Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Biografie (5)

Rod Serling (scenárista / tvůrce / herec)

12.12.2019

Americký scenárista, dramatik a televizní producent, proslulý jako tvůrce a uvaděč kultovního mysteriózního seriálu The Twilight Zone.1924–1946Prožil idylické dětství v Binghamtonu, stát New York. Na střední škole byl editorem studentského časopisu. Ihned po maturitě v roce 1943 se dobrovolně přihlásil do armády, aby bojoval… (více)

Jenny Wright (herečka)

08.07.2011

Je dcerou herce a učitelky. Rodiče ji už odmala vedli k lásce k umění. Po jejich rozchodu žila Jenny s matkou a dvěma staršími sestrami na venkově. Později se vrátila do New Yorku a začala studovat herectví na Lee Strasberg Theatre Institute. Působila jako modelka a spolupracovala mimo jiné se Salvadorem Dalím. Současně… (více)

Alice Cooper (herec / skladatel / scenárista)

04.10.2010

Narodil se jako Vincent Damon Furnier v rodině evangelického kněze, pracujícího pro NASA. Od poloviny 60. let působil jako zpěvák v několika rockových kapelách, ovlivněných tvorbou skupin Beatles, Rolling Stones a Yardbirds. V roce 1968 přijímá pseudonym Alice Cooper, podle čarodějnice, upálené v 18. století. S kapelou stejného… (více)

Heather Langenkamp (herečka / režisérka / scenáristka)

05.04.2005

Dcera právníka, studovala anglistiku na Stanford University, kde získala akademický titul. Během studií debutovala ve filmu THE OUTSIDERS Francise Forda Coppoly. O rok později si ji vybral Wes Craven do slavného horroru A NIGHTMARE ON ELM STREET (což byl mimochodem i první film Johnnyho Deppa). Ztvárnila zde Nancy Thompson,… (více)

Amanda Plummer (herečka)

05.04.2005

Kdo by neznal Honey Bunny z kultovního PULP FICTION? Koho by nedojala střelená Lydie z Gilliamova KRÁLE RYBÁŘE? Už před těmito filmy se tato charismatická herečka objevila v adaptaci bestselleru SVĚT PODLE GARPA (1982) a v kriminálních seriálech jako MOONLIGHTING, MIAMI VICE nebo KOJAK. Nezapomenutelná je pak její role nevěsty… (více)

Reklama