Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Většina filmů, které jsem byla schopná jako dítě sledovat od rána do večera, se mi časem buď úplně zhnusila nebo už je prostě vidět nikdy nemusím. To ovšem není případ Návratu do budoucnosti, který se postupem času stal mým nejoblíbenějším filmem a i když je hodně těžké označit ten jeden, který máte ze všech nejraději, pro mě je to rozhodně tenhle sympatický a dnes už kultovní snímek.

Vrána

Vrána (1994)

Krásný a téměř dojemný příběh o lásce, přátelství a pomstě se skvělou hudbou, která bazvadně dokresluje temný děj a s úžasným, talentovaným a nadějným Brandonem Lee v hlavní roli, kterého bohužel při natáčení potkal podobný osud jako jeho hrdinu Erica Dravena :-(

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Nemám slov. V Bruggách je ten typ filmu, který když se vám napoprvé zalíbí, s každou další projekcí je pocit z něj lepší a zážitek silnější. Skvělý příběh, zajímavě podaný a odehrávající se v tak nádherném městě, kde se nám představí úžasný Colin v roli mladíka, který při své první práci coby nájemný zabiják nešťastnou náhodou zabije malého klučíka, je spolu se svým mentorem, otcovským typem v podání skvělého Brendana Gleesona uklizen do Brugg - kde jednoho z nich čeká nelehký úkol - jejich neurotickým šéfem, kterého ztvárnil bezkonkurenčním způsobem Ralph Fiennes. Za zmínku stojí i charakterová odlišnost ústředních postav, každý má něco do sebe, a i tu v podstatě zápornou postavu - nervního a přesprostlého, ač čestného (což je zvláštní výraz, pokud mluvíte o zabijákovi) Ralpha si musíte zamilovat. Ale nenechte se mýlit, u filmu se i zasmějete (např. scéna s Američany u vyhlídkové věže). A to všechno v těch za*raných Bruggách ;) Ale ono vlastně ani nemá moc smysl film popisovat, V Bruggách se musí vidět a prožít si ho. Já osobně mám z něj velice neotřelý filmový zážitek, narůstající s opakovanými shlédnutími.

Počátek

Počátek (2010)

Žasnu! Děkuji pomyslnému filmovému bohu za tento film a smekám před panem Nolanem. Skvělý výběr herců – úžasný Leo DiCaprio opět nezklamal a Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page a Cillian Murphy mile překvapili a velmi potěšili. Originální zápletka a děj točící se kolem snů, zkrátka film přímo pro mě. Abych ho patřičně vstřebala, musela jsem se podívat dvakrát po sobě a rozhodně to nebylo na škodu. I po několikerém zhlédnutí stále bere dech. Edit po asi sedmém shlédnutí: čím víckrát jsem Inception viděla, tím víc se mi líbí, a to natolik, že jsem ho musela začlenit do svojí TOP 10.