Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Bezkonkurenčně jedna z nejlepších záležitostí současnosti, stavěná nejenom na napínavé a přitom velmi překvapující zápletce, ale na hereckých výkonech, které si sakra zaslouží několik pozlacených sošek. Famózní Damian Lewis s jednou z nejkontroverznějších seriálových postav vůbec, tajemný a záhadný Mandy Patinkin a hlavně královna celého seriálu Claire Danes, jíž výkon je jako z úplně jiné planety. První série: 95 %, druhá série: 95 %, třetí série: 90 %, čtvrtá série: 9 0%. Čtvrtá řada dokázala očekávané, tedy že i bez jednoho z tahounů dosavadní dějové linie si umí poradit více než dobře. Děsivý Islamabád nenudil ani na chvilku, pletence vztahů a sil uvnitř CIA navíc zanechávají výrazné otazníky, jež si říkají o odpovědi vstříc páté sérii. Jen tedy škoda slabého finále. Pátá série: 90 % Úchvatná berlínská atmosféra, výborné propojení několika dějových linií, silný závěr. Pátá série byla sice úplně jiná než všechny předešlé, přesto ale aspiruje na to nejlepší, co jsme od Homelandu zatím viděli. Před pár lety jsem si říkal, že si takový seriál nezaslouží nekonečná pokračování, která by mu zkazila reputaci. Mýlil jsem se. Šestá série: 95 % Homeland začíná silně kombinovat s House of Cards a vůbec ničemu to neškodí. Geniální hra tvůrců s aktuálností, politikou, tíživou atmosférou a nedůvěrou mezi všemi, kdo se na obrazovce objeví. Závěr mě emocionálně vyrval, nečernobílost světa kvituji stoprocentně a zírám nad tím, jak kvalitních šest řad jsme už viděli. Proč by to tedy mělo končit?

Sherlock

Sherlock (2010)

1x1: 95 %, 1x2: 85 %, 1x3: 100 %; 2x1: 100 %, 2x2: 80 %, 2x3: 100 %; 3x1: 85 %; 3x2: 85 %, 3x3: 100 %; 4x0: 90 %, 4x1: 80 %, 4x2: 90 %, 4x3: 99 %. Nejkrásnější na tom všem je, jak rozporuplné pocity zřejmě finálový díl jednoho velkého fenoménu vyvolal. Moffat s Gatissem se rozhodli být progresivní, vykrást, co se dá, aby uzavřeli nezpochybnitelnou tezi - že bez emocí se ani Sherlock Holmes neobejde. Sherlock první série by totiž svůj p(P)oslední případ vyřešit nedokázal.

Dexter

Dexter (2006)

Legendární pecka, na kterou se nezapomíná! 1. série - 100%, 2.série - 95%, 3.série - 70%, 4. série - 110%, 5. série - 80%, 6. série - 75%, 7. série - 80%, 8. série - 70%.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

První série patří mezi nejgeniálnější seriálovou tvorbu, která kdy vznikla!

Temný případ

Temný případ (2014)

Seriálová óda na zvrácenost lidské mysli a (ne)fungujícího světa pod vedením Matthewa McConaugheyho v nadživotní formě, kterou se žádný seriál poslední dekády chlubit nemůže. Bylo by ale dosti ignorantské opomíjet divácky i scenáristicky tuctovější a méně vděčnou postavu Woodyho Harrelsona, protože bez něj by byl Rust stejné nic, jako nicotně působily Martyho dedukční schopnosti bez Rusta. Nihilistický koktejl Stevea Larssona, Jo Nesba a Larse Keplera s louisianskou příchutí a pachutí tak odporně vlezlé atmosférické přísady geniálního příběhu, jakou si jen dovedete představit. 1. série: 95% 2. série: 85%