Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (118)

plakát

Batman (2022) 

Není to čistých pět, ale ty drobnosti, co bych tomu vytknul nejsou nic hrozného. Zkrátil bych to o tu závěrečnou akcii na stadionu. Herci super, hudba úžasná, atmosféra skvělá - zvlášť po těch komiksových omalovánkách, které na nás chrlí. Scénář lehký nadprůměr, sice je to dějovější, než jakýkoli předchozí Batman, ale občas to tak nějak nehraje dohromady, jak by mohlo a mělo.

plakát

American Crime Story - Impeachment (2021) (série) 

Tahle série si rozhodně zaslouží vyšší hodnocení. Její jedinou slabinou je asi téma, které není pro mnohé dostatečně atraktivní a je třeba přiznat, že sledovat nesympatické Lewinsky a Tripp vyžaduje trpělivost. Rok 1998 přinesl mnohé - zemřel Pol Pot či Frank Sinatra, Indie a Pákistán začaly šermovat vlastními jadernými zbraněmi, teroristé vyhodili do vzduchu budovy amerických ambasád v Keni a v Tanzanii a na trh se dostala viagra. Krom viagry však nic nepřitáhlo takovou pozornost jako "Monikagate". Celá řada je úžasně natočená a zahraná. Monika je prostoduchá tlachavá nána, Linda Tripp je nechutná zrádkyně, Bill Clinton úskočný obšourník a jeho žena Hillary nemůže nic než přihlížet jak se na ně valí katastrofa profesní i osobní. A celé tomu nasazuje korunu vyšetřovatel Kenneth Starr a jeho tým, kteří svým zdlouhavým a do detailu nechutným přetřásáním celé kauzy způsobí opak celého svého snažení a americká společnost nakonec omluvu svého prezidenta přijme a další sympatie mu neodepře. Z aféry zůstane jen podivná pachuť a otázka: Kde je hranice oddělující žurnalistiku či práci speciálního vyšetřovatele od pouhého šmírování nebo čenichání ve špinavém prádle zajímavých lidí? To vše v této skvělé sérii American Crime Story.

plakát

Koruna - Země nikoho (2020) (epizoda) 

Pět hvězdiček za nesnesitelnou Dianu, nemožného Charlese a otravné vřeštící dítě.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Rambo je prostě legenda. Kolik takových ikonických postav existuje?

plakát

Po strništi bos (2017) 

Spoustu věci by šlo udělat jinak, možná i lépe, ale film o pohledu na svět za války očima malýho kluka potřebuje trochu nádech toho, že to natáčel malý kluk, a to se vším dobrým i špatným. Film má být poetický, nostalgický a naivní, na nic víc neaspiruje. A splňuje to, takže proč ne pět hvězd?

plakát

The Rolling Stones Olé Olé Olé! (2016) 

Za každou vykouřenou cigaretu vám Bůh sebere minutu života a dá ji Keithu Richardsovi. A tady je vidět, že si ji zaslouží víc než vy.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Takové Reservoir Django. Nebo jako divadelní hra (prý to s tím pak má Tarantino v plánu, což nechápu, protože všichni budou v tý době už znát příběh, kterej staví na tom, že toho moc nevíš a ten film ti tak tu hru kompletně spoilne). To, že je to ukecané, je právě dobře, skoro by to mohla být rozhlasová hra, ale to by jsme zase přišli o všechny ty krásné záběry. Prostě klasicky Quentin - pořád ti samý herci, ukecané a plné násilí. Ale jen v tom dobrém.

plakát

Interstellar (2014) 

Slabší film od Nolana je pořád lepší, než dobrý film od většiny ostatních režisérů.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Hodnocení hezký a milý film se hodí víc, než jindy. Krásné záběry z Gronska či Islandu (jako by to produkoval National Geographic) plus výborná hudba z toho dělá jeden z těch lepších snímků (vizuálně mnohem poutavější než třeba digitálně umělý Hobit).