Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (118)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Pochvala za pokus přijít s něčím nápaditým a u nás netradičním. Akorát to odnesl scénář. Postavy a jejich repliky jsou prkenné, nudné a sterilní a celkově je to takové nezajímavé, bez jediného pamětihodného momentu.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Škoda té utahanosti a bohužel již tradičního netflixáckého sociálního inženýrství. Mohlo to být o kus lepší, takhle se prostě některé díly a některé postavy museli protrpět, aby mohlo dojít na ty lepší.

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Loki je super postava, ale celá série je skutečně o ničem. Celé by se to vešlo do jedné epizody a o nic bychom nepřišli.  A tím, že na konci začne hrát emotivně-dramatická hudba a najedou zpomalené closeupy, aby si fans rekli "ooo, to je husty", se to nezachrání.

plakát

Sandman - Domek pro panenku (2022) (epizoda) 

Možná ještě jeden nebo dva homosexuálové a bude to perfektní, takhle tomu pořád něco chybí.

plakát

Banda - Berberské pobřeží (2022) (epizoda) 

S každým dalším dílem téhle série mi víc a víc bijí do očí ty Starlight plastiky v obličeji. taková hezká holka to byla.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Tři hvězdy spíš proto, že MCU laťka je už obecně nízko. Největší klady jsou Raimiho režie a Elizabeth Olsen. Největší mínusy jsou pár nesympatických postav, hromada vrhání světýlek a trapné zkratky typu "I love you", "use your power now", "I cant do it, you can do it"... No a ještě bych si dovolil poznamenat, že bez znalosti WandaVision (kterou vlastně v ČR legálně nelze vidět) divákovi dost utíká motivace Wandy a je více než vhodné si před samotným filmem pustit alespoň nějaký recap.

plakát

Batman (2022) 

Není to čistých pět, ale ty drobnosti, co bych tomu vytknul nejsou nic hrozného. Zkrátil bych to o tu závěrečnou akcii na stadionu. Herci super, hudba úžasná, atmosféra skvělá - zvlášť po těch komiksových omalovánkách, které na nás chrlí. Scénář lehký nadprůměr, sice je to dějovější, než jakýkoli předchozí Batman, ale občas to tak nějak nehraje dohromady, jak by mohlo a mělo.

plakát

American Crime Story - Impeachment (2021) (série) 

Tahle série si rozhodně zaslouží vyšší hodnocení. Její jedinou slabinou je asi téma, které není pro mnohé dostatečně atraktivní a je třeba přiznat, že sledovat nesympatické Lewinsky a Tripp vyžaduje trpělivost. Rok 1998 přinesl mnohé - zemřel Pol Pot či Frank Sinatra, Indie a Pákistán začaly šermovat vlastními jadernými zbraněmi, teroristé vyhodili do vzduchu budovy amerických ambasád v Keni a v Tanzanii a na trh se dostala viagra. Krom viagry však nic nepřitáhlo takovou pozornost jako "Monikagate". Celá řada je úžasně natočená a zahraná. Monika je prostoduchá tlachavá nána, Linda Tripp je nechutná zrádkyně, Bill Clinton úskočný obšourník a jeho žena Hillary nemůže nic než přihlížet jak se na ně valí katastrofa profesní i osobní. A celé tomu nasazuje korunu vyšetřovatel Kenneth Starr a jeho tým, kteří svým zdlouhavým a do detailu nechutným přetřásáním celé kauzy způsobí opak celého svého snažení a americká společnost nakonec omluvu svého prezidenta přijme a další sympatie mu neodepře. Z aféry zůstane jen podivná pachuť a otázka: Kde je hranice oddělující žurnalistiku či práci speciálního vyšetřovatele od pouhého šmírování nebo čenichání ve špinavém prádle zajímavých lidí? To vše v této skvělé sérii American Crime Story.

plakát

Vřískot (2022) 

Největší horor je obličej Courteney Cox, té už asi nikdo a nic nepomůže. A zbytek filmu docela zábava, podobně jako předchozí díly. Nic víc, nic míň.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Rodinná tradice (2021) (epizoda) 

Finále asi za 3*, celkový seriál za 2*. Nechápu, že z tak atraktivního tématu udělají hloupou telenovelu a ještě ji vycpou neuvěřitelně nesympatickýma a labilníma postavama. Chytrý plán asi potřebuje hloupé postavy, aby se něco dělo, ale pak už to asi není moc chytrý plán:)