexistuje" - jde jen o znovu uvedení filmu Darkest Day (2015), jen s pozměněným názvem, aby se na něm tvůrci pokusili vydělat nějakou tu kačku během pandemie COVIDU, když minule z toho byl propadák a trošku původní film jen osekali o pár minut. Jinak naprosto totožná sračka jako minule.

plakát

Darkest Day (2015) 

Dan Rickard byl, no vlastně pořád asi ještě je mladý zapálený filmař, který si okusil nejen režii psaní scénáře a herectví, ale zároveň i práci kameramana a spolupracoval na speciálních efektech. Společně se svými přáteli dal šanci vzniknout tomuto nízkorozpočtovému filmu, kde se společně ujali i hlavních rolí (Dan Rickard, Chris Wandell, Samantha Bolter). Moc velkého úspěchu se však tento kousek nedočkal a tak když svět zasáhla pandemie COVIDU, pokusil se svůj výtvor „prodat ještě jednou“. Jen vystříhal některé scény a pozměnil název na Infected: The Darkest Day (2021). Dopadlo to však naprosto stejně – fiaskem. Vždyť to byla vlastně úplně ta samá katastrofa (jen lehce zkrácená).    Dan je zřejmě fandou filmu 28 Days Later, inspirace pro svůj výtvor byla zřejmá, jen na to prostě neměl peníze a ani talent. Vznikl tak jen další céčkový podprůměrný film na téma nákaza/smrtící virus, kterých existuje dnes již celá řada. Objeví se zde i několik narážek na Jasona Bournea – zřejmě proto, že obě postavy měly něco společného. No něco – leda tak amnézii. Za celou dobu se tu objeví jen několik jakžtakž snesitelných scén či snad náznaků dobré atmosféry, pokud se to tak dalo nazvat.    Záměrně jsem doposud nepoužil slovo zombie, protože to se ve filmu rovněž neobjevilo ani jednou. Jsou zde prostě „nakažení - infikovaní“, ultra rychlé svině. Lidi ani nebylo potřeba moc maskovat, troška kečupu na hubu a už se natáčelo. Gore scény byly rovněž dost slabé, digitální kulky v hlavě asi připomínat moc nemusím. A to že se tu většina postav chovala naprosto dementně – jo tak na to jsem si už u podobných paskvilů dávno zvykl. Počet přeživších se rapidně snižoval nejen díky nakaženým, ale především i díky vojákům, kteří se s nenakaženými moc nemazlili. Víc jak třetina filmu je však tak nezáživná, že jsem u sledování tohoto filmu několikrát málem usnul.

plakát

Dead 7 (2016) 

Jak už bývá u Asylum zvykem, rozhodli se chlapci něco vytěžit na úkor věhlasnějších filmů. V roce 2016 vznikl „rasově vyvážený“ remake Sedmi statečných, no a tak se rozhodli přiživit ve spolupráci se Syfy a natočili hororovou napodobeninu staré klasiky. Ovšem svým stylem, takže je asi všem jasné, že další céčkový paskvil byl na světě a s originální myšlenkou toho moc společného nemá, natož co se kvality týče.    Jedním z několika scénáristů byl sám bývalý člen Backstreet Boys Nick Carter, který se objevil i v jedné z hlavních rolí (navíc k sobě na plac přibral i vlastní manželku Lauren Kitt). Ten byl možná dobrý jako zpěvák, ale jako herec je spíše podprůměrný. Oni ani ostatní herci a herečky se nějak zvlášť nepředvedli, ale to už zas takové překvapení nebylo. V jedné z vedlejších rolí se objevila i dcera Olivie Newton-John - Chloe Rose Lattanzi. Co se postav týká, byla tu přehlídka nejrůznějších individuí a bláznů, ale našlo se tu i pár takových, které mě zaujaly svou charakteristikou (ninja s katanou, odstřelovač, alkoholik Whiskey, nebo jeden z pomocníků hlavní záporačky).    Bohužel většina dialogů byla chabá, masky zombíků taky žádná sláva a tak jediné co trošku potěšilo, byly céčkové gore scény, samozřejmě doplněné o digitální efekty (cákance krve). Soubojů – přestřelek tu byla celá řada, došlo i na černý humor, pár komických situací a nesměla chybět ani lovestory. Návštěva nevěstince a vyžraná zombie štětka mi ještě dlouho bude vězet v hlavě.  Pořád jsem tak nějak čekal, že se někde zpoza rohu vynoří zbytek chlapecké kapely a společně si zazpívají nějaký ten jejich song a ono nic…

plakát

Noc zombie (2013) (TV film) 

Jeden by si řekl, že na podobném námětu by se toho zas až tolik pokazit nedalo, zvláště když filmů na podobné téma existuje už celá řada. To by však tento kousek nesmělo mít na svědomí Asylum ve spolupráci se Syfy. Abych jim však jen neubližoval, viděl jsem od nich už spoustu paskvilů, ale tento televizní zombie film bych za úplný brak rozhodně nepovažoval. Jen jsem byl lehce v šoku, když jsem u žánrového zařazení nenarazil kromě akčního hororu i na komedii. Protože v tomto podání jsem se u jeho sledování v některých situacích i docela bavil.   Úplně stupidní scénář se tentokrát nekonal, ale dalo se tu narazit hned na několik vtipných momentů (to asi nebylo úplně tvůrčím záměrem). Zároveň s nimi tu však samozřejmě nechybí ani řada nelogických kiksů, hloupé chování a rozhodování postav a hromada žánrového „klišé“. Společně s nimi se tu dá však vidět i několik povedených gore scén, masky některých zombie taky nebyly vyloženě marné a nechyběla ani dávka násilí a brutality. Jasně bylo tu i dost laciných a nepovedených digitálních efektů/triků, ale od Asylum či Syfy jsem zvyklý na mnohem větší prasárny.    Navíc ani herecké výkony nebyli vyloženě marné – to samé platí o celkové atmosféře...

plakát

Odložené případy - Chlapec v krabici (2004) (epizoda) 

Docela drsný případ ze sirotčince, při kterém nejednoho pánbíčkáře budou brát mdloby. Akorát to nebude jak v Kameňáku kdy s vámi „vyjebala“ sestra Agáta, ale tady to byla nebožka sestra Grace (Autumn Reeser). Smutný příběh o dobrém úmyslu, ale tragických následcích a zvrácených testech posvěcených vládou pro dobré účely…No i jeptišky jsou ale jen lidi – tělesné tresty – jak je to možné? Chudák kluk…

plakát

Odložené případy - Dopis (2004) (epizoda) 

Ona nebyla prostitutka, byla to dáma…Njn v dnešní době by se už tento díl setkal s tvrdou kritikou, protože rasismus v USA se už nenosí a černoši jsou hájení…Musím uznat, že Meta Golding je celkem pěkná herečka, ani se nedivím, že se do ní zakoukal i bílý mlíkař…Závěr mě trošku překvapil, čekal jsem jiného pachatele, ale to tak někdy bývá. Každopádně jeden z těch průměrnějších dílů této série.

plakát

Nůž pro všechno (1974) (TV film) 

Plán vraždy byl chytře vymyšlený, ale smolík – šmíráci jsou všude…Ačkoliv jsem moc tváří v tomto příběhu neznal, nepodali zas tak hrozné výkony, jak tu někteří tvrdí. I samotná pointa není vyloženě špatná. Možná to chtělo trošku lepší atmosféru a ne zrovna strojové dialogy, ale mladý Václav Knop byl srandovní (vzhledem) a Daniela Muchová celkem pohledná ženská. V celkovém hodnocení to vidím na průměrné ohodnocení.

plakát

Pozor, je ozbrojen! (1984) (TV film) 

Na československé poměry vcelku drsná kriminálka. No drsná, rozhodně akčnější než spousta jiných. „Princ“ Trávníček v poněkud temnější roli, který si na své konto přidá pár mrtvých během svého útěku – podal vcelku slušný výkon a stejně tak i Bartoška. Přepadení transportu vězňů a následný úprk trojice muklů byl sice poněkud úsměvný – stejně tak i samotný závěr, ale nenudil jsem se u toho a mělo to i pár velmi dobrých pasáží. Takže průměrné ohodnocení je zde na místě.