Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (17)

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Bylo zajímavé sledovat v rozmezí jednoho týdne ukončení 2 seriálových legend. Zatímco Dexter od samého začátku nasadil laťku velmi vysoko a poté postupně klesal, až nakonec vše zakončil otřesnou finální řadou, tak Breaking Bad měl postup přesně opačný. Ze začátku jsem Breaking Bad bral jako celkem originálně pojatou mafiánskou ságu, která ale v podstatě ničím zas tak moc nevybočuje, ale tomuhle seriálu se podařilo jít kvalitativně každou novou řadou nahoru a nahoru. Dnes tahle seriálová jízda skončila a musím říct, že mi tahle každotýdenní televizní dávka perníku bude sakra chybět a už teď začínám pociťovat abstinenční příznaky. Poslední řada nemá na televizních obrazovkách obdoby a trochu se obávám, že takhle kvalitní drogu dokáže uvařit jen Walt a já budu teď těžko hledat náhradu... Jo a Bryan Cranston je bůh, bitch!

plakát

Oz (1997) (seriál) 

Oz, pouliční jméno pro Osvaldské státní nápravné zařízení. Čtvrtého stupně. Máme zde árijské bratrstvo, které se vyžívá ve znásilňování spoluvězňů. Máme zde hispánské, černošské a taliánské gangy bojující o nadvládu nad prodejem drog a samozřejmě jsou zde i černošští muslimové, kteří po vzoru Malcolma X bojují za svá práva. V tomto výčtu bych mohl dlouze pokračovat a přirozeně je zde i spoustu individuí, která by člověk jen těžko mohl zařadit do nějaké škatulky a ti všichni spolu musí každý den žít. Společně jíst, společně cvičit v posilovně a společně se sprchovat. Člověk nemusí být zrovna Columbo, aby začal tušit, že tohle nemůže dopadnout dobře. Oz je plný drog, násilí a sexu, ale moc děvčat se v něm nevyskytuje... Jednoznačně nejdrsnější seriál, jaký jsem kdy viděl a to už jsem jich přece jenom pár viděl. Tohle není televize, to je HBO.

plakát

Vražedné pobřeží (1991) (seriál) 

Hrdina mého dětství. Nechával jsem si narůst copánek, abych vypadal jako on a do tátova šatníku jsem chodil hledat havajské košile...

plakát

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál) 

Boardwalk Empire je jednoznačně to nejlepší, co se letos na seriálovém poli urodilo. Jak už to u seriálů z produkce HBO bývá, rozjezd je trochu pomalejší, ale pak Vás to najednou chytne, ani nevíte jak... Steve Buscemi konečně dostal po delší době roli, kde může ukázat, že je to PAN herec. Velmi mě také zaujal pro mě dosud neznámý Michael Pitt, budu si na něj muset dávat větší pozor, obrovský talent. V závěru první série rozdali trvůrci skvělé karty do té další, takže já se těším moc.S02 Momentálně nejlepší běžící seriál.

plakát

Fullmetal Alchemist (2003) (seriál) 

Moje první seznámení s anime dopadlo nanejvýš dobře. Když jsem byl mladší , tak jsem docela hodně hltal všechny možné x svazkové fantasy ságy plné intrik, epických příběhů a vůbec po všech stránkách do posledního detailu promyšlených fantasy světů. Vždycky jsem chtěl nějakou takovou ságu vidět zfilmovanou. Moje dětské sny se naplnily.

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Po dokoukání poslední série už můžu s jistotou říct to, co jsem si už delší dobu myslel, Shield je jeden z nejlepších seriálů všech dob! I když to asi bude znít hloupě, tak zejména ke konci mi tenhle seriál místy způsoboval až fyzickou bolest. Občas jsem prostě musel přerušit sledování a chvilku rozdýchávat to, co se na obrazovce děje. Velmi kruté, velmi smutné, velmi krásné… Nikdy nezapomenu, díky, Shawne.

plakát

Legit (2013) (seriál) 

Myslím, že to nejlépe vyjádřil uživatel Rian_witcher, kdo dostal po přečtení jeho komentáře záchvat smíchu jako já, tak bude nejspíš spokojen (tímto mu chci poděkovat, asi bych si to jinak nepustil). Asi nejvíc mi vadilo, že Jim Jefferies zde zjevně hojně využívá scénky ze svých stan up vystoupení, které jsou často do děje naroubovány dost uměle. Trochu to bije do očí, ale nijak zásadně vám to požitek ze sledování nezkazí. Ještě by mohli trochu ubrat v moralizování a přidat na nekorektním humoru a byl bych nad míru spokojen. Kvalitní australská invaze!

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Přiznám se, že už sleduju skoro vyhrádně jen seriály z produkce kabelovek, protože pořady normálních stanic mi připadají všechny stejné a hlavně zoufale neoriginální, pro sitcomy to platí dvojnásob. O to více na mě zapůsobil seriál Community. Konečně sitcom, který se nebojí experimentovat a je plný chytrých a originálních fórků! Zejména v druhé sérii je v podstatě každý díl off the hook. Zkuste se podívat například na Abed's Uncontrollable Christmas (asi nejlepší vánoční díl jaký jsem kdy v nějakém seriálu viděl), Modern Warfare nebo Epidemiology. Vsadím se, že něco takové jste v sitcomu ještě neviděli! Bohužel však tvůrci velmi často nechávají své postavy moralizovat a většina dílů končí nějakým klišovitým poučením pro diváka. U jinak tak originálního seriálu to zamrzí dvojnásob. Nebýt tohoto věčného umravňování, dal bych jasných 5*.