Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (214)

plakát

Amy (2015) 

Strhující dokument životní dráhy velkého talentu a nezapomenutelné zpěvačky, ukazující nejen její životní trable a závislosti, ale také citlivou milující osobnost a využívání od nejbližších lidí, které tolik milovala a jimž bezvýhradně věřila.

plakát

Karel (2020) 

Božský dokument o božském Karlu Gottovi, plný smíchu i slz, musí být zkrátka božský navěky. Vše tak, jak má být, až na ten nebožský Boží zásah v závěru.

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

Film ze života. Naprostá klasika, příběh mnohých žen. Bestseller? Rozhodně ano! Trefné obsazení, skvělé herecké výkony, skvělé vtipné dialogy, skvělá hudba. Film, který mohu vidět mnohokrát.

plakát

Diana osobně (2017) (TV film) 

Jeden z nejlepších, nejzajímavějších a nejvýmluvnějších dokumentů o Dianě - Královně lidských srdcí - vůbec.

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Tak tohle je starý film, který mě oslovuje opakovaně. Ideál napraveného továrníka Bartoše, roztomilost malých chlapců a lidskost postav velkých hereckých výkonů Jaroslava Marvana a Jindřicha Plachty.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Špičková komedie i hlášky, skvělý český humor 👍

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nejsilnější zážitek a nejlepší životopisné dílo vůbec. Pocta Freddiemu Mercurymu a Queen jako takové. Prvotřídní herecké výkony i kamerové záběry. Show must go on, takže by mohla vzniknout dvojka s návazností na Wembley, kde by nechyběla také Montserrat Caballé a Barcelona. Za mě osobně návrh na Oscara.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

V porovnání s „jedničkou" bych musela tomuto pokračování udělit pouze čtyři hvězdičky, ale za humorné výroky přidávám tu pátou hvězdičku 👍.

plakát

Casanova (2005) 

Heath Ledger v další pěkné roli.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Která z dívek by nechtěla dobráka s velkým srdcem, který by pro ni dýchal. Gatsby takový byl. Miloval a lásce obětoval vše. Právě té, v jejíž lásku tolik věřil. Byla mu vidinou lepšího zítřku, oné šťastné budoucnosti, byla mu zeleným světlem v dáli, jeho nenaplněnou touhou. Ale na lásku byl sám. Nepostřehl, že taková Daisy, jak ji viděl jen on, byla pouhá iluze. A stejně tak ti, kteří si maximálně užívali jeho pohostinnosti, najednou neviděli a neslyšeli přítelovo volání. Teprve po smrti se ukázalo, kdo je skutečným přítelem, tolikrát jím takto pojmenovaným. Ten, který se ho snažil pochopit, ten, který věděl vše. Ten, který znal pravdu... Nemohli vybrat lepšího protagonistu do hlavní role. Leonardo DiCaprio herecky vyzrál, z mladičkého floutka, který se povaloval na pláži, či klesal ke dnu s Titanicem, stal se elegán hodný této role, která si žádá drobné pohnutky ve tváři a ladné pohyby každého kroku. Netřeba velkolepých gest, protože právě v oněch detailech tkví herecké umění. Je to právě ten nezapomenutelný úsměv, který tomu dodává ten pověstný glanc podtrhující celý příběh.