Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (278)

plakát

Znovu se zamilovat (2023) 

Úroveň stanice Hallmark. V kině utrpení. Jediné plus za sestru hlavní hrdinky. Škoda,  že hlavní roli nedostala tato herečka. Druhá půlka lepší, vytahla to na 2 hvězdy. Ale čekat na ni se přesto nevyplatí.

plakát

Django & Django (2021) 

Nadšení Quentina T. je nakažlivé, což je určitě plusový bod pro film. Ale přišlo mi, že je film neurovnaný, skáče z místa na místo, občas se některé věci opakují a tak si člověk nedokáže udělat o kariéře pana Corbucciho příliš jasno. Jakoby se film obsahově přizpůsobil vystoupení autora druhého Djanga, místo aby dopředu měl  režisér (a spolutvůrce scénaře) dokumentu nějaký plán, jak bude film vypadat a vedl naopak podle toho rozhovor s QT.

plakát

Mnichov: Na prahu války (2021) 

Hodnotím herce, kostýmy, příběh. Nesouhlasím s vyzněním filmu shrnutým v závěrečných titulcích (ovšem předchozí dění filmu nám toto vyznění nijak nevnucuje, vidíme například i to, že v německé armádě byli někteří generálové připraveni v případě války proti Československu svrhnout Hitlera. Každý si tedy může- pokud nebude titulky brát jako zjevenou pravdu- udělat nazor sám.) Ale objektivně vzato je ten film slušný. Trochu přidávám s ohledem na nízké hodnocení ostatních. 65-70%.

plakát

Severní vody (2021) (seriál) 

Ohromná lahůdka, jakých se už moc netočí. Surová atmosféra, vynikající herecké výkony, hutný a zajímavý příběh. Jako z románu z 19. století. Ideální zabiják nudy dlouhých zimních večerů.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Velice mě překvapilo, že je film mnohem "evropštější" a mnohem méně bláznivý než bych čekal (když ze všech plakátů a trailerů k filmu vyskakuje Hitler a víte, že je film komedie, očekáváte automaticky hodně velký úlet:) Srovnání s Musíme si pomáhat je na místě. A já tam vidím i nějaké paralely s Benigniho Život je krásný. Film to není dokonalý. ale i tak to zřejmě jedna z úplně nejlepších zahraničních produkci natočená u nás.

plakát

Už vám není dvacet, paní Bláhová (1980) (TV film) 

Zdejší hodnocení naznačuje kvalitu, která se ale nedostavuje. Je vidět, že ani sebelepší herci špatnou látku nezachrání. TV film je označován jako komedie, ale vtip mu chybí.

plakát

Ant-Man (2015) 

Kupodivu zábavnější než Avengers. Myslel jsem si, že už mě komiksové filmy definitivně přestaly bavit, ale tenhle mi opravdu dobře sednul. Snad to bylo kombinací s chytrým humorem, snad tím, že ve filmu hrál M. Douglas nebo Corey Stoll, kterého mám zatím spojeného jen s House of Cards. Nemůžu ani vyloučit, že vliv na to měla i postava dcery Hanka Pyma, o které jsem si celý film myslel, že jí hraje Catherin Zeta Jones a proto jsem její obsazení považoval za metahumor (sledoval jsem film v letadle, takže jsem nemohl googlovat obsazení)... Plusové body přidala i neutralizace některých zaběhaných kliše a zábavný souboj v závěru. Každopádně jsem vůbec nic nečekal a o to pozitivnější to bylo překvapení.

plakát

Zbraně pro Prahu (1974) 

Na české poměry neuvěřitelně akční a přitom řemeslně dobře film. Nemohl jsem si při jeho sledování nevzpomenout na o deset let starší The Train (1964) s Burtem Lancasterem, který hraje obdobnou roli jako tady Karel Hlušička. Velmi příjemné překvapení.

plakát

Babička (2008) 

LFŠ 2009 Moc jsem nepochopil koncepci celého filmu a ani paní režisérce se nepodařilo mi jí vysvětlit. Je to opravdu dokument, je to rekonstrukce, hraný film, nebo co vlastně... Hlavně je to zábava a nejraději to vnímám jako mystifikaci, kdy si z nás všichni zúčastnění střílí a smějí se nám, že jim to "žereme". Do toho pojetí zapadá i to, jak paní Piussi vypráví o paní Tamaře, jak chodí na filmové projektce a domáhá se vstupu bez placení, nebao jak se prý tato ústřecní postava nejdřív od filmu distancovala, ale děti ji přesvědčili(!- třeba její konzervativní dcera?), že má protestů nechat. Možná jsem pouze paranoidní, ale tady si paranoiu celkem užívám:)

plakát

Lumière & spol. (1995) 

LFŠ 2009 Očekával jsem, že si současní režiséři s padesátisekunodvým prostorem pohrají a ukáží nám, co všechno se v krátké době a s danými omezeními dá stihnout a ukázat. Přeci jen Lumiérové byli průkopníci a film a jeho možnosti pouze objevovali a oni jsou už někde jinde. O sto let jinde. Tak proč komponují mnozí z nich bez nápadu téměř statické obrázky? Těšil jsem se na minipříběhy, ale dostal jsem třeba přehled zpráv- ano, pane Haneke, je to "vtipný nápad", zopakovat to, co děláte vždycky, ale taky jste si mohl dát trochu záležet, právě na vás jsem se těšil.... Takže mi z celé půlky, po kterou jsem v kině vydržet, v hlavě utkvěl jen vtipný alžírský snímek o pánovi, který si před kamerou natáčí knír....Takže zajímavý nápad, dejme tomu pocta, ale kdo se na to má hodinu a půl dívat? Co dát za sto let příležitost filmovým studentům, jestli ještě nějací budou?

Ovládací panel
13 bodů