Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (492)

plakát

Taxík (2008) (pořad) 

Zajímavý námět, nic netušící soutěžící, různí zajímaví lidé a docela zajímavé otázky.. Jen je to asi trošku průšvih, když tam nasedne nějaký magor....

plakát

Drtivá porážka (2008) (pořad) 

Aneb jak dostat po čuni, aby to tolik nebolelo. Tahle věc mě docela baví, ale po chvíli už je to všechno na jedno brdo....

plakát

Knight Rider - Legenda se vrací (2008) (seriál) 

Znásilnění legendy v podobě přeplácaného auta a nesympatického frajírka za jeho volantem. Sice tam hrají fakt hezké herečky, ale jinak mi to příjde daleko absurdnější a takový zbytečně přepiplaný. Líbí se mi však, že příběhy a zápletky jsou pořád stejně sympaticky primitivní, jako kdysi.

plakát

Odcházení (2011) 

Takže co k tomuhle filmu říci? Václava Havla si velmi vážím už od doby co vím že žiju a co vím, že žije on. Věděl jsem, že se mi tenhle film bude hodně líbit. A taky že jo. Jen si jím nejsem zcela jistý. Je to o tom být opravdu bystrý a dávat pozor na detaily. Hledat v tom tu skutečnost a její souvislosti. Není to film pro každého. Jedná se o vysoce inteligentní film, který zcela chápe jen sám pan Havel. Já jsem určitě vše nepochopil, ale to rozhodně není špatně. A k čemu bych tenhle film přirovnal? Asi k Donnie Darko a Hádej, kdo příjde na večeři... S Donniem to má společné nepochopení, i když tam to bylo o obrazech a tady spíše o textu a s HKPNV to má společnou tu sympatickou a vlezlou moralitu. Když Abrhám mluví, říká tím svůj názor a je mu jedno co si myslí okolí, ale zároveň je mu jasné, že pokud nemá někdo stejný názor jako on, je tím špatným.... Takový jsem asi já, i když vím, že to spoustě lidem vadí.... Takže slabších 5 pro tento skvělý a svěží snímek, jenž byl okořeněn naprosto úžasnou hudbou Michala Pavlíčka. Dokonce zvažuji, že bych na to zašel ještě jednou.

plakát

Severní Korea: Kdo udává tón (2009) 

Ve srovnání s "Vítejte v KLDR" je to malinko autentičtější, konkrétnější a drtivější. Propaganda z toho čouhá na sto honů. Z českého dokumentu spíš víc srší chudoba a zmar. Strašně moc bych se tam chtěl podívat....

plakát

Sága o Biornovi (2011) 

I jednoduchá animace může vypadat velmi zajímavě. Náladou mi to hodně připomíná Secret of the Kells.

plakát

Bitva o Černobyl (2006) 

Dokument, který nám ukazuje, že všechno mohlo dopadnout ještě daleko hůř. Narodil jsem se za necelé dva roky po výbuchu, takže mám alespoň na co svádět skutečnost, že jsem tak blbý a ošklivý (smích). Černobyl ukázal, že sovětské lži jsou svině a možná že i jeho nadnárodní problém zlepšil důvěru SSSR v okolní západní svět. Věc, která se však již nikdy nezmění je radiace všude kolem nás. Ty kvanta dětí, co se stále ještě rodí zcela bez končetin, hlav či s obrovskými rozštěpy patra. Rusku je již však asi všechno jedno. Říkají: "Nás mnogo". Tak proč nenechat chcípat radioaktivní lidi, když už stejně pro Rusko nic neudělají? Jasně jasně, odvrátili největší katastrofu v dějinách lidstva a zaplatili za to životem, nebo zdravím. Proto si teď zaslouží snížení sociálních dávek na minimum a živoření. Udělal bych z tech lidí hrdiny. I my, tisíc kilometrů od Černobylu, jim dlužíme mnohé.

plakát

Rango (2011) 

Ou tak tady jsem se sekl. A nebo ne? Domnívám se, že tento film je dabovaný úplně jiný, než v originále. U traileru jsem se řezal smíchy a tady u těch samých scén téměř nic. Žádný záchvat jako v případě upoutávek. Jenže do kin to prostě s titulky nedají. A já cítil, že dál nemohu čekat. Takže jsem si tím možná pěkně pokazil těžce pětkový film. Nebudu však lenit a až se objeví kdekoliv oficiálně či neoficiálně originální verze filmu, budu při tom a podívám se znovu.. Výhrady k filmu však nemám. Krásné prostředí, při kterém jistě člověk vypije kvanta koly (nezapomene-li si jí koupit před vstupem do sálu). Sympaticky nesympatických postaviček je v tomhle dílku spousta a člověk ani neví, komu přeje a komu ne. Každopádně místy moc zajímavě umělecký film, byť jen v náznacích. Kdyby někdo z těchto náznaků udělal celý film, asi by to byla prvotřídní onanie. Takže hodnotím průměrnou 4kou, ale po shlédnutí originální verze se tu zastavím a předělám na pět. To je téměř jasná věc.

plakát

Gulliverovy cesty (2010) 

Aaaa takhle jsem se už opravdu dlouho nezasmál. Hollywoodské sprzněnosti většinou k životu nepotřebuju a popravdě jsem ani neměl chuť tenhle film kdykoliv vidět, ale jsem z něj vyloženě nadšený. A ne jen díky nádherné Emily Blunt. Jack Black mi poprvé ukázal, že opravdu umí hrát. A vůbec. Tohle chci vidět znovu, protože tento snímek mi rozzářil celý zbytek večera.

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

Tak tohle se mi líbilo. Zajímavý animák pro celou rodinu, ve kterém je však opravdu jen velmi málo opravdu dětských záběrů. Myslím si, že film docela lidsky ukazuje malým dětem, že svět není jen hodný, přívětivý a spravedlivý. A ukazuje to takovým způsobem, že snad děti po shlédnutí nechodí domů ubrečené a rozmrzelé. A rozhodně asi nejhezčí animace přírody, jakou jsem kdy ve filmu viděl. Do toho světa jsem se okamžitě zamiloval.