Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Neexistuje film, který bych viděl vícekrát. A zároveň není moc filmů, na které se rád znovu a znovu podívám. Třeba i dvakrát za den, když na to přijde... Herecké obsazení naprostých legend, za které jmenuji alespoň pro mne nejoblíbenějšího Jirku Kodeta samo o sobě předurčuje kvalitní film. Ale zároveň se ve filmu objevují i herečtí nováčci, u nichž se dalo očekávat, že vedle svých starších kolegů filmově vyrostou. Avšak nestalo se tak ani v nejmenším a my můžeme Jindřišku či Uzlinku vídat ve Velmi křechkých ordinacích anebo v podprůměrné, stupidní a nudné komedii... Nic to ale nemění na tom, že v naší kinematografii není lepší komedie. Tolik filmových hlášek rozhodně nenajdete v žádném jiném snímku. A znají je všichni, mladí i staří... Vedle vtipu je zde navíc i špičkový příběh, který nás stáhne o pár desetiletí zpět. Do doby, kdy jsem ještě zdaleka nebyl na světě. Ale když se ponořím do děje filmu, mám dojem, že se za to téměř půlstoletí zas tak moc věcí nezměnilo... Vše jen doplňuje nádherná hudba od Václava Neckáře... Není lepšího českého filmu, za tím si stojím. A stát si za tím budu, i kdybyste mi za to chtěli chrstnout vařící olej do ksichtu! 13.1.2010 - 99%

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

V českém znění: Ladislav Županič = Clint Eastwood (Blonďák), Jiří Zavřel = Eli Wallach (Tuco), Jaroslav Kaňkovský = Lee van Cleef (Krásnoočko), Miloš Vávra = Mario Brega (Wallace), Svatopluk Schuller = Aldo Giuffre (opilý kapitán Únie), Marcel Rošetzký, Natálie Topinková, Alexandr Postler = Luigi Pistilli (Otec Pablo Ramirez), Jaroslav Vlach, Marek Libert = Antonio Casale (Jackson / Bill Carson) + Antonio Molino Rojo (Kapitán Harper), Bedřich Šetena = Angelo Novi (Mnich), Dalimil Klapka = Enzo Petito (prodavač zbraní) + Víctor Israel (Seržant v konfederační pevnosti), Vladimír Fišer (titulky)

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Ale to je obrovská ostuda takovouhle klasiku vidět poprvé pomalu ve 30 letech... Perfektní horor, vůbec mě nevadilo, že trval přes 2 hodiny.